Zo doe je het: het optimaliseren van je opbergmogelijkheden in de keuken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: het optimaliseren van je opbergmogelijkheden in de keuken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Garage Loft:  Keuken door BRICKS Studio
Loading admin actions …

Het thuis koken heeft de afgelopen jaren een enorme stijging gezien. Steeds meer mensen voelen zich thuis achter het fornuis om creatief en vindingrijk bezig te kunnen zijn met het bereiden van heerlijke maaltijden. In bijna iedere keuken, van welk formaat dan ook, worden de meest culinaire en exotische gerechten klaargemaakt. Het bezitten van goed keukengerei kan hier vanzelfsprekend goed aan bijdragen.

In dit Ideabook vind je dan ook een paar inspirerende voorbeelden voor het opbergen en tentoonstellen van al je keukenbenodigdheden, zonder dat hierbij extra ruimte in beslag wordt genomen.

Kijk je met ons mee?

Alles op z'n plek

Er zijn veel verschillende manieren om keukengerei en servies op te bergen. Vaak wordt er bijvoorbeeld gekozen voor de keukenkastjes, zowel boven als onder het keukenblad. Om je beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk in te delen raden we je aan om voor het indelen van je keuken te kijken wat je zoal aan benodigdheden en gerei bezit. Op deze manier kun je goed uitdenken hoe en wat je waar gaat plaatsen. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Je kunt altijd de hulp van een expert inschakelen.

Planken die voor zich spreken

Garage Loft:  Keuken door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Planken en open stellingkasten zijn ideaal voor het opbergen van je spullen. Niet alleen zie je op deze manier alles wat je hebt, maar het kan ook erg veel sfeer aan je keuken toevoegen. Zorg er wel voor dat alles geordend opgeborgen wordt zodat het geheel geen chaotische uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld niet voor losse verpakkingen, maar kies voor gelijke opbergpotten van glas, porselein of roestvrij staal.

Bestand tegen water

Water is eigenlijk altijd aanwezig in de keuken, zowel voor, tijdens als na het koken. De kans is dan ook groot dat er hier en daar gemorst wordt, investeer daarom in opbergmogelijkheden die waterbestendig of waterdicht zijn. Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat we een kartonnen doos op een nat keukenblad zetten waardoor de inhoud nat wordt?

De koelkast

Eén van de belangrijkste elementen van elke keuken is de koelkast. Vooral wanneer je een groot huishouden hebt, kan het voorkomen dat een grote koelkast essentieel is. Daarbij komt ook kijken dat deze waarschijnlijk redelijk veel ruimte in beslag neemt.

Mocht je nou in de gelegenheid zijn om de juiste koelkast uit te kiezen? Probeer er dan rekening mee te houden dat je kiest voor een formaat dat genoeg ruimte overhoudt voor het creëren van opbergmogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een laag model of ga juist voor dat formaat dat precies die loze hoek op kan vullen.

Bekijk ook nog dit Ideabook met tips over een langere levensduur van je koelkast.

Accessoires

Oud eiken industriële keuken:  Keuken door RestyleXL
RestyleXL

Oud eiken industriële keuken

RestyleXL

We willen allemaal graag dat ons huis er netjes en opgeruimd uit zien. Dit geldt ook voor de keuken, zelfs als je er voor kiest om gebruik te maken van open opbergmogelijkheden. Probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat alles in je keuken een vaste plek heeft. Denk hierbij aan je boodschappen, je keukengerei maar ook textiel en andere accessoires. Besteed aandacht aan de details!

Wil je meer mooie keukens bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto’s. Veel kijkplezier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!