11 fantastische open haarden op een rijtje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

11 fantastische open haarden op een rijtje

Stoa. Stoa.
funky seats van Funky furniture Industrieel
Loading admin actions …

De uitvinding van het vuur was natuurlijk een wereldveranderende gebeurtenis in de geschiedenis van de mens. Sinds die tijd heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan. Een grote invloed had ook de open haard op deze gang der dingen, want daar is uiteindelijk de stoommachine en de industriële revolutie uit voortgekomen. Een groot deel van de charme van de industriële verwarming die onze moderne interieurs siert is toe te schrijven aan het industriële verleden: het stoken van kolen in het pre-elektrische tijd, de koetsen die toen over de keien van de straten reden en het thuis komen in een door kaarsen verlicht interieur, deze aspecten stammen uit een tijd waarin er een zekere eenvoud bestond, in tegenstelling tot de complexiteit die ons tegenwoordig voor veel uitdagingen stelt. 

Natuurlijk is de warmte van een open haard of houtkachel ongekend en met geen moderne warmte bron te vergelijken. Daarom ga we je hier onder een aantal bijzondere voorbeelden laten zien, zodat ook jij een sfeer kunt scheppen waarin je ouderwets tot rust kunt komen. Kijk even met ons meer naar de schitterende expositie van de ideeën voor een industriële verwarming. Zo ga je zeker een comfortabele winter te gemoed.

1. Strak

We zien hier industriële verwarming die op een bijzonder geslaagde wijze in de wand geïntegreerd is, een beetje zoals de oude vertrouwde schouw. De abstracte look geeft deze open haard een sciencefictionachtige look die op een bijzondere wijze afsteekt bij het natuurlijk hout dat links in een nis op geslagen ligt. Ook de verlichting onder de haard geeft deze een ietwat buitenaardse présence.

2. Ronde vorm

We bevinden ons in een betonnen complex waarin de nieuwe tijd langzaam begint af te tekenen. De beton look is tegenwoordig zeer populair en een rede daarvoor is waarschijnlijk zijn basic en tijdloze uitstraling. De houtkachel die we hier zien heeft een schitterende gestroomlijnde vorm waarbij gladde ronde vormen een alliantie aangaan met de verticale as, zo ontstaat het cilindervormig industrieel ontwerp dat welhaast futuristische te noemen is! 

In combinatie met de lichte zithoek, de comfortabele sofa´s en de luxe parketvloer ( to name a few) wordt er in deze ruimte een mooi evenwicht bereikt tussen het kale, koele beton en het warme natuurlijke hout. Dit is wat je noemt een industriële verwarming met stijl!

3. Fabrieksesthetiek

De setting waarin we deze ouderwetse kachel toont ons een oude fabriek. De vorm van de kachel past naadloos bij het concept van de oude industrie die langzaam aan het verdwijnen is. Dit is wat je noemt een thema met een nostalgische waarde. We kunnen de tijd niet vatten, want deze stroomt als water tussen onze vingers door. 

Wel kunnen we ons laten inspireren door haar vormen en de nieuwe tijd vormgeven naar onze eigen inzichten. Deze industriële verwarming is daar een voorbeeld van.

4. Hoekig

Ben je een liefhebber van industriële verwarming, maar is de cilindervorm niet helemaal aan jou besteed, dan zit je helemaal goed met deze krachtpatser. We zien een industriële verwarming, wederom een houtkachel, met een superstrakke hoekige look, die natuurlijk helemaal past in een industriële setting als deze. Waar zou de kachel voor gebruikt worden: het smelten van staal? Een ding is zeker: in de geborgenheid van je eigen woning zorgt deze industriële verwarming voor een comfortabele warmte waar je heerlijk in kunt wegdromen.

5. Klassieke stijl

Soms pakken we het geheel anders aan, dan willen we gewoon weer die ouderwetse stijl in huis. Met deze excellente open haard is dat gelukt. Deze industriële verwarming doet ons denken aan de ouderwetse stoommachine, die later werd toegepast in de wereldveranderende stoomtrein. Geflankeerd door twee statige boekenkasten maakt deze industriële verwarming een verpletterende indruk.

6. Smooth

Bij het zien van deze haard denken we maar aan één woord: ´smooth´. Hoe dat kan ? Wellicht oogt deze industriële verwarming mede door het totaalconcept van dit interieur, dat over het algemeen een ietwat verlaagde indruk maakt, een beetje zoals de stijl uit de jaren zestig. Natuurlijk torent de boekenkast rechts boven alles uit, maar vervolgens zien we links van dit meubelstuk een graduele beweging naar beneden, een kijklijn, die onze blik via de haard en de ronde, zacht gevormde vazen naar de parketvloer voert. Ook de goudkleurige look van deze industriële verwarming geeft hem die blinkende, ´soepele´ uitstraling. Echt een interieur om in te relaxen.

7. Terug naar de roots

Bij het zien van deze haard denken we aan paleizen en kastelen, aan ridders en de Middeleeuwen. Natuurlijk heeft deze open haard zijn eigen tijd en présence, maar het rustieke schijnbaar eeuwenoude hout rond de betonnen schouw en de stenen die de vuurplaat omringen roepen de associatie op van een basale tijd vol roofridders, ontbering en machtsstrijd, de bloei van de religieuze kunsten en wereldvormende gebeurtenissen. Te midden van dit alles had men een belangrijke technologie waarmee men probeerde te overleven: het toen al eeuwenoude vuur. 

8. Elegant

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: modern  door Lab32 architecten, Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Met deze industriële verwarming betreden we een elegante wereld. De sfeer die deze haard uitstraalt is welhaast magisch te noemen. Let op de minimalistische vormgeving en het prikkelende zwart-wit kleurenschema, helemaal te gek natuurlijk! Een mooie sfeer is zo bereikt met deze industriële verwarming.

9. Geïntegreerd

modern  door homify, Modern
homify

Styling nieuwbouwhuis

homify

Heb je ooit een haard gezien die meer opzien baarde dan deze? In de industriële antraciete wand brand het vuur dat deze uitgesproken ruime kamer verwarmt. Dit is een schitterende hedendaagse adaptatie van het aloude industriële design dat we nog kennen uit de hoogindustrie van weleer. Een waar woonpaleis voor de liefhebber!

10. Rauw

B.BLACK by boley van Boley Industrieel Metaal
Boley

B.BLACK by boley

Boley

De meeste rauwe setting vinden we hier bij de open vuurplaats in een über industriële setting. De vlammen laaien op en generen een prachtige sfeer in de woning. Daarbij treffen we een bijpassende kast die door zijn industriële vormgeving naadloos aansluit bij de vuurplaats/ open haard. Dit design zien we natuurlijk in een oude fabriek, maar ook in een minder ruwe setting passen deze designproducten natuurlijk er goed. Ze zijn door hun eenvoudig vormgeving echt toegesneden op de hedendaagse interieurstijlen.

11. Houtkachel

funky seat 6 van Funky furniture Industrieel
Funky furniture

funky seat 6

Funky furniture

Een eenvoudige setting plus een oude boek maakt de juiste sfeer om te genieten. Een echte kunstenaar, schrijver of andersoortige levensgenieter heeft niet veel nodig: een houten stoel en een houtkachel zijn echter essentieel. Natuurlijk mag er wat comfort zijn, zoals het witte kleed op de vloer die je voeten warm houdt. Maar niet te veel, want we moeten scherp blijven. Deze industriële verwarming geeft een Spartaanse look aan deze woning. 

Tot zover de de mooie ideeën voor ene industriële verwarming voor de winter. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je meer stijlvolle ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Een klassieke woonkamer richt je snel en makkelijk in met deze ideeën!

Wat vind jij van deze industriële verwarming? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!