Voor elk prachtig huis bestaat een wondermooi raam! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor elk prachtig huis bestaat een wondermooi raam!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Moderne schuurwoning Haringhuizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Minimalistisch
Loading admin actions …

Verschillende ramen in je huis zullen er niet alleen voor zorgen dat je woonst groter lijkt, maar er zal ook zeer veel natuurlijk licht binnenkomen op die manier. Toch past niet elk soort van raam bij elk huis. Net zoals elke woning, is ook elk raam uniek. Wil je graag weten welke ramen perfect bij je huis passen? Ga dan zeker eens langs bij Nico Dekker ontwerp & bouwkunde. Dit bedrijf uit Nieuwe Niedorp kan je helpen met het ontdekken van de onfeilbare ramen. Bij dit architectenbureau staan de ramen centraal en dit wordt gecombineerd met de wensen van de opdrachtgever, waardoor hun werken steeds veel eigenzinnigheid, persoonlijkheid en allure uitstralen. Om te achterhalen welk ramen zeer goed bij je woning zouden passen, laten we je al kennismaken met enkele ontwerpen van Nico Dekker ontwerp & bouwkunde.

Het glazen huis bij uitstek

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Zoals je kan zien werd er gekozen om glas op verschillende manieren te integreren in deze moderne villa in Plan Vaart Alkmaar. De ramen die ze gebruikt hebben, verschillen van grootte. Nico Dekker ontwerp & bouwkunde besloot om enkele kleintjes in de keuken te plaatsen op ooghoogte, zodat als je aan het koken bent, je toch nog altijd kan genieten van het magnifieke uitzicht. In de eetkamer en de woonkamer, die prachtig in elkaar overvloeien, werden er grote ramen geplaatst. Daardoor zal er niet alleen meer lichtinval gecreëerd worden, maar zal je ook steeds betoverd worden door het adembenemend panorama. De architecten kozen er ook voor om glazen deuren te gebruiken, waardoor er een zeer open en aangename sfeer ontstaat.

Een klassieke voorgevel…

Op het eerste zicht zou je denken dat deze moderne schuurwoning in Haringhuizen een traditionele woning is met een klein hoekje af. De ramen zijn vierkantig, zowel diegene boven als beneden.

… maar een hypermoderne achtergevel

Hoe kan je de achtergevel van deze schuurwoning op de beste manier omschrijven? Wel, het is eigenlijk gewoon een glazen muur met prachtige ramen in van verschillende groottes. 

Wonderbaarlijke wit

Zoals je kan zien, werd er voor deze woning in Prinsenbeek gekozen om een mooie witte kleur te combineren met ramen omlijst met zwart of grijs randen. Het is die combinatie dat direct opvalt, net zoals de strakke rechte lijnen en de grote raampartijen.

Een oase aan groen

Uitbreiding monumentale woning Bergen Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Uitbreiding monumentale woning Bergen

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Heb je een oogverblindende tuin aan je woning? Dan zal je er ongetwijfeld al verscheidene heerlijke uren in beleefd hebben. Deze monumentale woning in Bergen wordt omgeven door een oase aan groen en het is niet te verwonderen dat er gegaan werd voor grote glazen schuifdeuren en omvangrijke ramen. Je wil namelijk altijd die wondermooie tuin kunnen bewonderen. Maak je tuin nog wat aangenamer dankzij deze leuke meubeltjes.

Betoverende blauw

Zelfs als zouden er de meer gebruikelijke ramen in deze pakhuiswoning in Langedijk gebruikt werden, dan zou de woning toch direct opgevallen zijn door de betoverende blauwe kleur. De vierkantige ramen werden zodanig geplaatst dat ze de dimensie van het huis meer kracht bijzetten. Het resultaat mag er op absoluut zijn.

De lucht in!

Net zoals bij de woning in Langedijk, werd er ook bij deze moderne woning nabij het Oxhoofpad gekozen om de hoogte van het huis nog meer in de kijker te zetten. Nico Dekker ontwerp & bouwkunde  gebruikte daarvoor twee lange verticale ramen die over de hele lengte van de woning verspreid werden. 

Heerlijk horizontaal

Moderne uitbreiding woning Spanbroek Moderne studeerkamer van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne uitbreiding woning Spanbroek

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Kijk je naar deze moderne woning in Spanbroek, dan zal je aandacht onmiddellijk gaan naar de horizontale schuifdeuren. Die zijn niet alleen praktisch, maar bieden je ook een ongelooflijke zicht aan op de tuin.

Een voortreffelijke duinwoning in Castricum

Moderne duinwoning in Castricum Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Ook deze duinwoning in Castricum mag er zeker en vast zijn. Er werd gekozen voor zowel een traditionele stijl als een meer modernere. Op het bovenste verdiep besloot Nico Dekker ontwerp & bouwkunde te kiezen voor zowel de klassieke vierkantige ramen maar ook een moderne ramen die zeer goed passen bij het unieke ontwerp van deze duinwoning. De gelijksvloer van deze duinwoning staat dan weer in schril contrast met het verdiep aangezien dit het voorbeeld is van een op-en-top moderne inrichting van de ramen. Ze volgen de structuur van de woning perfect en er werd vooral ingespeeld op het strakke design van het huis.

Klassevolle kubuswoning

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Bij het ontwerpen van deze kubuswoning in Vaart Alkmaar werd er volledig afgestapt van de traditionele architecturale structuur. Het resultaat mag er absoluut zijn! Het architectenbureau koos er dan ook voor om de gebruikelijke ramen achterwegen te laten en te kiezen voor ramen van verschillende groottes en vormen. Langs de ene kant werd de ongebruikelijke structuur van de woning nog meer in de kijker gezet door gebruik te maken van ramen in de hoeken en langs de andere kant werd er ook nog steeds gegaan voor de traditionele ramen zoals die in de woonkamer beneden of de slaapkamer boven. 

Welke stijl vind je het mooist?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!