10 inspiratie beelden voor een moderne dakkapel

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 inspiratie beelden voor een moderne dakkapel

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Verbouwing arbeiderswoning tot 'pied a terre':  Huizen door 8A Architecten
Loading admin actions …

Een dakkapel is de manier om op redelijk gemakkelijke wijze meer ruimte in huis te creëren. Het deels verhoogde dak, de partij daglicht die binnenvalt en het uitzicht maken van een kleine, krappe en donkere zolder etage een prima slaapvertrek- of wellicht extra werkkamer. Raadpleeg een professional als je er niet helemaal uit komt met het ontwerp voor een dakkapel. 

Vandaag laten we je eerst een aantal foto's zien die inspiratie kunnen geven, kijk je mee?

Een bijzondere dakkapel

We beginnen met deze bijzondere dakkapel die voor een groot deel uit glas is gemaakt. De voorgevel is vanaf de straatzijde zichtbaar, en verklapt al dat dit geen doorsnee dakkapel is. De transparante dakkapel geeft de ietwat simpele villa een sterkere en moderne uitstraling. Bekijk de volgende foto voor details! 

De kracht van contrast

De villa op deze foto dateert uit de jaren ’50 en is volledig gerenoveerd. De gevels van de woning werden opnieuw gestuukt en de ramen en kozijnen werden vervangen. De woning is daarnaast voorzien van een nieuwe dakkapel, uitgevoerd in western red cedar hout. Let vooral op de houten details in samenhang et de donkere dakpannen en de betonnen wanden. Al met al een grote verbetering  waardoor deze woning perfect uit de verf is gekomen!  

De plannen voor een dakkapel voor een arbeiderswoning

Verbouwing arbeiderswoning tot 'pied a terre':  Huizen door 8A Architecten
8A Architecten

Verbouwing arbeiderswoning tot 'pied a terre'

8A Architecten

Op de foto zien we het zijaanzicht van een typische, Hollandse arbeiderswoning. Architectenbureau 8A heeft er bewust voor gekozen om dit aanblik intact te laten om zo het unieke Hollandse karakter staande te houden. De voorgevel, met dakkapel, is in oorspronkelijke staat behouden, maar de achterkant is verrassend opgeknapt.  Op de begane grond is een grote glazen schuifpui geplaatst en op de eerste verdieping is een grote extra dakkapel geplaatst. Bekijk de foto hieronder voor meer details

Een foto vanaf de binnenkant

Op deze foto zien we meer details van de glazen dakkapel die aan de voorkant van het huis gerealiseerd is. De grote raampartijen op deze bovenste verdieping geven een prachtig uitzicht en zorgen ook voor veel natuurlijk daglicht. Het samenhangende kleurenpalet van het interieur zorgt voor een ruimtelijke en tijdloze ambiance.

Een foto van binnenuit

Verbouwing arbeiderswoning tot 'pied a terre':  Huizen door 8A Architecten
8A Architecten

Verbouwing arbeiderswoning tot 'pied a terre'

8A Architecten

We zagen het zijaanzicht van deze dakkapel al op bovenstaande afbeelding. Deze dakkapel is zo ontworpen dat hij perfect aansluit bij de grote glazen pui op de begane grond. De ramen zorgen voor veel daglicht, in deze slaapkamer is het heerlijk vertoeven! 

Bijzondere renovatie met enorme dakkapel

Eigenlijk is het leuk om eerst meer foto's van deze opvallende renovatie in dit Ideabook te bekijken. Zoals te zien is is de gehele achterzijde van de woning verbouwd waarbij een enorme dakkapel is gerealiseerd. Deze dakkapel met plat dak, geeft toegang tot een nieuw aangelegd balkon. Bekijk meer details op onderstaande foto.  

Meer details: een dakkapel met grote ramen

We zagen de bijzonder grote dakkapel al op bovenstaande foto. Deze dakkapel is zo ontworpen dat hij perfect aansluit bij de rest van de ramen in de woning. In het dakkapel zorgen grote vensters, die bijna van de vloer tot aan het plafond reiken, voor een enorme hoeveelheid daglicht. Het nieuwe balkon is een goede aanwinst voor dit, voorheen gedateerde, huis geweest. 

Brede dakkapel

Naast het feit dat dit huis een prachtplaatje is, vanwege de bijzondere bakstenen muur en contrasterende details, is ook het dakkapel een opvallend element. Deze brede dakkapel heeft vier ramen, waardoor het mogelijk was om een grote slaapkamer bij te realiseren. Vooral met een dakkapel van dit formaat is extra ruimte realiseren zo gemakkelijk!

Wanneer je te maken hebt met een hoog, schuin dak is het plaatsen van een dubbele dakkapel (of twee onder elkaar) ook een goede optie! Op deze foto zien we een project van Beissel Schmidt Architekten waarbij er meerdere dakkapellen geplaatst zijn, zowel boven elkaar en aan de voor en achterkant. Laat je bovendien verrassen door het leuke detail in de nok. Bekijk onderstaande foto! 

Foto's van binnenuit

Meer details van het dakkapel op de foto hierboven! Op deze foto zie je duidelijk hoeveel ruimte er wordt gecreëerd door de realisatie een dakkapel aan de voor- en achterzijde. Om deze ruimte nog een verrassende touch te geven is in de nok van het dak ook nog eens een dakraam geplaatst. Een prachtige ruimte waar nu prima in te leven valt! 

Op zoek naar meer inspiratie voor zolder- en slaapkamers? Neem dan zeker een kijkje tussen deze foto's! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!