Je tuin verbouwen? Maak gebruik van keramische terrastegels! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je tuin verbouwen? Maak gebruik van keramische terrastegels!

Gizem Muratoglu – homify Gizem Muratoglu – homify
Nibo Stone van Nibo Stone Minimalistisch
Ad
Loading admin actions …

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig in de tuin. Vroeger zaten we vooral in de tuin met een eenvoudige tuinset met parasol, maar nu zijn we er steeds meer te vinden. Dit valt te zien aan de opkomst van onder andere zwembaden en jacuzzi’s, maar ook buitenkeukens en loungesets. Met het oog op de inrichting van de tuin zijn keramische terrastegels flink aan een opmars bezig.

Keramische terrastegels

Keramische terrastegels hebben meerdere eigenschappen die buiten erg goed van pas komen. Zo zijn de keramische terrastegels vorstbestendig, zeer hard en slijtvast. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks krassen in kunnen komen. Daarnaast trekken de tegels niet krom en buigen ze niet. Ook laten ze geen vocht en vuil door, waardoor vlekken weinig kans maken. Barbecueën of een vuurkorf branden kan ook prima boven de keramische terrastegels, aangezien ze vuurvast zijn.

Houd er wel rekening mee dat er een verschil zit tussen keramische terrastegels en keramische vloertegels. Zo is de oppervlakte van keramische terrastegels stroever, waardoor je niet zult uitglijden wanneer het geregend heeft. Ook zijn de terrastegels vaak dikker dan de normale keramische tegels voor binnen, hierdoor zijn ze goed bestand tegen het Nederlandse klimaat.

Zelf leggen, ook binnen!

Waar veel mensen noodgedwongen thuiszitten door het coronavirus, grijpen thuisblijvers deze tijd aan om in of om hun huis te gaan klussen. Zo zijn er ook mensen die zelf een terras aanleggen. Maar ook binnen kan een handig persoon met de juiste instructies makkelijk zelf een nieuwe tegelvloer leggen.  

Mocht je dit van plan zijn, neem dan de tijd hiervoor en maak gebruik van deze handige tips:

  • De belangrijkste om mee te beginnen is het maken van een legplan, hierin meet je het vloeroppervlak en bereken je hoeveel vloertegels erin passen. Houd daarbij rekening met de breedte van de voegen. 
  • Bestel in het verlengde daarvan altijd voldoende tegels, zodat je nog genoeg heb voor snij- en breukverlies.
  • Begin op een droge en vlakke ondergrond. Wanneer de vloertegels te vroeg worden geplaatst, kunnen deze later loskomen!
  • Maak gebruik van spandraad als een richtlijn.
  • Begin met tegelen recht tegenover de deur.
  • Maak gebruik van een tegel levelling systeem, dan komt de nieuwe vloer gegarandeerd vlak en strak te liggen.


(This article is written by Nibo Stone)

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!