Instant gelukkig worden dankzij deze acht kleuren

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Living Room, Pixers Pixers Koloniale woonkamers Groen
Loading admin actions …

Als je thuiskomen na een zeer drukke werkdag, zal je altijd tot rust willen komen. Dankzij dat heerlijke glas wijn, dat lekker avondeten en die ontspannende film zal je kunnen relaxen. Toch zijn er dagen waarop dat die zaligheden niet werken. Nee, jammer genoeg zal je de stress niet van je kunnen afzetten en dit zal ongetwijfeld een invloed hebben op je humeur. Niet getreurd want er is hier namelijk een heel simpele en zeer aangename oplossing voor. Kleur! Als je een kleurrijk huis binnenstapt, dan zal je bewogen dag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hier zijn enkele kleuren die je zeker moet integreren in je woning

Verfrissend groen

Als er een kleur is waar je echt relaxed van wordt, dan is het groen. Het is een kleur dat echt zorgt voor harmonie en eenvoud. Het doet je denken aan de buitenlucht, aan het gras, de natuur en gevoel van ontspannenheid. Dankzij groen zal je er onbewust voor kiezen om voldoende te rusten en je dagen op een prettige en rustgevende manier in te delen. Het zorgt er ook voor dat je je gedachten netjes op een rijtje kan zetten. Daardoor is groen de ideale kleur voor op kantoor of in de woonkamer

Oogverblindend oranje

Oranje is een kleur dat onmiddellijk in het oog springt. Het is een levendige en opmerkelijke kleur waardoor het direct gezelligheid oproept. Daardoor zal je opgewekter en enthousiaster door het leven gaan. Toch moet je oppassen met oranje. Als je te veel oranje gebruikt, dan kan dit zorgen voor een stressvolle sfeer in plaats van een relaxerende. Om er voor te zorgen dat je net de juiste hoeveel oranje in huis haalt, kan je altijd beroep doen op een schilder.

Betoverend blauw

Blauw doet je, net zoals groen, aan de buitenlucht denken waardoor je rustiger wordt. De kleur past niet alleen zeer mooi in je interieur maar heeft ook een positieve invloed op je gezondheid. Dankzij het kalmerende effect zal je bloeddruk naar beneden gaan en het verhoogt ook concentratie. Heb je thuis een hele familie rondlopen? Dan moet je ook blauw integreren in de huiskamer aangezien ook je kinderen tot rust kunnen komen dankzij deze kleur.

Mannelijk bruin

Een van de meest mannelijke kleuren is bruin. Bij het horen en zien van bruin, zal je niet alleen aan het platteland moeten denken maar ook aan betrouwbaarheid, stabiliteit en alledaagse. Het is door dat laatste element dat bruin soms ook gezien wordt als oubollig en doorsnee.

Wonderbaarlijk wit

Ok, ja technisch gezien is wit geen kleur maar toch kan het een zeer positieve invloed hebben op je hersenen en humeur. Wit wordt geassocieerd met vrede, puurheid en rust. Dankzij wit zal je huis ook kalmte, eenvoud en netheid uitstralen waardoor je je gelukkiger wordt. Om er te voor zorgen het niet te saai wordt, kan je het altijd combineren met kleurrijke accessoires net zoals in deze kleine keuken. Ontdek hier nog meer ideeen voor het prachtig inrichten van kleine keukens.

Razend rood

Rood. Dé kleur van de liefde en romantiek bij uitstek. Als je er voor kiest om één of meerdere muren in het rood te schilderen, dan zal je woning direct een blikvanger zijn. De kleur wordt, terecht, geassocieerd met temperament, passie en emoties. Nog een kleine tip: denk er ook zeker eens over na om wat rood te gebruiken in je slaapkamer. 

Gelukzalig geel

Wil je graag wat meer vreugde en positiviteit in je leven brengen? Dan is geel ideaal voor jou. Het is een kleur dat je doet inspireren en je op een meer hoopvolle manier door het leven doet gaan. Pas ook wel op bij het gebruik van geel aangezien overdaad schaadt.

Koninklijk paars

Paars wordt al eeuwenlang geassocieerd met de elite en het koningshuis. Als je dit gaat gebruiken in je woning, dan zal je woonst gegarandeerd meer luxe en stijl uitstralen. Als je het op een meer spirituele manier gaat bekijken, dan staat paars voor wijsheid en het stimuleert ook je creativiteit. 

Wat is je favoriete kleur? Vertel het ons!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine