De mooiste ideeën voor een glazen balustrade

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De mooiste ideeën voor een glazen balustrade

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Loading admin actions …

Een glazen balustrade of trap kan een echte eyecatcher in je woning of bedrijfspand zijn. Het grote voordeel van dit materiaal is dat ze met elke stijl en inrichting te combineren zijn, ongeacht je persoonlijke smaak. In dit artikel laten we je een aantal glazen balustrades zien die op hun manier toch weer compleet van elkaar verschillen. Zo kan een glazen balustrade in huis gebruikt worden, maar denk ook eens aan de toepassing van glas op een mooi terras of balkon! 

Wij selecteerden tien foto's van een glazen balustrade, kijk mee en laat je inspireren!  

Zonnig dakterras

Op deze foto zien we de keuze voor een glazen balustrade waarbij gekozen is voor getint glas. Deze glazen balustrade is onderdeel van een dakterras met een zwembad en heerlijke lounge. Op de achtergrond zien we dat de ruiten van het pand ook bestaan uit getint glas in dezelfde kleur. De donkere glazen van deze balustrade voorkomen ook hier de inkijk van buitenstaanders en past perfect bij het stadse design van het zwembad. 

Glazen balustrade met matte finish

Hier hebben we een prachtig, licht dakterras. Op de foto zien we voor de verandering een balustrade die vervaardigd is uit mat, gezandstraald glas. Deze glazen balustrade zorgt beperkt de inkijk van buren en andere omwonenden. Het terras is afgewerkt met diverse planten potten die het geheel op een leuke manier afmaken. De keuze voor deze glazen balustrade zorgt er, in vergelijking met ander materiaal, voor dat het licht op geen enkele manier geblokkeerd wordt. 

Een mix van stijlen bij deze glazen balustrade

Klassiek met een moderne touch:  Gang en hal door Buys Glas
Buys Glas

Klassiek met een moderne touch

Buys Glas

Klassiek meets modern, bij deze mooie trap met glazen balustrade. Het contrast zorgt voor een bijzonder geheel. Deze foto laat duidelijk zien dat glas in elk interieur toegepast kan worden, ongeacht je persoonlijke stijl. Een ongewone keuze zorgt er juist voor dat deze trap met glazen balustrade een echte eyecatcher is geworden. Prachtig! Bekijk in dit Ideabook meer foto's van glazen trappen en balustrades. 

Glazen balustrade bij atrium

Glazen balustrade in minimalistische stijl:  Woonkamer door Buys Glas
Buys Glas

Glazen balustrade in minimalistische stijl

Buys Glas

Dit strakke en moderne design laat zien dat een glazen balustrade zich ook perfect verleent bij een half open verdieping of atrium. De voorzijde van deze woning heeft langwerpige ramen die zich spreiden over twee verdiepingen en die daarmee zorgen voor een fijne lichtinval. Een glazen balustrade met weinig poespas is een perfecte toevoeging in dit interieur. Wat vind jij?

Een stijlvolle binnentuin

Deze binnentuin heeft een sterke Aziatische vibe. Op de foto's zien we een mooie mix van materialen waaronder hout, beton en glas. De glazen balustrade op de begane- en eerste verdieping zorgen er voor dat de tuin vanaf alle hoeken zijn transparantie behoudt. Het contrast van de natuurlijke en industriele elementen geeft een mooi geheel, jaloersmakend!  

Een verrassende balustrade

De balustrade op deze foto is weer iets aparter omdat hij gemaakt is uit verschillende materialen, en daardoor minder open oogt. De betonnen balustrade heeft met glas ingezette stukken die ogen als kleine ramen. Erg bijzonder maar desalniettemin een pracht stukje design om naar te kijken! 

Strakke vormen en een vrij uitzicht

Op deze foto zien we één van de weinige voorbeelden waar gekozen is voor een glazen balustrade die vervaardigd is uit een enkel glazen paneel. Dit zorgt voor een ruimtelijk en vrij uitzicht. Daarnaast past deze glazen balustrade perfect bij het strakke design de woning. Links in beeld zie je namelijk een deel van de pui, die net als de balustrade, bestaat uit grote glazen panelen. 

Strakke vormen binnenshuis

Ook hier zien we een balustrade die bestaat uit een enkel, langwerpig glazen paneel. Deze glazen balustrade past perfect binnen de architectuur van de woning. Wij vinden het wel wat hebben, een glazen balustrade zonder poespas. Zie je ook dat de overloop op deze manier veel breder en ruimtelijker oogt? 

Glazen balustrade met een tintje

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Dit dakterras met glazen balustrade is echt een plaatje! Dit terras is een project geweest van Studio REDD, geïnspireerd op de verschillende gezichten van Ibiza. Luxe en natuur gaan hand in hand in dit mooie design. De keuze voor een balustrade van donkerder, getint glas in combinatie met de naaldbomen en beplanting zorgt voor een besloten sfeer. De bomen en de hoge glazen balustrade zorgen voor genoeg beschutting zodat je ook in de late uurtjes kun blijven genieten. 

Modern en traditioneel in de mix

Deze Portugese strandvilla is onder handen genomen door de architecten van GAAPE. Op de foto is te zien dat deze villa zijn traditionele kenmerken behouden heeft, maar dat het geheel afgemaakt is met eigentijdse elementen. Het dakterras is aangepast met een moderne glazen balustrade die heeft gedragen aan de transparantie aan de voorzijde van de gevel. Het contrast tussen de moderne en traditionele kenmerken maken van deze villa een prachtig geheel. 

Welke glazen balustrade heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de comments! Ben je juist op zoek naar meer inspiratie op het gebied van terrass...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!