Acht stijlvolle manieren waarmee je de woonkamer en eetkamer gemakkelijk kan scheiden

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Renders&Progetti, Giuseppe DE DONNO - architetto Giuseppe DE DONNO - architetto Moderne woonkamers
Loading admin actions …

We hebben allemaal wel een voorkeur over hoe we onze woonst willen inrichten. Ga je voor een kookeiland, meerdere toiletten en een ligbad én een douche? Kies je voor een open keuken die overloopt in de levensruimte, laat je de woonkamer en de eetkamer in elkaar overvloeien of plaats je alle slaapkamers op hetzelfde verdieping?  Wat het ook is, de inrichting van je huis is een zeer persoonlijke bedoening. Denk je erover na om je nieuw huis in te richten en wil je graag de woonkamer van de eetkamer scheiden? Dan hebben wij hier acht elegante manieren waarop je dat kunt doen.

Hou het eenvoudig

Open-plan living room with eclectic furnishings leading into kitchen Timothy James Interiors Eclectische woonkamers Hout Grijs herringbonewoodfloor,parquetfloor,livingroom,rug,fireplace,yellowkitchen,whitekitchen,nottinghhill
Timothy James Interiors

Open-plan living room with eclectic furnishings leading into kitchen

Timothy James Interiors

De beste manier om de kamers van elkaar te kunnen scheiden is de meest eenvoudige. Kies voor een wand zonder deur. Die ene wand zal meerdere elementen toevoegen aan je woonst. Ten eerste zorgt het voor de scheiding en ten tweede zorgt het er ook voor dat je woning er direct groter uitziet dankzij de afwezigheid van de deur. Die wand creëert zowel openheid als privacy. Als je de kamers dan nog eens op een verschillende manier inricht zoals in dit voorbeeld (een kleurrijke eetkamer en een simpele en stijlvolle woonkamer), dan wordt het onderscheid nog meer kracht bijgezet.

Hartverwarmend haardvuur

Een haardvuur is altijd een succes! Het zorgt niet alleen voor een zeer warm gevoel, maar het ziet er ook altijd zeer authentiek uit. Het is ook de perfecte manier om je woonkamer en de eetkamer van elkaar te scheiden. Zit je in de eetkamer? Dan zul je zowel kunnen genieten van een heerlijke maaltijd, maar ook van een warme omgeving. Ga je naar de woonkamer? Dan zal de warmte van het haardvuur je op een fantastische manier achtervolgen. De warmte blijft, zelfs al ga je van de ene mooie kamer naar de andere moderne plaats.

Multifunctioneel hout

Je kan hout gebruiken in je open haard die zorgt voor de scheiding, maar je kan de scheiding zelf ook van hout maken. Dit voorbeeld laat je zien dat hout namelijk een zeer multifunctioneel element is. Als je beroep doet op architecten om deze houten panelen te plaatsen, zal je zeker niet ontgoocheld zijn. De houten latten zoals deze passen bij elk interieur zeker als je bijvoorbeeld gaat voor een donkere houtkleur. Toch kan je de houten latten in de kleur schilderen dat je zelf wenst en kan je zoveel latten plaatsen als je wilt. Hierdoor zal dit onderscheid persoonlijker worden.

Een ultramoderne zwevende haard

Wil je graag een haardvuur dat de woonkamer en eetkamer van elkaar kan scheiden, maar wil je niet gaan voor een traditionele open haard? Kies dan voor een zwevende haard zoals deze die je tussen de woonkamer en eetkamer plaatst. De haard biedt niet alleen warmte aan, maar dankzij het uniek design krijgt je woonst ook direct een zeer spectaculaire look. Sfeer, warmte en een perfecte scheiding. Wat wil je nog meer?!

Een uitmuntende combinatie doet wonderen

Bespoke Kitchen homify Moderne keukens
homify

Bespoke Kitchen

homify

Je kan beide kamers niet alleen scheiden door het strategisch plaatsen van meubels en accessoires, maar ook door het gebruik van verscheidene kleuren en texturen. Zoals je in dit voorbeeld kunt zien worden de eetkamer en woonkamer van elkaar gescheiden door de twee verschillende vloeren. In de keuken werd er gebruik gemaakt van witte betegeling, terwijl we in de woonkamer hout parket terugvinden. 

Kunstzinnig onderscheid

Is je woonst op een kunstzinnige manier ingedeeld en wil je de scheiding tussen de kamers even kunstzinnig maken? Kies dan voor glazen of simpele roosters en zet er een elegant motiefje op. Het gebruik van roosters is een van de meest betaalbare manieren om de eetkamer en woonkamer te verdelen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de grootte en het design van de roosters. Ze moeten namelijk bij beide kamers passen.

Twee voor de prijs van één

We hadden het al over twee verschillende soorten vloeren die in elkaar overvloeien, maar je kan vloeren ook op een andere manier combineren. Heb je net zoals in dit voorbeeld een relatief donkere vloer in zowel de eetkamer als woonkamer? Dan kan je beide kamers scheiden door een lichtere strook op de vloer te plaatsen. Om deze strook volledig deel te laten uitmaken van het geheel, kan je die dezelfde kleur geven als bijvoorbeeld je muren of plafond. Als je kleurinspiratie wilt opdoen, dan moet je zeker eens deze zeven krachtige kleuren ontdekken.

De droom van elke boekenwurm

Ben je iemand die graag leest in zowel de woonkamer als in de eetkamer? Dan hebben wij de perfecte scheiding voor je! Plaats een oogverblindende en grote boekenkast tussen beide kamers. Dit zorgt niet alleen voor een wondermooie scheiding, maar is ook nog zeer praktisch aangezien je er al je geliefde boeken kunt in plaatsen. Je zal misschien denken dat als je een groot boekenrek gaat plaatsen in de kamers, het direct een gesloten gevoel zal creëren. Wel, dat is niet het geval aangezien er nog relatief veel plaats is tussen de boekenkast, het plafond en de andere meubelstukken.

Welk van deze designs wil je graag integreren in je woonst? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!