Zeven steengoede design ideeën voor de inrichting van je tuinkantoor | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zeven steengoede design ideeën voor de inrichting van je tuinkantoor

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Garden Room home office Moderne tuinen van The Swift Organisation Ltd Modern
Loading admin actions …

Een wat kantoor? Een tuinkantoor. Je hebt er misschien nog niet over gehoord maar het is zeker de moeite om het te leren kennen. Het is de perfecte oplossing voor als je thuis wil werken maar niet in je huis. Een tuinkantoor kan door verschillende vakmannen en interieurdesigners gebouwd worden en kan dienen als een voortreffelijk tweede kantoor of een kamer om gewoon even te kunnen ontsnappen aan de drukte in je huis. Je kan het ook nog voor andere doeleinde gebruiken zoals als een heerlijke (tweede) zitkamer, een studeerkamer voor de rest van je familie, een eigen sauna of zelfs een gastenkamer. Wil je graag een tuinkantoor laten bouwen en inrichten maar weet je niet goed waar beginnen? Dan zijn deze zeven steengoede ideeën zeker iets voor je!

Een zeer strak en modern tuinkantoor

Garden Office Moderne studeerkamer van Gruhe Architects Modern
Gruhe Architects

Garden Office

Gruhe Architects

Als je nog niet echt een idee hebt van hoe je tuinkantoor er moet uitzien, dan kan je zeker gaan voor een strak, simpel maar ook nog altijd stijlvol en uniek design. Bij de aankleding van dit tuinkantoor werd er gekozen voor hout met een likje zwarte verf. Het straalt direct klasse en stijl uit waardoor het echt dat kantoor gevoel oproept. Binnenin werd de aankleding ook heel strak gehouden. Een lang bureau dat onderverdeeld werd in verschillende individuele bureaus. Het enige wat nog toegevoegd werd aan het tuinkantoor was een boekenrek dat zich helemaal in de breedte uitstrekt.

Kleurrijk wit

Garden room home office Moderne tuinen van The Swift Organisation Ltd Modern
The Swift Organisation Ltd

Garden room home office

The Swift Organisation Ltd

Een tuinkantoor hoeft zeker niet alleen maar het kantoor gevoel uit te stralen. Nee, hoor. Het kan zowel meer professionele maar ook meer een meer persoonlijke vibe uitstralen. Dit wordt perfect getoond in de aankleding van dit tuinkantoor. De designers hebben er voor gekozen om toch voor een neutrale kleur namelijk wit te gaan om het strak gevoel toch nog meer weer te geven. Er werden ook wat kleurrijke items aan toegevoegd zoals het kleurrijk schilderij of de accessoires in de boekenkast. Zo geef je toch nog een huiselijk gevoel aan het kantoor.

Kantoor en tweede woonkamer in elkaar

Zoals vermeld kan een tuinkantoor ook dienen als een tweede voorkamer en die kan er zeker uitzien zoals het kantoor in bovenstaande foto. De basiskleur is weer wit en ook hier werd dus weer gegaan voor een strakke stijl. Je hebt de tafel en de stoelen die je nodig hebt om te kunnen werken tijdens je werk maar je hebt ook de verschillende schilderijen, plantjes en de zetels die dit kantoor direct omtoveren tot een tweede woonkamer.

Een oase aan rust

Garden Office space Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Garden Office space

Earth Designs

Wil je graag eens tot rust komen na het werk in dit tuinkantoor? Dan moet je niet alleen de binnenkant van het kantoor op een strakke manier inrichten maar ook de buitenkant perfect afwerken. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende plantjes plaatsen in je tuin die je direct rustiger zullen maken. Als je er ook nog eens een boeddha beeldje aan toevoegt, dan zal je in één, twee, drie tot rust kunnen komen in je eigen persoonlijke kamer.

Een multimediaal tuinkantoor

Cedar Clad Garden Room Moderne kantoorgebouwen van apodo designs Modern
apodo designs

Cedar Clad Garden Room

apodo designs

Als je de mogelijkheid hebt om vanuit een tuinkantoor te kunnen werken, dan zal je natuurlijk alle benodigdheden nodig hebben die je bij de hand moet hebben op een gewoon kantoor. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een laptop, telefoontoestel, maar eventueel ook een tv voor de nodig videoconferences. Het is daarom dus aangeraden om er voor te zorgen dat je tuinkantoor ingericht is met de meest recente technologische snufjes. Je kan er ook verschillende tafels, stoelen en zetels in plaatsen zodat je samen met je collega’s kan brainstormen in je uniek tuinkantoor.

Laat nog meer licht binnen

Garden Office Moderne studeerkamer van Spaceout Modern
Spaceout

Garden Office

Spaceout

In je tuinkantoor zal je altijd een gevoel van vrijheid en rust kunnen creëren omwille van al dat groen rondom je. Het is dan ook vanzelfsprekend en totaal verstaanbaar dat je wil kunnen genieten van al dat groen tijdens je werk. Daarom kan je maar beter gaan voor ramen die zich over de hele lengte van het kantoor verspreiden. Je kan er bijvoorbeeld ook glazen schuifdeuren van maken. Zo zal er niet alleen meer licht kunnen binnenkomen, maar zal je even je deur open kunnen zetten en kunnen genieten van de heerlijke natuur.

Hemels blauw

Garden Office Moderne studeerkamer van Garden Affairs Ltd Modern Hout Hout
Garden Affairs Ltd

Garden Office

Garden Affairs Ltd

Het gebruik van kleur in je interieur kan een positieve invloed hebben op je humeur. Zo zal groen je nog meer laten ontspannen en ook blauw zal je doen relaxeren. Daarom kan je bijvoorbeeld enkele onderdelen van je tuinkantoor in het blauw schilderen. Je hoeft zeker niet de volledige ruimte blauw te schilderen omdat dit misschien te fel gaat worden, maar het combineren met een andere kleur kan nooit kwaad. Je kan je tuinkantoor ook nog kleurrijker inrichten dankzij het gebruik van deze zeven krachtige kleuren.

Hoe zou je je tuinkantoor willen inrichten? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!