Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Muurmode | Grafisch design aan de muur

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Bij het inrichten van een huis, appartement of zelfs een enkele kamer is één van de vragen die als eerste in je opkomt: wat doe ik met de muren? Deze vraag strijdt vaak met de vloer om de eerste plaats, maar het is ons duidelijk dat de bekleding van de muur de sfeer kan maken of breken. Meestal bedenken we eerst welk materiaal we aan willen brengen: behang, verf, hout etc. waarna we pas bedenken of en wat voor decoratie we eraan toe willen voegen. De muurdecoratie komt vaak zelfs pas aan het eind van het inrichtingsproces en passen we zo goed en zo kwaad als het kan tussen de meubels en in de stijl van de kamer in plaats van na te denken over muurmode. Maar wat als je deze twee elementen nu samenvoegt tot één designkeuze? Niet alleen bespaar je hiermee twee stappen in de klus, maar bied je jezelf ook gelijk de gelegenheid ideeën te overwegen die je eerder niet zag. Bijvoorbeeld om trendy decoratie direct op de muur aan te brengen met een origineel behang of een grafische afbeelding. Hoe breed , bijzonder en modieus de mogelijkheden kunnen zijn zie je bij de originele producten van homify's professionals hieronder.

Wow effect

 Muren & vloeren door vanHenry interiors & colours
vanHenry interiors & colours

Yo2 Tapeten von yoyodesigns

vanHenry interiors & colours

Als het gaat om een wow effect bij het binnenlopen van een kamer, gang of andere ruimte staat deze grafische muurprint duidelijk bovenaan. Gecombineerd met bijpassende strakke meubilering in eenvoudige lijnen zoals de stoel in de afbeelding heb je een interieur waar je met trots mee kunt pronken!

Natuurlijke kalmte

Vlies fotobehang:  Muren & vloeren door Muurmode
Muurmode

Vlies fotobehang

Muurmode

Een vergelijkbare techniek en indrukwekkend effect zie je hier bij dit vliesbehang van Muurmode. In tegenstelling tot de moderne print hierboven creëert deze afbeelding een heel ander effect. Het grafische design van dit fotobehang, dat een close-up van de natuur biedt, geeft deze ruimte een serene sfeer dat bijvoorbeeld een perfecte achtergrond vormt voor een ontspannen ontbijt voor het begin van de werkdag.

Patronen

Een andere mogelijkheid voor het in huis halen van grafisch design is met behulp van muurstickers. Deze zijn heel populair om een ruimte een thema mee te geven of die kale muur net dat beetje extra decoratie te geven. In dezelfde lijn worden de stickers die hier te zien zijn gebruikt om saaie betegeling in keuken of badkamer mee op te fleuren. Vooral in huurwoningen, waar de keuken in oorspronkelijke staat moet blijven, of voor een make-over van een bestaande keuken zijn deze stickers een perfecte manier om je muur een heel andere karakter te geven.

Boodschap

Hier kun je zien hoe grafisch ontwerp, wederom in de vorm van een muursticker, nu een boodschap overbrengt dat niet alleen de muur stijlvol decoreert, maar ook als reclame dient. Grafisch design is niet beperkt tot abstracte beelden, maar kan bijvoorbeeld ook tekst integreren dat je muur niet alleen tot een kunststuk maakt maar jou of je klanten ook dagelijks iets kan vertellen.

Wolkendek

Hier zien we weer een multifunctioneel gebruik van grafisch design waarbij een afbeelding op de lamellen voor het raam is gedrukt. In plaats van een lange, saaie strook wit bij het sluiten ontstaat er nu een kunstzinnige wand achter de bank dat deze moderne inrichting 's avonds weer een heel ander karakter geeft en zo het interieur aanpast aan ieder moment van de dag.

Blikvanger

Als een compleet met grafisch design bedekte muur of wand toch niet is wat je zoekt is er altijd nog de mogelijkheid een relatief kleine blikvanger aan de muur te hangen, zoals hier. Het minimalistische interieur wordt zo in één klap verdiept en verrijkt en vormt een centraal element in deze ruimte dat niet onderschat moet worden…

In dit ideabook hebben we kunnen zien hoe een enkele grote, of kleine, grafische detail een ruimte compleet kunnen beïnvloeden en het dat karakter en stijl mee kan geven die je wilt bereiken. En dat op een manier zo eenvoudig als een behang of wat stickers aan de muur kleven! Bijna al deze opties bieden ook nog eens de mogelijkheid de afbeelding makkelijk, snel en goedkoop te veranderen zodat je voor ieder seizoen, stijlverandering of simpelweg bij ieder humeur de inrichting van je kamer compleet kunt veranderen.

Kijk ook eens hier voor meer muurdecoratie ideeën.

Welke van deze grafische muurdesigns past bij jouw stijl? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!