Deze interieurdesigns stralen een grote minimalistische sfeer uit | homify

Deze interieurdesigns stralen een grote minimalistische sfeer uit

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Study & office Minimalistische studeerkamer van Pixers Minimalistisch
Loading admin actions …

Denken we aan een minimalistisch interieurdesign, dan komen automatisch de woorden ‘koud’, ‘leeg’, ‘wit’ en ‘kil’ in ons op. Zeker omdat we dit soort van design meestal associëren met de tandarts-wachtkamer of ziekenhuiskamer. Dat is natuurlijk allesbehalve de sfeer die je wilt oproepen als je je huis wilt inrichten. We zullen een minimalistische stijl ook onlosmakelijk verbinden met een kitscherige, luxueuze en peperdure inrichting. Toch kan een minimalistische inrichting ook op een meer modernere en goedkope manier veel luxe uitstralen. Een minimalistische stijl is misschien niet voor iedereen weggelegd, zeker als je een fan bent van vele verschillende meubelstukken en patronen. Toch zullen deze zeven prachtige designs je naar alle waarschijnlijkheid kunnen overtuigen om volgende keer eens te opteren voor een minimalistische aanpak.

Weelderige slaapkamer

master bedroom Minimalistische slaapkamers van EVdesign Minimalistisch
EVdesign

master bedroom

EVdesign

Een van de voordelen van een minimalistische stijl, is dat het altijd rust uitstraalt. Daarom is deze stijl ook perfect voor in je slaapkamer. In deze luxueuze en moderne slaapkamer, is wit de hoofdkleur, maar dankzij de verschillende kleuren krijgt de kamer toch veel meer personaliteit. Een witte slaapkamer kan misschien passieloos lijken, maar het grijsblauw bed, de houten vloer en de bruine accessoires zullen er voor zorgen dat je direct verliefd wordt op deze slaapkamer. 

Ontspannend koken

Keukeneiland van MEF Architect Minimalistisch Leisteen
MEF Architect

Keukeneiland

MEF Architect

Een keuken in een minimalistisch design kan zo’n keuken lijken waarin bijna nooit gekookt wordt. Toch kan een minimalistisch keuken veel meer warmte uitstralen dan je zou denken. Dit kan door verschillende levendige kleuren in het design te verwerken. De basis kleur is weer wit, maar dankzij de temperamentvol rode en de krachtige zwarte kleur, zal de keuken direct leven ingeblazen worden. 

Een kleurrijke kinderkamer

Als je een kinderkamer wilt inrichten, dan zal je meestal willen gaan voor een uitbundige stijl, vol verschillende felle kleuren en leuke hebbedingetjes voor je kind. Toch kan een minimalistisch kinderkamer er even speels, sfeervol en fun uitzien. Deze kinderkamer is zeer rustgevend dankzij de combinatie van zachte kleuren zoals wit, roos en lichtbruin maar is tegelijkertijd ook levendig dankzij de vrolijke kussens, de boeken en het leuk plantje.

De kleur van de liefde

Een vuurrode minimalistische keuken? Het lijkt misschien onmogelijk maar het is allesbehalve dat. Het maakt niet uit wat de basiskleur van de keuken is, wit, hout of gewoon stijlvol zwart, je zal direct meer leven in de keuken kunnen blazen door het gebruik van de perfecte verlichting. Je kan gaan voor knalrood licht zoals in deze keuken gebruikt wordt, maar ook bijvoorbeeld oranje of lichtgeel zullen de keuken prachtig verlichten en ook een positieve invloed hebben op je humeur. 

Minimalistische stijl in een kleurrijk jasje

Rainbow Minimalistische studeerkamer van Pixers Minimalistisch
Pixers

Rainbow

Pixers

Een minimalistisch interieurdesign kan niet alleen zeer kleurrijk zijn door het aanbrengen van één kleur maar ook de combinatie van verschillende kleuren. In dit minimalistisch design worden de zachtere blauwe, groene, gele, rode en oranje tinten met elkaar gecombineerd waardoor de kamer personaliteit uitstraalt. Tegelijkertijd blijft ook nog steeds het strakke element van een typisch minimalistisch stijl behoudt. Als je de verschillende kleuren op zo’n stijl perfect wilt combineren, is het aan te raden om even een interieurontwerper in te schakelen. 

Een minimalistische maar grote inkom

GC House - Fulham, London by YourArchitectLondon - stairs at ground floor Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Inaki Leite Design Ltd. Minimalistisch Hout Hout
Inaki Leite Design Ltd.

GC House – Fulham, London by YourArchitectLondon – stairs at ground floor

Inaki Leite Design Ltd.

Denk je er aan om je inkomhal in te richten in een minimalistische stijl maar wil je niet dat de hal er uit ziet zoals de inkom van een dokterspraktijk? Geef er dan je eigen persoonlijke toets aan door het gebruik van verschillende kleurrijke en gepersonaliseerde items zoals de rode trap of een zelfgemaakt schilderij. 

Rustgevend blauw

Ice White House-Luxury home Minimalistische badkamers van Quirke McNamara Minimalistisch
Quirke McNamara

Ice White House-Luxury home

Quirke McNamara

Kleurrijk licht kan niet alleen je minimalistisch keuken zeer stijlvol en levendig maken maar het kan ook zeker en vast gebruikt worden om je badkamer een chiquere maar nog steeds warme en rustgevende uitstraling te geven. Daarom moet je zeker eens gaan voor blauwe lichten rondom de lavabo of het bad. 

Welk van deze unieke minimalistische kamers vind je het mooist?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!