Negen eenvoudige ideeën om de wasruimte veel aangenamer te maken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Negen eenvoudige ideeën om de wasruimte veel aangenamer te maken

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Moderne keukens van Ideia1 Arquitetura Modern
Loading admin actions …

De was doen. Het is iets dat de meeste onder ons niet graag doen. Het wordt ook vaak beschouwd als een necessiteit. Toch is het enorm belangrijk, want je wil namelijk perfect voor de dag komen in jouw prachtige en lekker geurende kledij. Toch kan je deze klus zeer aangenamer, amusant en dragelijke maken. Dit kan niet alleen door bijvoorbeeld wat opzwepende muziek op te zetten, een spannend boek te lezen of even een grappig videocall te doen met vrienden of familie. Nee, hoor. Ook het inrichten van de wasruimte kan een heel verschil maken. Weet je niet goed hoe je de wasruimte op een leuke manier kan aankleden? Geen nood! Wij helpen je maar al te graag op weg met deze negen leuke, mooie en inspirerende ideeën. 

Benut de hele waskamer

Als je beschikt over een kleine waskamer, dan zal je misschien niet goed weten waar je alle spullen moet zetten. Zoals hierboven aangeven is, kan je dit oplossen door een werkblad te creëren, maar dit kan ook op een andere manier. Dankzij het installeren van maatkasten, kan je namelijk enerzijds meer plaats creëren om te bewegen in je waskamer maar zal je ook meer ruimte hebben om wasproduct, wasmanden en andere benodigdheden in op te bergen. Deze maatkasten zijn niet alleen zeer praktisch maar zullen je wasruimte ook omtoveren tot een prachtige en kleurrijke ruimte. Wil je graag enkele van deze maatkasten laten installeren? Dan zal een interieurarchitect je zeker en vast kunnen helpen.

Maak van je bijkeuken een prachtige waskamer

Ok, een bijkeuken is een ruimte die je niet in elk huis zal vinden, maar als je er eentje hebt, moet je die zeker en vast eens gebruiken als een wasruimte. Je zal er niet alleen je wasmachine of droogkast in kunnen installeren, maar je zal er ook een opbergruimte van kunnen maken.

Handige inloopkasten

Je kan niet alleen gebruik maken van maatkasten, maar ook van mooie inloopkasten. Langs de ene kant kan je bijvoorbeeld je wasmachine en droogkast zetten en de andere kant kan je een rekje hangen of een tafel zetten om je kleren te kunnen opvouwen. Als je er ook nog een schuifdeur voorzet, dan kan je die ruimte helemaal integreren in je interieur.

Maak er je werkplek van

De was doen is altijd een hele klus en dan hebben we het nog niet gehad over het opvouwen van de was. Meestal zal je wasmachine in een kleine (te kleine?) plaats staan, waar je de ruimte niet hebt om de was te kunnen opplooien. Dit kan af en toe wel eens tot grote frustraties leiden en zeker als je de was weer eens op de grond hebt laten vallen. Dankzij deze tip is dit vanaf nu verleden tijd en dit dankzij het installeren van een werkblad. Je kan daar je wasmand opzetten en zo je kleren opvouwen.

Maak het onderdeel van je badkamer

Moderne badkamers van Decoroom Modern

Als je geen extra ruimte hebt om je wasmachine te kunnen plaatsen, dan is dit absoluut geen probleem. Je kan namelijk ook je wasmachine zetten in bijvoorbeeld je badkamer als onderdeel van je interieur. 

Geef stijl aan je waskamer

Een waskamer heeft zeker niet saai te zijn. Je kan niet alleen kleur geven aan de ruimte dankzij een likje verf of kleurrijke tegels maar ook door het gebruik van bijvoorbeeld kleurrijke en stijlvolle mandjes. Je kan ook altijd een leuke ingekaderde quote aan de muur hangen. 

Hangt het op

De was is niet het enige dat je kan ophangen in de wasruimte. Je kan ook je wasproducten, handdoeken, eventuele vuilniszakken, etc. ophangen dankzij een goedkoop rek dat je kan omhoog hangen. Welke spullen je ook nodig hebt, je kan die kwijt op het rek. Het is niet alleen praktisch maar het kan ook een zeer kleurrijke toets geven aan de wasruimte. 

Maak gebruik van je kelder

Heb je een kelder ter beschikking? Dan is dat de ideale ruimte om er een wasruimte van te maken. Een kelder kan misschien wel grijs en grauw lijken maar je kan er echt nog wel een leuke ruimte van maken. Ten eerste kan je het bijvoorbeeld een zeer leuk kleurtje geven, waardoor je direct blij zal worden als je de ruimte binnenstapt. Je kan ook gebruik maken van leuke tegels met een uniek motiefje. Als je er dan nog eens een stijlvol werkblad en de maatkasten aan toevoegt, dan wordt het echt een prachtige ruimte. 

Een schattig klein strijkijzer

Hampshire Klassieke keukens van Lewis Alderson Klassiek

Denken we aan een strijkijzer. Dan komen ongetwijfeld de gebruikelijke grote strijkijzers in je op. Jammer genoeg nemen die meestal veel plaats in beslag. Dit kan zeer gemakkelijk opgelost worden. Kies namelijk eens voor een mini strijkijzer. Het is niet alleen super handig om op te bergen maar ook zeer schattig. Nog meer inspiratie nodig? Dan zijn deze 12 praktische tips zeker iets voor je.

Welke van deze tips vind je de beste? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!