7 bijzondere manieren om je tuin af te schermen

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Elegante casa em condomínio, Tania Bertolucci de Souza | Arquitetos Associados Tania Bertolucci de Souza | Arquitetos Associados Moderne tuinen
Loading admin actions …

Ben je een van de gelukkige die een tuin heeft aan je huis? Dan zal je er ongetwijfeld al verscheidene uren ingezeten hebben. Hoewel je graag gebruik maakt van de tuin, is het niet altijd gemakkelijk om er voor de volle 100% van te genieten. Zeker als je buren hebt langs beide kanten. Je zit graag buiten, maar je wilt niet dat je buren kunnen zien wat je doet? Geen nood! Wij geven je zeven bijzondere manieren mee waarmee je je tuin op een alternatieve en prachtige manier kan afschermen.

Geweldig gelakt

Laten we je één ding vertellen: het kan nooit misgaan met hout! Of je nu kiest voor de meer rustieke blokken hout als afscherming, de smalle panelen of opgeschuurd hout, het zal er altijd enorm prachtig uitzien. Je kan bijvoorbeeld gaan voor gelakt hout zoals in dit voorbeeld. Hout is op zichzelf al een zeer mooie basis voor een afscherming, maar als je er dan nog een laagje lak aan toevoegt, dan wordt het nog net dat tikkeltje specialer. De lak zal er niet alleen voor zorgen dat je afscherming er weelderiger uitziet, maar ook dat het hek weerbestendig, uv-bestendig en waterbestendig is. 

Kriskras met klasse

Wil je graag een afscherming creëren dat zowel praktisch als uniek is? Kies dan voor roosterpanelen die je rondom je tuin plaatst. Dankzij de panelen straalt je tuin een zeer charmante vibe uit. Het maakt niet uit of de roosterpanelen nu gemaakt zijn van metaal, hout of een ander materiaal, ze zullen je tuin en woning altijd veel meer authenticiteit en klasse geven. 

Ga voor een luxueuze haag

Als je nog meer met Moeder Natuur verbonden wilt zijn, dan is een haag nog altijd de meest optimale manier je tuin af te schermen van je buren. Het hoeft zeker geen doorsnee haag te zijn. Nee, hoor. Je kan er een haag vol bladeren, planten en bloemen van maken. Zo zal je niet alleen direct meer kleur en stijl aan je tuin geven, maar ook nog klasse. Het zal misschien iets meer werk van je vragen dan bijvoorbeeld een rieten of stalen hek, maar toch is het de moeite waard. Het zal nog luxueuzer worden als je de haag combineert met de perfecte accessoires zoals leuke tafels en stoelen. 

Stijlvol en roestvrij staal

Niet alleen hout met een dun laagje lak, maar ook staal kan er zeer stijlvolle look geven aan de omheining van je tuin. Zeker als het roestvrij staal is. Het staal zorgt niet alleen voor een weerkaatsing van de zon, waardoor je nog meer van de heerlijke warmte kan genieten, maar voegt ook een zeer moderne vibe toe aan je tuin. Om echt een aparte uitstraling aan de afscherming te geven, moet je zeker eens overwegen om voor een speciaal motiefje te gaan. 

Twee voor de prijs van 1

Vind je het moeilijk om te kiezen een houten omheining of een bakstenen? Wel, wij hebben de perfecte oplossing voor je. Combineer ze! Een omheining zoals deze voegt een uniek element toe aan je tuin. Zeker als je ze, net zoals in dit voorbeeld, dezelfde kleur geeft als je woning. Wil je toch nog dat beetje excentrieker gaan? Dan kan je voor twee verschillende kleuren gaan. De belangrijkste reden waarom je voor zo’n omheining moet gaan? Je zal jezelf een zeer moeilijke keuze besparen. Weet je niet goed hoe je hout en baksteen moet combineren? Aarzel dan niet om een landschaparchitect in te schakelen.

Ravissant riet

Om een fraaie en rustieke uitstraling te geven aan je tuin, moet je er echt eens over nadenken om te opteren voor een riethek. Je zal nog meer natuur toevoegen aan je tuin, en zeker als je nog wat meer planten of bloemen toevoegt. Ok, het zal misschien niet zo veel privacy bieden als bijvoorbeeld dikker hout of staal, maar het doet je tuin echt schitteren.  

Mooi motiefje

Wil je graag nog wat meer structuur geven aan de omheining? Overweeg dan eens voor een betonnen afscherming. Je denkt misschien dat het een zeer opgesloten gevoel zal geven aan je tuin maar je kan het speels element toevoegen als je kiest voor textuur. 

Welk van deze omheiningen vind je de mooiste? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine