Glazen wanden in huis, 6 voorbeelden die je gezien moet hebben | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Glazen wanden in huis, 6 voorbeelden die je gezien moet hebben

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Vernieuwbouw grachtenpand Industriële mediakamers van Kodde Architecten bna Industrieel
Loading admin actions …

Glazen wanden maken je huis tot een ruimtelijk en uitgestrekt geheel. Omdat glas natuurlijk bijzonder geschikt is om een lichte ruimte te creeren zonder daarbij als 'grens' te fungeren zet je al snel een moderne look neer. In dit Ideabook bekijken we een aantal huizen waarin gebruik is gemaakt van glas als afscheidingswand. We wandelen langs praktische opties, bijvoorbeeld in de badkamer, en langs meer futuristische mogelijkheden waarbij het glas, hoewel doorschijnend, een echte eye-catcher is. Omdat glas makkelijker in gebruik is als sfeermaker in huis dan veel mensen denken, geven we je ook een aantal tips om zelf ook de vertaalslag naar je eigen woning te maken. 

Verdeel de ruimte maar behoud het licht

Een belangrijk kenmerk van glas is, we weten dit natuurlijk allemaal, dat het doorschijnend is. We kennen glazen wanden dan ook voornamelijk in de functie van ruiten. Ze laten het licht door en bieden ons een aangename blik op onze omgeving. Maar glazen wanden binnen kunnen exact diezelfde functie vervullen met als bijkomend voordeel dat ze dan wel een afscheiding zijn, maar niet direct 'gesloten' ogen. In dit voorbeeld is er knap gebruik gemaakt van een glazen scheidingswand om slaapkamer van woonkamer te scheiden. Wat we zien is dat de  hele woning een uitzonderlijk lichte uitstraling heeft, iets wat zonder deze glazen wand niet gelukt was. Ook zien we hier hoe glazen wanden ideaal zijn om een kleine ruimte toch in verschillende zones in te delen. Heb jij thuis ook niet al teveel ruimte? Kijk eens naar de mogelijkheid om glas te gebruiken om licht en openheid in je interieur te behouden.

Verschuifbare glazen wanden met alle privacy die je nodig hebt

Vernieuwbouw grachtenpand Industriële mediakamers van Kodde Architecten bna Industrieel
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

In het voorbeeld hierboven kwamen we een 'vaste' glazen wand tegen, maar ook verschuifbare glazen wanden zijn de moeite van het onderzoeken waard. In deze ruimte, een goed voorbeeld van een zogenaamde 'pijpenlade', zien we terug hoe je met verschuifbare glazen wanden toch verschillende ruimtes kan creeren. Mooi om te zien hier is dat de deuren in deze langgerekte ruimte voor perspectief zorgen. Zonder deze deuren zou deze woning al snel wat 'klinisch' worden. Nu kan door het openen en sluiten van de deuren een intieme sfeer neergezet worden terwijl je alsnog al het licht behoudt.

Een charmante oplossing voor akoestiek en verwarming

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning Moderne eetkamers van StrandNL architectuur en interieur Modern
StrandNL architectuur en interieur

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning

StrandNL architectuur en interieur

Glas is niet het eerste materiaal waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar manier om je huis te isoleren. Hoewel, dubbele beglazing kennen we natuurlijk allemaal. Wist je dat dit soort beglazing ook goed in te zetten is in glazen wanden in huis? Het grote voordeel van glas is dat het vrijwel massief is, vooral wanneer het dubbel geplaatst wordt. Alleen de afdichting kan hieraan afdoen, dus het loont de moeite hier even secuur naar te kijken. Ook qua akoestiek zijn glazen wanden de moeite van het onderzoeken waard. Vooral het zwaardere glas zal niet trillingsgevoelig zijn en daarmee weinig echo-effect hebben. Zorg er wanneer je kiest voor glazen wanden in huis wel voor dat je investeert in een mooi tapijt. Wanneer je namelijk enkel je muren, je glazen wanden en je vloer hebt, is de kans groot dat het geluid toch gaat weerkaatsen.

Personaliseer je ruimte met glazen wanden

Glazen blokken, we zien ze hier slim gebruikt in een badkamer, lenen zich perfect voor het creëren van een persoonlijke sfeer. De blokken die we hier zien zijn te verkrijgen in een breed scala aan kleuren waarbij natuurlijk naar hartenlust gekozen kan worden voor de kleuren die het best passen bij jouw persoonlijkheid of interieur. Het is een mooie optie om dit soort blokken zo goed mogelijk te matchen met de rest van je stijl. Als we als voorbeeld een modern interieur nemen zoals we hier op de foto ook terugzien, is het mooi wanneer de glazen wanden goed stroken met de vloeren en de rest van de inrichting. Een bijzondere afwerking kan hieraan bijdragen, maar ook de kleurkeuze kan bepalend voor de uitstraling zijn.

Maak gebruik van de hoeken

We noemden het hierboven al eens: het grote voordeel van glazen wanden is dat ze al het mogelijke licht doorlaten. Op deze manier zit je niet langer meer verlegen om licht, iets wat met 'dichte' wanden wel degelijk aan de orde kan zijn. Wanneer je kiest voor het gebruik van glas creëer je ook hoeken die niet langer donker zijn, en daarmee voldoen aan alle eisen om mooi in te richten. Want waar je eerder gebonden zou zijn aan een interieur dat volledig gericht is op het optimaliseren van de lichtste plekken in huis, maak je met het gebruik van glazen wanden van je hele huis een inrichtingswaardig oppervlak. Gebruik je nieuw verworven vrijheid om fijne zonnige zitjes te creëren of misschien een aantal grote planten goed tot hun recht te laten komen.

Makkelijk schoon en fris

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning Moderne woonkamers van StrandNL architectuur en interieur Modern
StrandNL architectuur en interieur

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning

StrandNL architectuur en interieur

Een laatste enorm groot voordeel van het gebruiken van glazen wanden in huis is dat ze zo fris ogen. Tenminste, als ze niet helemaal volgeplakt zitten met vettige vingerafdrukken en afdrukken van kleine kinderneusjes. Om de glazen wanden bij je thuis goed tot hun recht te laten komen, is een schoonmaaksessie op zijn tijd wel aan de orde. Gelukkig is het schoonmaken van glas geen enorme klus. Er zijn bijzonder veel speciale glassprays op de markt en ook een 'zelfgemaakt' sopje op zijn tijd doet wonderen. Wij raden aan hiervoor een goede en 'echte' natuurzemen lap te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je glazen binnenwand prachtig streepvrij opdroogt!

Welke van deze voorbeelden zou jij wel in huis willen halen? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!