7 originele en kleurrijke familiehuizen voor meerdere families

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Glazen woonpalais in Berlicum, Maas Architecten Maas Architecten Moderne huizen
Loading admin actions …

Als we aan een familiewoning denken, dan komen ongetwijfeld enorm veel verschillende ideeën in ons op. Gaande van een groot huis met een open en levendige woonkamer tot een iets kleinere maar zeer charmante en cosy woning. Meestal denken we ook aan één familie, de traditionele familie. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn en zeker als je graag omringd bent door verschillende familieleden. We kennen namelijk wel het concept van de kangoeroewoning waarbij twee gezinnen uit de zelfde familie bij elkaar wonen. Meestal is het huis daarom opgedeeld in twee verschillende verdiepingen, een voor elk gezin. Maar het samenwonen met andere leden uit je familie hoeft zeker niet op die manier te zijn. Nee, hoor. Deze unieke en stijlvolle familiewoningen bewijzen namelijk dat het ook anders kan.

Het meest voortreffelijk glazen huis

Hoewel deze moderne villa in Berlicum oorspronkelijk gecreëerd werd voor een familie, kan het zeker gebruikt worden door verschillende families. Dit is omdat dit woonhuis gebouwd werd in een H-vorm. In dit huis wordt het gedeelte aan de linkerkant bezet door het zitgedeelte en de eetkamer terwijl de keuken, bijkeuken en toilet aan de rechterkant bevinden. Als je met twee families in een huis zoals dit wilt wonen, dan kan je het zeer gemakkelijk omtoveren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de eetkamer te bouwen in het stuk dat de twee zijden met elkaar verbindt zodat je samen met beide families kan genieten van een heerlijk maaltijd. Er kan ook een extra ruime woonkamer van gemaakt worden. Je denkt misschien dat er geen privacy is omwille van het glas, maar toch wordt de privacy in deze woning enorm gewaarborgd. Ben je nog niet overtuigd dat glas en privacy wel degelijk hand in hand gaan? Dan kan een van onze architecten je zeker en vast kunnen bijstaan met hun ontwerpen..

Nog meer glas

Ben je verzot op glas en ramen, maar vind je bovenstaande creatie net iets té opvallend? Opteer dan eens voor deze woning, of beter gezegd woningen. Beide oude houten koloniehuizen vormen één geheel door hun uiterlijk, maar ze staan toch nog relatief ver van elkaar waardoor elk gezin op hun eigen privacy kan rekenen. Bij het ontwerpen werd er gebruik gemaakt van traditionele materialen zoals zwarte gepotdekselde geveldelen, donkerrode baksteen en een rood pannendak. Er werd ook geopteerd om te gaan voor gebeitst houten kozijnen, die verscheidene ramen prachtig omhullen. Dankzij de glazen zullen beide families een prachtig uitzicht hebben op de gemeenschappelijke tuin. Beide woningen komen tot leven dankzij de verschillende soorten materialen zoals glas, hout en staal en dankzij de houten achterpui kunnen ze rekenen op een zeer grote lichtinval en veel charmes.

Een wondermooi spiegelbeeld

Kijk je naar deze woonst, dan wordt het direct duidelijk hoe twee verschillende families in deze woning zouden kunnen wonen. In dit eigentijds landelijke moderne woning zijn beide kanten van de woning elkaars spiegelbeeld waardoor elke familie van deze luxe zal kunnen genieten. Dankzij de witte gevels en de hardstenen die gebruikt werden, krijgt de hele woning een landelijke uitstraling. Het zwart dak en de zwarte raamomlijstingen geven het huis ook een zeer stijlvolle en moderne vibe tegelijkertijd. Als je net zoals in dit voorbeeld kiest voor een grote tuin, dan zullen de zomerdagen met de families enorm warm en onvergetelijk worden.

Eén luxevilla voor twee families

Willen jullie graag genieten van een luxueuze woning dat veel privacy en moderniteit uitstraalt, maar waarin het familiaal gevoel toch nog steeds aanwezig is? Ga dan eens voor een woning zoals deze luxevilla in Bergen aan Zee. In deze woning kan je genieten van twee woonruimten die verbonden zijn met een grote centrale ruimte waar enorm veel licht binnenkomt dankzij de verscheidene ramen. Vanuit die ruimte hebben je telkens een prachtig zicht op de omgeving. Dankzij de verschillende structuren die gebruikt werden zoals het glas, natuursteen en hout, worden diverse stijlen met elkaar op een perfecte manier gecombineerd. Hier draait het allemaal om elegantie, finesse, maar ook warmte en authenticiteit. Als je deze villa echt luxueus wilt maken, dan moet je zeker eens gaan voor een lounge met een bar op het bovenste verdiep zoals in dit voorbeeld. Wil je graag nog meer inspiratie opdoen over hoe je dat verdiep kan inrichten? Dan zijn deze acht ideeën iets voor je.

Een diverse en kleurrijke familiewoning

Als je met een ander gezin in een huis gaat wonen, dan zal je misschien denken dat je de woning niet zal kunnen inrichten naar je eigen stijl en smaak. Wel, dit huis is het perfecte bewijs dat het wel kan! Hoewel dit huis gebruikt wordt voor verschillende jongeren die geen gezin meer hebben, kan het concept wel de basis vormen voor verschillende huizen voor meerdere families. Ten eerste kunnen beide families hun identiteit geven aan hun woonst dankzij de kleuren aan de buitenkant. Je kan gaan voor geel en zwart zoals in dit geval, maar misschien ook voor rood en donker grijs. In dit voorbeeld zie je ook dat beide huizen vervaardigd zijn uit verschillende materialen. Dit zorgt er ook voor dat elk huis uniek is, wat een zeer grote meerwaarde is.

Een kangoeroewoning maar dan anders

Bij een kangoeroewoning gaat het allemaal om te werken in de hoogte. Een familie op het gelijkvloers en een op het eerste verdiep. Het design van dit huis gaat uit van datzelfde concept, maar het ziet er totaal anders uit. Bij beide delen van het huis werd er gebruik gemaakt van stevige kaders van de daklijst, zwarte lijsten rondom de ramen, de lange grijze stenen en hout. De houten balken worden gebruikt aan de voordeur, maar ook voor het terras. Daardoor vormen beide woningen een geheel met elkaar en met het terras.

Drie onder één dak

Niet één, niet twee, maar drie families kunnen samenleven in deze woning. Op het eerste zicht lijkt dat de woonst een groot huis is, maar dankzij de verschillende afscheidingen in de tuin heb je toch telkens de nodige privacy. Om de woonst een gevoel van eenheid te geven, werd er gekozen voor de traditionele bruine bakstenen. De rest van het design werd ook redelijk strak en traditioneel gehouden door het gebruik van witte omlijsting van de ramen en deuren en de donkere dakpannen. Toch geven de zonnepanelen en het gele gedeelte van het dak een moderne toets aan de woning.

In welk van deze huizen zou je willen wonen? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!