Tien moderne hoekbanken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien moderne hoekbanken

Sander Weijers Sander Weijers
modern  door Lionsstar GmbH, Modern
Loading admin actions …

De hoekbank is met regelmaat een onmisbaar meubel voor in de woonkamer. Of dit meubel nou wordt gebruikt om een knusse zithoek te creëren of om de hoeken van een kamer praktisch in te richten, de sfeer van een leefruimte kan sterk worden beïnvloed door de aanwezigheid van een hoekbank. In deze foto reeks worden daarom tien moderne hoekbanken gepresenteerd, met name in moderne stijl, die laten zien op welke manier een hoekbank kan bijdragen aan het karakter van een woonkamer.

Een bescheiden basis

modern  door homify, Modern

In deze woonkamer kan de hoekbank worden gezien als fundament voor de rustgevende uitstraling. De hoekbank past perfect in de lichte kamer, die in deze foto wordt aangevuld door de stijlvolle, paarse lampen op de achtergrond. Hiermee wordt de kracht van deze hoekbank sterk benadrukt. Door de neutrale kleur en het bescheiden design kan deze bank gecombineerd worden met allerlei meubelstukken.  Met deze hoekbank als basis kunnen eenvoudig verscheidene meubelstukken aan de woonkamer worden toegevoegd, zonder dat het rustgevende karakter van de woonkamer verloren gaat.

Licht aanwezig

Hollie Modular Sofa van Darlings of Chelsea Klassiek
Darlings of Chelsea

Hollie Modular Sofa

Darlings of Chelsea

Op deze tweede foto staat de hoekbank in dienst van de grote mate van lichtinval in de kamer. In plaats van een prominente plek op te eisen, gaat deze hoekbank daarom grotendeels op in zijn omgeving. Door de hoekbank los van de muren te laten staan, kan echter een fraai zitgedeelte in de woonkamer worden gecreëerd, waarin de ogenschijnlijk onopvallende hoekbank een onmisbare rol speelt.

Een gedurfde hoekbank

Deze gedurfde uitvoering van een moderne hoekbank biedt de mogelijkheid om te combineren met klassiek ogende decoraties en meubelstukken. Door de subtiele Chesterfield stijl van deze hoekbank komt de extravagante salontafel helemaal tot zijn recht. Op deze manier kan de hoekbank de basis vormen om moderne- en klassieke stijlen op een gewaagde manier te verenigen en een ideaal zitgedeelte in het leven te roepen.

Ruimtelijk wit

In tegenstelling tot de voorgaande foto's is de hoekbank op deze foto daadwerkelijk in een hoek van de kamer geplaatst. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte van de kamer en tevens een fraai zitgedeelte gevormd. Door de hoekbank voor de grote ramen te plaatsen, verplaatst de aandacht zich van wat er buiten afspeelt naar binnen toe. De hoekbank sluit op deze manier de kamer stijlvol af van wat er buiten gebeurd. Ondanks dat de hoekbank op de foto leeg is, is het niet ondenkbaar om de bank, en daarmee het zitgedeelte, wat meer pit te geven door kleurrijke kussens toe te voegen.

De hoekbank als schakel

Project I: modern  door Proest Interior, Modern

Ook op deze foto is de bank in een hoek met ramen geplaatst. Hierdoor wordt de schijnbaar beperkte lichtinval in de kamer goed gebruikt. Het zitgedeelte krijg voldoende natuurlijk licht en nodigt uit om er gebruik van te maken. De donkere kleur en geraffineerde afwerking van de moderne bank is volledig in harmonie met de klassiek ogende houten vloer. Het is een tijdloze vereniging van stijlen, waar deze hoekbank een fundamenteel onderdeel van is. Deze bank is door zijn effen kleur daarnaast de ideale schakel tussen het lichte plafond en de donkere vloer. Meer weten over dit van Nederlandse bodem afkomstige interieur? Klik hier voor meer informatie. 

Minimalistisch modern

Palau Wave corner: modern  door Palau, Modern
Palau

Palau Wave corner

Palau

De subtiel afgemeten bocht en het speelse kleurverschil tussen de zitvlakken zorgen ervoor dat deze fraai vormgegeven bank een must have is voor een moderne inrichting. Niet voor niets laat deze foto weinig meer zien dan de hoekbank. De minimalistisch uitziende kamer is een weloverwogen omgeving om deze bank perfect tot zijn recht te laten komen. Doordat de bank niet tegen de muur staat, worden de rondingen van deze bank sterk benadrukt. Hetgeen zorgt voor een aanlokkelijke sfeer met de bank als meer dan de basis voor een leefruimte. Deze bank van Nederlandse designers spreekt voor zichzelf. Voor meer informatie, klik hier.

Helemaal weg zakken

Wat opvalt aan deze hoekbank is zijn zachte uitstraling, die wordt vormgegeven door de warme kleur en de aantrekkelijke stof. Dit is echt een bank om helemaal in weg te zakken. Fraai zijn de kleurrijke kussens, die de afgemeten bank net dat beetje extra geeft. Daarnaast vraagt deze hoekbank om een bijpassend kleedje of tapijt om dit zitgedeelte in de woonkamer helemaal af te maken. Deze bank draagt het onmiskenbare gevoel van gezelligheid met zich mee en zal het daarmee goed doen op de aankomende koude winteravonden.

De ideale zithoek

Op deze foto wordt wederom een uiterst uitnodigende hoekbank weergegeven. Volmaakt om los van de muren in de woonkamer te plaatsen en daarmee een ideale zithoek te verwezenlijken. De verzameling van diverse meubels in moderne stijl passen naadloos bij deze hoekbank. De glazen salontafel zou bijvoorbeeld vervangen kunnen worden zonder dat de eenheid in de kamer verloren gaat. De grijstinten contrasteren daarnaast erg mooi met lichte muren of een lichte vloer. Hierdoor wordt benadrukt dat deze hoekbank het beste past in een kamer met veel lichtinval.

Stijlvolle kleuren

Model Milano van RUPERT & RUPERT: modern  door RUPERT & RUPERT, Modern
RUPERT & RUPERT

Model Milano van RUPERT & RUPERT

RUPERT & RUPERT

Deze hoekbank, gemaakt door Dylan & Van Laatum Interieurbouw, is geplaatst in een wat meer donkere ruimte, waardoor de koele, lichte kleur van de bank mooi naar voren komt. De bank is hiermee een baken van rust in de blauw getinte kamer. Hoewel de bank in teken lijkt te staan van dit overwegend blauw, is het niet ondenkbaar om met andere kleuren hetzelfde effect te krijgen. Hierdoor is dit een voortreffelijke hoekbank voor iedereen die met eenzelfde kleurgebruik wilt experimenteren. Het is daarmee een bank die past binnen meerdere varianten van moderne stijlen.

Elegant en speels

Op de laatste foto van deze reeks wordt een ogenschijnlijk oudbollige hoekbank in bruine kleur weergeven. De rest van de foto verraadt echter al dat deze bank alles behalve oudbollig is. In de kamer zien we de hoekbank volledig in overeenstemming verkeren met een kleurrijke achtergrond, wat een prachtig en speels resultaat oplevert. Het is deze brutale combinatie dat de kracht van deze bank in vol ornaat weer geeft. Een elegant meubelstuk, dat prima past binnen de moderne stijl van deze kamer. Doordat de bank in het midden staat, wordt het speelse karakter van de kamer nogmaals benadrukt.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!