7 trendy kleerkasten die elke slaapkamer omtoveren tot een unieke plaats

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
homify Moderne kleedkamers
Loading admin actions …

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je slaapkamer is, je hebt altijd wel plaats voor een kleerkast. Of het nu gewoon een rekje is met kapstokken aan, een kleerkast met twee deuren, eentje met verschillende schappen of eentje met schuifdeuren, er is ongetwijfeld wel een kleerkast die perfect bij je slaapkamer past. Ok, ja als je slaapkamer relatief groot is, dan zul je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een open kleerkast of zo’n een inloopkleerkast zoals je ziet op televisie, maar ook een kleine slaapkamer kun je voorzien van een prachtige kleerkast. In dit artikel geven we je daarom maar al te graag zeven trendy kleerkasten mee die zowel in grote als kleine slaapkamers omtoveren tot een unieke plaats.

Breng een rustieke en charmante vibe in je kamer

Ben je niet erg gesteld op de ultramoderne designs, maar wil je toch een stijlvolle kast dat altijd in is? Ga dan eens voor een zwarte kleerkast zoals deze. Deze doet je ongetwijfeld denken aan de landelijke stijl die elegantie, rust en kalmte uitstraalt. Het is natuurlijk die vibe die je wilt geven aan je slaapkamer en daarom is deze charmante kleerkast perfect om te gebruiken in je kamer.

Ga voor kleur!

Dit voorbeeld is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar toch willen we je dit design zeker niet besparen. We weten namelijk allemaal dat kleur een invloed heeft op ons humeur en daarom kun je bijvoorbeeld opteren om te gaan voor een groene kast zoals deze. Groen doet ons denken aan de natuur waardoor we rustig en relaxed worden wat perfect is in de slaapkamer. Het hoeft misschien niet zo fluo groen te zijn, maar kleur in je slaapkamer is altijd geslaagd.

Benut elke centimeter van je kamer met een chique kleerkast

Is je slaapkamer gelegen onder een zolderdak? Dan sta je misschien voor grotere uitdagingen aangezien je niet elke kleerkast in de kamer kunt plaatsen omwille van het schuine dak. Toch kun je nog altijd een zeer trendy kast installeren in je slaapkamer en wel op deze prachtige manier. Plaats de garderobe of een kast voor je accessoires over de volledige lengte van je muur. Het is eentje dat je op maat zult moeten laten maken omdat het perfect moet passen onder het dak, maar dit is het absoluut meer dan waard. Je gebruikt niet alleen elke centimeter van je slaapkamer, maar je geeft ook direct meer stijl aan de kamer.

Een lange kast met verschillende gezichten

Als we denken aan een kast, dan denken we aan de traditionele kast waarbij alle deuren naast elkaar staan. Meestal zijn er dit twee. Als je die deuren opendoet, zie je meestal de kleren hangen en eventueel wat vakjes. Toch kun je een kleerkast meerdere gezichten geven. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een langere kleerkast zoals deze waarbij je beschikt over meerdere deuren, maar ook over open planken waar je bijvoorbeeld je schoenen kunt inzetten of wat mandjes met sokken of ondergoed. De afwisseling van open en gesloten ruimtes werkt altijd.

Maak je kleerkast onderdeel van je design voor het perfecte resultaat

We gaven je al een idee mee voor een kleerkast op je zolderdak, maar toch geven we je maar al te graag nog eentje mee aangezien die er echt schitterend uitziet. We kennen allemaal wel de (overvolle) inloopkasten, maar meestal maken die onderdeel uit van de kamer en hebben een recht plafond. Toch moet je eens overwegen om een inloopkast te laten bouwen voor onder de schuine zijde van je zolder. Het ziet er enorm prachtig uit en biedt de schitterende voordelen van een inloopkast. Je gebruikt ook elk deel van je slaapkamer.

Een kleerkast onder je bed? Het kan en het is uniek

Heb je al eens nagedacht om je kleerkast onder je bed te plaatsen? Nee? Wel, dan moet je het zeker eens overwegen en dit voorbeeld geeft aan waarom. Hoewel in dit design gewoon gegaan werd voor een kleine zitplaats, kun je die plaats relatief gemakkelijk laten omtoveren tot een volledig bed door een interieurarchitect. Hij of zij zal een bed voor je creëren waaronder een kleerkast kan komen. Je kunt die kleerkast openlaten of er kleine deuren aan toevoegen. Je kunt dit design dus niet alleen uniek, maar ook zeer persoonlijk maken. 

Tover die gang om tot een wondermooie inloopkast

In elk huis vind je wel een kamer of een gang waarvan je niet goed weet wat je er mee moet doen. Meestal gebruik je die kamer bijvoorbeeld als opslagruimte en die gang als ruimte voor je schoenenrek. Toch moet je eens opteren om die ruimte in te richten zoals een inloopkast. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn een paar houten planken en een paar prachtige buizen waar je je kleren kunt inleggen en aan ophangen. Vervang de blikken tonijn of groenten door bloezen, broeken en jassen en je krijgt direct een bijzondere kleerkast.

Welk van deze kleerkasten wil je gerust eens in je slaapkamer plaatsen? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine