Gezellige woning voor jongeren zonder thuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gezellige woning voor jongeren zonder thuis

Stoa. Stoa.
Gezinshuis De Glind van Archivice Architektenburo
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een hedendaagse gezinswoning met een bijzonder gezellige inrichting. Het is typisch zo'n woning die je sterk weet te inspireren. Het huis is wat je noemt eenheid, maar zijn zo gebouwd dat ze ook, indien nodig, in twee autonome woningen opgesplitst kunnen worden. Het ontwerp is helder, eenvoudig en spreekt de emoties op een positieve manier aan. Het zijn huizen die met gemak een groot gezin (of twee) kunnen huisvesten. Deze woningen zien er gewoon uit, maar zijn toch echt ontworpen met het oog op een professionele hulpverlening, dit is te zien aan de afmetingen van sommige ruimtes. De realisatie was in handen van Archivice Architektenburo: een expert die via een dialoog met de opdrachtgever uitzoekt wat de context en het doel van het toekomstige gebouw zal zijn, waardoor ze uitstekend op de wensen en behoeften van de eindgebruikers inspelen. Met deze woningen bewijzen ze dat deze methode werkt! Ben je al nieuwsgierig geworden? Kom dan snel met ons mee voor een wandeling door de huizen waarin de jongeren weer een familiegevoel gevonden hebben.

Gevel

We zien een alledaags huis met een strakke vormgeving. Precies het type dat we in een hedendaagse wijk verwachten tegen te komen. Het is volledig in zijn omgeving geïntegreerd en heeft een uitnodigende en vriendelijk uitstraling. Omdat het midden in een woonwijk geplant is voel je je als bewonder helemaal opgenomen in het geheel. Dit maakt dat de jongeren zich er goed voelen, want ze draaien als het ware mee in de samenleving. Let even op de speelse stenen waaruit het huis opgetrokken is: echt een aanwinst voor de wijk en een goed voorbeeld van de hedendaagse architectonische stijl.

Andere hoek en kleur

Omdat we natuurlijk naar digitale schetsen kijken van de woningen is het verdraait makkelijk om de kleur, textuur en kijkhoek te veranderen. Zo heeft de opdrachtgever een goed beeld van zijn toekomstige woning. Deze 3D-visualisaties maken de dialoog met de klant een stuk helderder en bieden de kans om eenvoudige aanpassingen aan het bouwplan te doen.

De woonkamer

Hier zien we een voorbeeld van de woonkamer. Je ziet het er niet aan af dat we hier kijken in een zorgwoning, waarin jongeren zonder thuis een nieuwe start gegeven wordt. Er is extra ruimte voor meerdere mensen, zo heeft iedereen voldoende plek en dit zorgt voor een fijne woonsfeer.

Grote keuken

Alles in het huis is een beetje groter, zo ook de keuken waarin meerdere koks, professioneel of amateur, hun kunsten kunnen tonen. Natuurlijk is koken een ontspannende bezigheid die ingezet kan worden als therapeutisch middel, daarbij is het ook gewoon erg leuk om te doen en niet te vergeten bijzonder smaakvol. De inrichting van deze keuken oogt niet bepaald 'zorgachtig', maar het is duidelijk dat de kamer voldoende aanknopingspunten daar voor biedt. 

Eetkamer

Een gezellige eetkamer is een belangrijke toevoeging aan de zorgwoning, want een goede sfeer is het halve werk. We zien hier een tafel met een standaard afmeting voor een gezin van vier, eventueel kunnen er nog twee stoelen aan het hoofdeinde bij aangeschoven worden. In deze setting vind je de familiesfeer.

Spreektafel

We werpen hier een blik in een ruime kamer met een bijzonder grote tafel, dit is de plek waar meerdere jongeren kunnen zitten en een maaltijd gebruiken. Overdag is het een spreekkamer waar meerdere mensen in alle rust kunnen converseren. De tafel biedt de gesprekspartners in ieder geval voldoende ruimte.

Badkamer

Voor de liefhebbers van een therapeutisch bad in de avond is deze badkamer in het leven geroepen. Vanuit het bad heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. En wat een lichtval treffen we in deze ruimte! Het strakke interieur ademt een rustgevende sfeer die goed is voor het gemoed. Lekker ontspannen is hier vanzelfsprekend!

Sanitair

Als er meerdere mensen in één huis wonen dan is het wel zo fijn als er extra sanitaire voorzieningen zijn. In het zorghuis vinden we maar liefst vijf wastafels die de nodige praktische voordelen bieden. En daarbij is het natuurlijk hartstikke gezellig om samen je tanden te poetsen. 

Tot zover het mooie zorghuis dat gerealiseerd werd door Archivice Architektenburo. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je smaakvolle ideeën voor je eetkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Een stijlvolle schuifpui geeft een extra vibe aan je interieur!

Wat vind jij van een woning als deze? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!