Zeven topideeën voor veranda’s aan de voorkant van je huis | homify

Zeven topideeën voor veranda’s aan de voorkant van je huis

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Landelijke huizen van Unit 7 Architecture Landelijk
Loading admin actions …

Bij het horen van ‘veranda’ dan denken we automatische aan een veranda aan de achterkant van de woning die uitgeeft op de tuin. Misschien heb je wel een houtkleurige veranda in gedachte dat een rustgevende vibe uitstraalt, een veranda dat vervaardigd is uit zwarte materialen dat je woonst direct een zeer moderne toets geeft of een veranda dat volledig gemaakt is van glas waardoor je woning automatisch groter wordt. Toch kan je een veranda ook aan de voorkant van je huis plaatsen. Dat soort veranda, ook wel eens de Amerikaanse veranda genoemd, wordt nog niet zo vaak gebruikt, maar na het zien van deze zeven topideeën, zal je wel eens overwegen om zo’n veranda te plaatsen.

Typische Amerikaanse veranda

Zoals vermeld wordt een veranda aan de voorgevel van je huis ook wel eens de Amerikaanse veranda genoemd en daar is deze veranda het perfecte voorbeeld van. Als je ooit al eens in Amerika geweest bent, dan zal je ongetwijfeld deze veranda’s hebben zien passeren en ook in films en series komt dit soort van veranda vaak voorbij. De witte veranda is volledig vervaardigd uit hout en vloeit perfect over in de rest van het huis, waardoor de woning echt stijl en klasse uitstraalt. 

Een eclectische veranda

Een veranda aan de voorkant hoeft zeker niet een traditionele te zijn. Nee, hoor. Als je gaat voor bijvoorbeeld een veranda zoals deze, dan zal je woonst er direct unieker uitzien. Je kan gebruik maken van verschillende soorten elementen zoals lampen en planten, maar ook verschillende soorten patronen zoals tegels met een gebroken effect of houtkleurige deuren. Het enige dat je in het achterhoofd moet houden, is dat het gebruik van vele verschillende stijlen snel kitscherige kan overkomen. 

Schoonheid en natuur prachtig gecombineerd

Je kan ook op een andere manier je veranda, de natuur en de omgeving op een prachtige manier combineren en dat is door het plaatsen van een veranda met zwarte houtkleurige materialen. Het hout zal er voor zorgen dat de veranda en natuur prachtig gecombineerd zullen worden en het zwart zal er een chique look aan geven.

Word één met de natuur

Als je huis omgeven is door rustgevend groen, dan moet je zeker eens nadenken om een veranda te plaatsen dat gemaakt is uit hout en waarbij je de houtkleurige look behoudt. Daardoor zal je huis niet alleen zeer klassiek maar ook stijlvol en rustgevend worden, maar zal het ook nog perfecter passen bij de omgeving. Zeker als je de veranda ook inricht met verschillende soorten bloemen en planten.

Laat de zon in je hart

Er is niets zo leuk als in je veranda kunnen zitten en te genieten van de heerlijke zon en delicieuze hapjes en drankjes. Zelfs al zit het weer misschien niet mee, kan je toch al de zon een beetje binnenlaten. Je kan je veranda namelijk in het geel schilderen, waardoor er direct een warm effect rondom je huis gecreëerd zal worden. Je zal direct vrolijker worden!

Betoverend blauw

Net zoals je hele huis, straalt een veranda je eigen personaliteit uit en kan je de veranda dus vervaardigen uit kleuren die je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld geel, maar ook blauw, groen, oranje en rood zijn prachtige kleuren gebruiken. Weet je niet goed welke kleur te gebruiken? Dan kan een architect zeker en vast op weg helpen.

Eigentijds zwart

Zwart zal altijd luxe en stijl uitstralen en daarom is het aan te raden dat je voor een veranda kiest dat gemaakt is van zwarte materialen. Als je het zwart gaat combineren met lichtbruine bakstenen of bruine bloembakken en natuur zoals bijvoorbeeld een haag of prachtige bloemen, dan krijgt je veranda direct een tijdloze look. 

Welke veranda vind je het mooist?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!