7 voortreffelijke tips van PURE & ORIGINAL omtrent verfkeuzes voor in je woonkamer | homify

7 voortreffelijke tips van PURE & ORIGINAL omtrent verfkeuzes voor in je woonkamer

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Opvallende kleuren bij het Eigen Huis & Interieur trendpaviljoen Pure & Original Eclectische eetkamers IJzer / Staal Paars / Violet
Loading admin actions …

De winter is in aantocht. Dit betekent minder tijd buiten en meer tijd binnen. Hoe ga je de opkomende wintermaanden doorkomen? Ga je je kookkunsten wat bijschaven, de boeken verslinden die je altijd al wou lezen, of ga je je huis eens een likje verf geven? Als je je aan dat laatste waagt, dan is er een bedrijf waar je zeker eens een beroep op moet doen, met name PURE & ORIGINAL. Het Nederlands bedrijf is een grote naam op vlak van verf, kleurencombinaties en interieurinrichting en kan je dus als geen ander helpen bij het kiezen van de perfecte kleuren. Wil je al wat kleuradvies of tricks in verband met verfkeuzes ontdekken voordat je aan de schilderwerken begint? Dan hebben we hier het perfecte artikel voor je! PURE & ORIGINAL geeft je namelijk nu al zeven voortreffelijke tips mee die je kunnen helpen bij het maken van verfkeuzes.

Ga voor afwasbare verf

Caramel, Licetto Pure & Original Eclectische eetkamers
Pure & Original

Caramel, Licetto

Pure & Original

Heb je al eens gehoord van afwasbare verf? Nee? Geen nood, je bent heus niet alleen. Zoals de naam het al zegt, is afwasbare verf verf waarvan je vocht en vuil kunt verwijderen. Dit kan het gebruikelijk vuil zijn, maar ook bijvoorbeeld die lastige zwarte strepen veroorzaakt door de viltstift van je zoon of dochter. Als je gebruik maakt van afwasbare verf, dan kun je die strepen gemakkelijk verwijderen door erover te wrijven met een vochtige doek. Omwille van de textuur en eigenschappen van deze verf, wordt afwasbare verf niet alleen veelvuldig gebruikt in de woonkamer maar ook in keukens en badkamers. In dit voorbeeld werd er gekozen voor karamel kleurige van Licetto, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld hun Cardinal Red of Polar Blue.

Experimenteer door je muren en het plafond in dezelfde kleur te schilderen

Slate Grey Marrakech Walls Huizedop Pure & Original Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Grijs
Pure & Original

Slate Grey Marrakech Walls Huizedop

Pure & Original

Als we denken aan een woonkamer, dan denken we aan het gebruikelijk wit plafond dat gecombineerd wordt met muren in een ander en meestal meer explosieve kleur. Dit is meestal rood, zwart of grijs. Toch kan het ook anders en daarom moet je eens overwegen om zowel de muren van je woonkamer als het plafond in dezelfde kleur te schilderen. In dit voorbeeld werd er gekozen voor de Evening Shadow in de Classico krijtverf van Pure & Original. Deze kleur zorgt er niet alleen voor dat de kamer direct veel stijl en klasse uitstraalt, maar ook dat het groter lijkt en perfect aansluit bij de rest van de woning.

Kies voor een kleur dat je gelukkig maakt

Polar Blue Licetto afwasbare matte muurverf in de keuken, Old Ocre Classico krijtverf op het plafond Pure & Original KeukenAccessoires & textiel Geel
Pure & Original

Polar Blue Licetto afwasbare matte muurverf in de keuken, Old Ocre Classico krijtverf op het plafond

Pure & Original

We weten allemaal dat kleur een invloed heeft op ons humeur. Geel en oranje zorgen voor dat euforisch gevoel terwijl rood de nodige passie in ons doet opflakkeren. We hoeven je ook niet te vertellen dat je zwart en grijs beter niet gebruikt omwille van hun negatieve uitstraling. Als je je woonkamer een kleurtje wilt geven, dan raden we aan om voor een kleur te gaan die je gelukkig maakt. Enkele van de prachtige kleuren die je kunt gebruiken zijn de Polar Blue Licetto of de Old Ocre Classico, aanwezig in dit voorbeeld op de muren en het plafond, die je woonkamer perfect zullen omtoveren tot een oase aan rust.

Go big or go home

Moderne eethoek met felgekleurde muur in de kleur Allium Pure & Original Eclectische eetkamers IJzer / Staal Paars / Violet
Pure & Original

Moderne eethoek met felgekleurde muur in de kleur Allium

Pure & Original

OK, het volgende design is misschien niet iedereen gegeven, maar toch willen we je het zeker niet besparen. In dit voorbeeld werd gegaan voor het zeer opvallende Allium. Als je kiest voor zo’n energieke kleur, dan moet je wel met een paar facetten rekening houden. Gebruik het maar op één muur en dus niet op alle muren in de kamer. Hou de rest van de muren relatief neutraal, aangezien het anders misschien echt teveel wordt. Het is ook aan te raden om het interieur en de accessoires strak te houden. Zoals je kunt zien, werd er deze keer gekozen voor relatief simpele stoelen en een strakke en witte tafel. Deze contrasteren perfect met de levendige kleur en brengen daardoor wat rust in de kamer.

Maak je woonkamer direct veel warmer met de juiste verf

Hal geschilderd met Licetto afwasbare muurverf in de kleur Cardinal Red Pure & Original Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen Rood
Pure & Original

Hal geschilderd met Licetto afwasbare muurverf in de kleur Cardinal Red

Pure & Original

Als je veel wit gebruikt in je woonkamer, dan kan dit nogal koud of kil overkomen, en als je toch opteert voor zwart, dan wordt je woonkamer direct veel donkerder. Ja, de kleuren die je kiest hebben een impact op de manier waarop je je tijd in de woonkamer gaat ervaren. Om die kamer net dat tikkeltje warmer te maken, moet je eens opteren om te gaan voor Cardinal Red. Deze rode verf blaast je woonkamer direct meer leven in, geeft de kamer dat authentiek gevoel en zorgt ook voor de passie die elke rode kleur bij je oproept. Het is ook veel neutraler en minder in het oog springend dan een felrode kleur waardoor het net dat tikkeltje beter is om te gebruiken in de woonkamer. De zeer landelijke inkleding van de hal maakt het mooi plaatje gewoon perfect af.

Ga voor de Scandinavische stijl

Licetto Steel Blue en Silk White; en Traditional Paint lak op waterbasis in de kleur Silk White Pure & Original Scandinavische slaapkamers
Pure & Original

Licetto Steel Blue en Silk White; en Traditional Paint lak op waterbasis in de kleur Silk White

Pure & Original

Als er een stijl is dat tegenwoordig enorm in is, dan is het wel de Scandinavische stijl. In dit, en eigenlijk in elk, Scandinavisch interieur worden vele lichten kleuren met elkaar gecombineerd. Wit overheerst meestal, maar dankzij de combinatie van aardetinten, grijs en zwart wordt het geheel absoluut niet saai. Hoewel je ook hier kunt gaan voor meer felle kleuren, wordt er in de meeste gevallen wel gegaan voor lichtere pasteltinten. Wil je graag zo’n Scandinavisch interieur creëren? Kies dan voor Licetto Steel Blue, Silk White en Traditional Paint lak op waterbasis in de kleur Silk White zoals in dit voorbeeld.

Alles is mogelijk (maar laat je wel bijstaan)

Nieuwe kleurenbrochure Pure & Original Pure & Original Muren & vloerenVerf en lak Grijs
Pure & Original

Nieuwe kleurenbrochure Pure & Original

Pure & Original

De laatste tip die je in je achterhoofd kunt houden als je je woonkamer wilt herschilderen, dan is het het feit dat alles mogelijk is op vlak van kleuren… zolang je je goed laat adviseren. Het is enorm te begrijpen dat je je woonkamer in elke kleur van de regenboog wilt schilderen omdat je misschien een zeer excentriek persoon bent. Als je het wat simpeler wilt houden, dan kies je meestal voor ‘maar’ twee kleuren . Toch is het aan te raden om al je ideeën even op te schrijven en langs te gaan bij specialisten zoals PURE & ORIGINAL aangezien die je ideeën kunnen omtoveren tot prachtige en unieke kleuren en designs.

Meer ruimte nodig? Dit kost het om een garage te bouwen!
Arrow navigation 3b3136b1
Welk van deze designs vind je het mooiste? Laat het ons weten via de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!