Tover de kinderkamer om tot een kleurrijk paradijs | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tover de kinderkamer om tot een kleurrijk paradijs

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Villa in ‘t Gooi Moderne kinderkamers van Designa Interieur & Architectuur BNA Modern
Loading admin actions …

Ben je in verwachting van een kindje en wil je de kinderkamer prachtig in orde brengen voor de komst van je kleine spruit of wil je de kinderkamer van je grote kroos een likje verf geven. Dan kan je kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Je hebt rood, oranje, blauw, geel en elke kleur daartussen in. Toch is het belangrijk om na te denken over welke kleur je gaat gebruiken. De kleur kan namelijk invloed hebben op de gemoedstoestand van je kind. Hier zijn enkele kleuren die een positieve invloed zullen hebben.

Blauw

Als je kiest voor blauw, moet je gaan voor lichtblauw. In tegenstelling tot donkerblauw dat autoriteit uitstraalt, straalt lichtblauw veel meer openheid uit. Daardoor zullen je en je kindje kunnen genieten van een heel relaxerend en ontspannend gevoel. 

Roze

Roze is voor meisjes en blauw voor jongens. Weg met dat vooroordeel! Roze kan zowel gebruikt worden in een meisjes als jongenskamer. Dankzij die kleur zal je kindje kunnen dromen en kunnen opgaan in een wondermooie sprookjeswereld. Hij of zij zal er vrolijker van worden en zal zich meer geliefd voelen. Ja, de roze wolk komt zo wel zeer dichtbij.

Oranje

Interieurontwerp en interieurstyling voor kinderslaapkamers. Moderne kinderkamers van SunStyling Modern
SunStyling

Interieurontwerp en interieurstyling voor kinderslaapkamers.

SunStyling

Zoals je kan zien, werd er in deze kamer maar één muur in oranje geschilderd. Het is namelijk aangeraden om oranje op een subtiele manier te gebruiken en dus niet te kiezen voor een volledig oranje kamer. De kleur zal zowel positiviteit als blijdschap oproepen bij je en je kindje, wat een zeer aangenaam gevoel zal geven. Er zal ook een soort van geborgenheid ontstaan. 

Groen

Ook bij groen kan je een onderscheid maken tussen donkergroen en lichtgroen. Je kiest beter voor een lichtgroene of zachte pasteltint voor in de kinderkamer. Groen wordt al jaar en dag geassocieerd met gras en ontspannenheid en dit zal voor je kindje niet anders zijn. De kleur zal een kalmerend effect hebben op je kindje waardoor hij of zij rustig zal kunnen ontspannen.

Rood

Rood kan ook zeer mooi zijn maar toch moet je er echt mee oppassen. Hoewel de kleur staat voor passie, liefde en romantiek, kan het ook geassocieerd worden met gevaar. Je wil allesbehalve gevaar binnenbrengen in de kamer van je kindje. Je moet rood zeker niet achterwege laten, maar kies er gewoon voor om een maar één muur in het rood te schilderen. Je kan ook altijd kleuradvies vragen aan interieurarchitecten en schilders.

Wit

kinderkamer Moderne kinderkamers van studio k Modern
studio k

kinderkamer

studio k

Wit kan misschien zeer saai lijken, maar het is wel de beste oplossing als je nog niet goed weet in welke kleur je de kamer wilt schilderen. Wit staat voor tederheid, onschuldig zijn en stressvrij zijn. Dit zal je kleuter of kindje doen ontspannen. Je kan meer kleur geven aande  kamer door er kleurrijke meubels of accessoires aan toe te voegen. Zorg er ook voor dat de kamer er niet te wit uit ziet.

Paars

Gehele woonhuis landelijk chique Landelijke kinderkamers van Wood Creations Landelijk
Wood Creations

Gehele woonhuis landelijk chique

Wood Creations

Omdat donkerblauw geen goede keuze is voor de kinderkamer, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van donkerpaars. Hoewel de kleur overprikkelend kan zijn, zal het toch veel minder zijn dan bij blauw. Als je de donkerpaarse kleur op de juiste manier gebruikt, dan kan dit positieve effecten op de (com)passie van je kind.

Geel

Geel zorgt voor meer energie en je wordt er ook enorm vrolijk van, wat natuurlijk zeer goed is voor je kind(eren). De gele kleur zal de nieuwsgierigheid van je kindje prikkelen waardoor het de wereld wilt gaan ontdekken. Je kindje zal daardoor creatiever worden en ook meer fantasie krijgen. Toch moet je oppassen met het gebruik van geel aangezien het gebleken is dat kindjes die in een gele kamer slapen, meer moeten huilen. 

Bruin

Karel Doormanlaan Moderne kinderkamers van studioquint Modern Hout Hout
studioquint

Karel Doormanlaan

studioquint

Bruin hoeft zeker niet donkerbruin te zijn. Nee, je kan ook gaan voor een meer natuurlijke bruine hout kleur. Het voegt niet alleen veel kleur toe aan de kamer, maar het maakt de kamer ook een stuk sfeervoller. Bruin staat voor betrouwbaarheid wat toch altijd belangrijk is in familieverband.  Dankzij deze tips kan je zelfs nog meer gezelligheid aan de kinderkamer toevoegen.

Welke kleur ga je eens overwegen voor in de kinderkamer? Laat het ons weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!