Strakke Nederlandse bouwkunst zorgt voor inspiratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Strakke Nederlandse bouwkunst zorgt voor inspiratie

Stoa. Stoa.
Weidevenne, Purmerend Moderne huizen van HM Architecten Modern
Loading admin actions …

Waar de mediterraanse landen bekend staan om hun rustieke bouwkunst met de natuurlijk vormen, worden de Nederlanden geroemd op hun strakke architectonische stijl. Vandaag laten we je dan ook strakke Nederlandse bouwkunst zien die zeker voor de nodige inspiratie zal zorgen bij het kopen of bouwen van een huis. We laten je vandaag een aantal voorbeelden zien uit het oeuvre van twee Nederlandse architectenbureaus, namelijk H.M. Architecten en Hans Been Architecten. Beide bureaus werken in een volkomen eigen strakke stijl en zijn daarmee een goed voorbeeld van de strakke, hedendaagse, Nederlandse bouwkunst. Ga met ons mee op een wandeling langs deze mooie projecten en laat je inspireren!

Eerste blik

Weidevenne, Purmerend Moderne huizen van HM Architecten Modern
HM Architecten

Weidevenne, Purmerend

HM Architecten

Bij de eerste blik al zien we direct dat we te maken hebben met innovatieve architectuur met een schitterende vorm. De relatief lage woningen nodigt ons direct uit en heeft daarbij een vriendelijk aura. Deze voortuin is ingebed in het geometrisch ontwerp dat ook het huis in zijn greep heeft. De warme kleuren en de zachte rondingen bij de garage rechts zorgen voor een ongekende présence die ons direct overtuigt. Dit alles steekt weer mooi af bij de woonkamer die juist hoekig is.

Zijaanzicht

Weidevenne, Purmerend Moderne huizen van HM Architecten Modern
HM Architecten

Weidevenne, Purmerend

HM Architecten

Bij dit zijaanzicht komt een geheel andere ontwerp naar voren, de soepele vormen hebben plaatsgemaakt voor een rechttoe-rechtaan vormgeving en ook de kleurstelling van dit ontwerp is anders, want nu is er antraciet aan toegevoegd. We zien de vorm van een letter L op zijn rug en dit geeft natuurlijk een geheel ander look. Zo zien we een grote variatie in de stijl van H.M. Architecten.

Mix

Weidevenne, Purmerend Moderne huizen van HM Architecten Modern
HM Architecten

Weidevenne, Purmerend

HM Architecten

Deze woning lijkt een mix te zijn tussen de verschillende elementen die we zojuist in de verschillende gebouwen zagen, zoals de rondevorm naast de garage, de rechthoekige eenheid die de woonkamer vormt en het dak dat antraciet van kleur is. De verschillende huizen vormen een wijk in Huizen die een zekere eenheid en variatie laat zien, waarin een hedendaagse woonsfeer hangt met verwijzingen naar de jaren dertig, een voorbeeld daarvan zijn de genoemde afgeronde vormen, deze komen namelijk ook voor in de bijzonder populaire jaren dertig architectuur. 

Close-up

Weidevenne, Purmerend Moderne huizen van HM Architecten Modern
HM Architecten

Weidevenne, Purmerend

HM Architecten

We zien hier een close-up van de ingang. Deze is zo geconstrueerd dat je als bewonder bij het binnengaan van je woningen een geborgen gevoel hebt, je staat niet direct in het open zicht en dit brengt ook een gevoel van privacy met zich mee. Ook hebben we nu de kans om de verschillende details van dichtbij te zien, zoals de bakstenen motieven naast het raam aan de linkerkant. Let ook even op de grijze kozijnen en hoe mooi deze afsteken bij de baksteen. Een schitterend voorbeeld van Nederlandse strakke bouwkunst!

Helder

Hans Been Architecten blijkt aan de hand van deze woning in Zeewolde te beschikken over een heldere, strakke stijl. Deze heeft een geometrische vormgeving waarin ruimte is voor speelse toevoeging, zoals de twee strakke regenpijpen aan de voorzijde van het huis. De strakheid doet ons denken aan de architectuur uit de jaren tachtig, maar dan wel met een hedendaagse twist.

Tuin

De integratie tussen het interieur van de woning en de tuin komt tot stand via de grote ramen in de zijkant van het huis, deze bieden de bewoners vanuit het interieur zicht op de schitterende natuur. Dit pad leidt ons van de voorkant van het huis naar de weelderige tuin waarmee we je hieronder willen verblijden. Loop even met ons mee.

Natuurschoon

Veel mensen zijn dol op hun tuin en kunnen niet meer zonder. Veel stellen verhuizen van de binnenstad naar het platteland of de voorsteden omdat ze een tuin missen. Deze persoonlijke buitenruimte geeft veel mogelijkheden om te genieten van het buitenleven. In deze tuin is een weelderig ietwat wild concept gehanteerd dat mooi past bij de strakke padden; dit zorgt voor een boeiend contrast.

Tot zover de strakke Nederlandse bouwkunst die zorgt voor de nodige inspiratie. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends.

Zoek je prachtige ideeën voor je studeerkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Een klasse woning is in een handomdraai ingericht. Hier zie je hoe je dat doet!

Wat vind je van deze strakke stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!