9 kleine maar zeer karaktervolle en charmante keukens | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 kleine maar zeer karaktervolle en charmante keukens

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Moderne balkons, veranda's en terrassen van RAFAEL SARDINHA ARQUITETURA E INTERIORES Modern
Loading admin actions …

Keukens komen in alle vormen, maten en kleuren. Sommige onder ons zweren bij een groot keukeneiland met de meest recente technologische snufjes terwijl andere een iets kleinere keuken prefereren. De meeste zullen waarschijnlijk gaan voor dat eerste aangezien je met een grotere keuken veel meer karakter kan geven aan jouw woonst. Toch kunnen ook kleine keukens zeer karaktervol en tegelijkertijd ook charmant zijn en deze volgende negen zijn daar het levend bewijst van.

Kleur kan nooit kwaad

Direct wat meer leven in jouw woning blazen, kan dankzij deze op-en-top kleurrijke keuken. Hoewel de keuken aan de kleine kant is, zal die de meest grandioze ruimte worden. Dankzij de combinatie van het blauw en groen straalt de keuken een zeer moderne sfeer uit en het hout van de planken vloer komt ook terug op het aanrecht van de keuken. 

Een landelijke keuken met pit

Als je aan een landelijke keuken denkt, dan denk je ongetwijfeld aan een keuken in de typisch donkerbruine kleuren. Toch kan het ook anders. Kijk maar bijvoorbeeld naar deze keuken van Barkod Interior Design. Zowel wit als blauw zijn de basis kleuren voor deze keuken, waardoor die je eigenlijk in twee kan onderverdelen. Wit bovenaan, blauw onderaan. De twee kleuren worden met elkaar verbonden door de houten accessoires, die het plaatje helemaal compleet maken. 

Haal wat groen in huis

Chalcot Road Moderne keukens van Finch London Ltd Modern
Finch London Ltd

Chalcot Road

Finch London Ltd

Van het moment dat je een groene toets geeft aan je huis, wordt de woonst een oase aan rust. Dit kan niet alleen dankzij planten. Nee, hoor. Ook dankzij deze kleine groene creatie van Finch London Ltd, kan je jouw keuken omtoveren tot een kleurrijke, stijlvolle maar ook zeer praktische ruimte. Dankzij het opgeschuurde hout worden moderne maar ook redelijke traditionele elementen met elkaar samengebracht.

Geweldig grijs

Oak flooring and metro tiles Moderne keukens van Forster Inc Modern
Forster Inc

Oak flooring and metro tiles

Forster Inc

Hoewel grijs niet de meest excentrieke kleur is, past het toch perfect in een keuken. Dat blijkt uit deze creatie van Forster Inc. In hun keuken, dat een prachtig voorbeeld kan zijn als je een lange en smalle keuken hebt, wordt grijs op een wondermooie manier gecombineerd met wit en opgeschuurd hout. Het lijkt misschien een sobere keuken maar als je er fleurige elementen aan toevoegt, dan komt de kleine ruimte echt tot leven.

Strak en stijlvol

Rood, blauw, groen en geel perfect combineren lijkt een hele opgave. Zeker omdat deze kleuren veel energie uitstralen. Toch laat deze houten keuken van British Standard zien hoe het echt moet. Alles strak houden, geen overbodige accessoires en het geheel afwerken met een neutrale kleuren. Yep, dat is hoe je een explosieve maar ook stijlvolle keuken kan creëren.

Klein maar fijn

Kunststof keuken spuiten in wit ral-9016 zijdeglans | na het overspuiten: modern  door Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij, Modern
Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij

Kunststof keuken spuiten in wit ral-9016 zijdeglans | na het overspuiten

Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij

Zelfs al heb je een redelijk kleine keuken, dan nog kan je die er zeer karaktervol laten uitzien. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het design van de keuken redelijk strak te houden. Meestal wordt hiervoor geopteerd voor de klassieke combinatie wit-zwart. Nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan zeker eens naar deze kleine maar charmante keukens.

Retro keuken

St John's Wood Klassieke keukens van Patience Designs Klassiek
Patience Designs

St John's Wood

Patience Designs

Ook als je er voor kiest om de keuken redelijk eenvoudig te houden, kan je er toch veel karakter aan geven. Dit kan dankzij het gebruik van een pièce de résistance.  Daarvoor koos Patience Designs in deze keuken voor een koelkast met een zeer hoog retro gehalte.

Oogverblindend oranje

Beschik je over een keuken die je graag een make-over wil geven? Doe dan zeker eens beroep op keukenplanners zoals Noffi’s Interior Architecture . Hun voor-en na project is

zeker iets voor jou! Er werd namelijk gekozen voor wit als de basis en voor oranje accenten die er een zonnige keuken van maken. Dankzij de strakke lijnen, wordt de kleine keuken een grote. 

Klein keukeneiland in topvorm

Wil je dan toch graag een keukeneiland installeren? Ga er dan voor, zelfs al is jouw keuken niet de grootste. Er zijn namelijk ook kleinere keukeneilanden te vinden, zoals in deze keuken van Rafael Sardinha Arquitetura. Met de kleurencombinatie rood-zwart kan het nooit misgaan!

Welk van deze negen keukens vind je de mooiste? Laat het ons zeker weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!