Laat je verwonderen door deze zeven merkwaardige vloeren voor in de woonkamer | homify

Laat je verwonderen door deze zeven merkwaardige vloeren voor in de woonkamer

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
modern  door Affreschi & Affreschi, Modern
Loading admin actions …

Of je de woonkamer nu alleen maar gebruikt om ‘s avonds in te relaxen met de familie en vrienden, of of je die ook gebruikt om in te werken en te eten, je zal altijd enorm veel tijd doorbrengen in de living. Daarom is het ook heel belangrijk om deze kamer op een zeer persoonlijke wijze in te richten. Je zal al nagedacht hebben over de muurbekledingen en de prachtige meubelstukken. Toch is het ook belangrijk om na te denken over de vloer. Je zal misschien gaan voor de gebruikelijk houten vloer of grijze of zwarte stenen, maar toch zijn er nog ontelbaar veel andere en uniekere mogelijkheden. Laat je verwonderen door deze zeven prachtige vloeren die perfect kunnen dienen als inspiratie voor in de woonkamer. 

Geef er een kleurtje aan

modern  door Loaf, Modern
Loaf

Pudding Sofa

Loaf

Als je fan bent van een houten vloer, dan zal je waarschijnlijk kiezen voor de traditionele houtkleurige vloer. Toch moet je zeker eens overwegen om een moderne toets te geven aan de klassieker die we allemaal kennen. Dit kan je doen door een likje verf te geven aan de vloer. Of je nu gaat voor pastelkleuren, zachte kleuren of meer in het oog springende kleuren, je vloer zal er altijd uniek en persoonlijk uitzien. Vergeet wel niet om de vloer eerst op te schuren. Weet je niet goed welke kleur te kiezen? Doe dan hier inspiratie op!

Verschillende wondermooie lagen

The Pattern House Moderne woonkamers van reForm Architects Modern
reForm Architects

The Pattern House

reForm Architects

Ben je een liefhebber van matten? Dan is dit design iets voor je! Kies een paar van je favoriete matten uit en combineer ze samen in een design. Het maakt niet uit welke kleur of welk motief de matten hebben, ze zullen altijd op één of andere manier samen passen. Of je het nu wat klassieker houdt of zeer excentriek gaat, de woonkamer zal persoonlijkheid ten top uitstralen. 

Levendige tegels

Geometric (Victorian) Tiles van Original Features Klassiek
Original Features

Geometric (Victorian) Tiles

Original Features

Denk je er over na om de woonkamer te betegelen? Stap dan eens af van de conventionele zwarte tegels. Je kan je woonkamer direct veel meer leven inblazen als je gebruik gaat maken van tegels met een ongeëvenaard motiefje. Hierdoor zal de kamer direct specialer worden. Wedden dat als je bezoek over de vloer krijgt, zij versteld zullen staan door dit prachtig design? Let gewoon op dat je niet gaat voor een té speciaal motiefje. 

Een bijzondere ijzeroxiderode vloer

Wil je gaan voor een echte weergaloze vloer? Kies dan zeker eens voor een gewaagde ijzeroxiderode vloer. Dit soort vloer is misschien niet voor iedereen weggelegd omdat het zeer speciaal en excentriek kan overkomen, maar het zal je woonkamer gegarandeerd  bijzonder maken. Dit type vloer is elegant, heeft een zeer glanzende afwerking en is gemakkelijk te onderhouden. Als je niet wilt of durft te gaan voor rood, dan kan je ook altijd kiezen voor de groene, blauwe, gele of zwarte variant. 

Smaakvolle kurk

Bloom van Granorte Klassiek

Wil je een vloer dat echt in de mode is? Dan is een kurkvloer iets voor je! Kurkvloeren zijn even zacht als tapijten, voelen heel warm aan en dankzij hun ongebruikelijke textuur geven ze een zeer moderne look aan de woonkamer. Als je voor een kurkvloer gaat, dan moet je ook wel rekening houden met het aanbrengen van een waterbestendige lak zodat de vloer niet beschadigd geraakt. Aangezien kurkvloeren een recent fenomeen zijn, is het aan te raden om even een interieurarchitect in te schakelen die je hiermee zal kunnen helpen.

Lino en kurk oogverblindend gecombineerd

Linocork (Cork & Linoleum) van Granorte Klassiek
Granorte

Linocork (Cork & Linoleum)

Granorte

Vind je zowel een linovloer als een kurkvloer zeer mooi en kan je niet kiezen welk van de twee je wilt gebruiken? Geen nood! Je kan de twee soorten vloeren op een prachtige manier met elkaar combineren en zo een vloer creëren van linokurk. De duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van kurk gaat oogverblindend samen met de esthetiek van het linoleum.

Welk van deze designs is je favoriete vloer? Laat het ons weten via de comments. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!