Kies voor onderhoudsvrije kozijnen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kies voor onderhoudsvrije kozijnen

Gizem Muratoglu – homify Gizem Muratoglu – homify
Kozijnen op maat: modern  door Creon Kozijnen, Modern
Gesponsord artikel
Loading admin actions …

Ga je binnenkort verbouwen of ben je bezig met een woning te bouwen? Dat zijn er veel dingen waar je op moet letten en materialen die je moet aanschaffen. Een van de dingen die belangrijk is, is het aanschaffen van kozijnen. Kozijnen hebben als functie dat ze zorgen voor een goede isolatie. Daarnaast geven ze ook een bepaalde uitstraling aan een woning. Er zijn verschillende soorten kozijnen mogelijk. Zo kun je kiezen voor houten, kunststof of voor aluminium kozijnen als materiaal. Steeds meer mensen kiezen voor onderhoudsvrije kozijnen. Dit zijn kozijnen die gemaakt zijn van kunststof of aluminium. Deze hebben als groot voordeel dat je ze niet nagenoeg niet meer hoeft te onderhouden. Houten kozijnen moeten namelijk regelmatig worden geschuurd of geschilderd. Met een raamwerk van aluminium of kunststof is dat niet nodig en is het alleen nodig om ze af en toe schoon te maken.


Voor- en nadelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren erg populair geworden, en dat is niet voor niks. Ze hebben veel voordelen. Een van de eerste voordelen is dat dit type kozijn bestand is tegen elke weertype. Het onderhouden van deze kozijnen om de levensduur te verlengen is niet nodig. Ook kun je ze gemakkelijk schoonmaken met water en een sopje . Een ander voordeel is dat ze bijzonder duurzaam zijn. Door de lange levensduur en de mogelijkheden voor recycling zijn deze kozijnen milieuvriendelijk. Ook heeft kunststof als voordeel dat het een goede isolatie biedt. Daarnaast zijn deze kozijnen – in vergelijking met bijvoorbeeld de houten variant – goedkoper. Denk maar aan die verf en tijd die je bespaart als je kiest voor kunststof kozijnen in plaats van houten. Hoewel kunststof als materiaal heel veel voordelen biedt, heeft het ook een aantal nadelen. Zo kan je bij kunststof later niet meer veranderen van kleur. Het overschilderen gaat ook niet zo gemakkelijk. Ook kun je er geen gaatje bin oren, ze zijn namelijk zo gemaakt dat ze zichzelf in evenwicht houden. Wil je gordijnen ophangen dan moet je een speciaal systeem kopen wat geschikt is voor kunststof kozijnen. Ook kun je krassen in een kozijn niet herstellen en zo kunnen ze na een aantal jaar ook (lelijke) gebruikerssporen hebben.

Voordelen en nadelen aluminium kozijnen

Een ander materiaalsoort voor onderhoudsvrije kozijnen is aluminium. Aluminium kozijnen hebben een elegant uiterlijk, maar zijn toch super stevig. Ook hebben ze – net als kunststof – weinig onderhoud nodig. Daarnaast heeft aluminium een uniek driekamersysteem waardoor ze een uitstekende isolatie bieden. Tevens hebben ze als functie dat het geluid niet verplaatst kan worden. Dit is ideaal als je in de stad of in een drukke wijk woont!

En een houten kozijn dan?

Aluminium en kunststof hebben voor- en nadelen als materiaal voor een kozijn. Je kunt ook nog kiezen voor hout. Houten kozijnen hebben als voordeel dat ze kunnen worden overgeschilderd in een andere kleur. Dit zorgt er ook voor dat het hout langer mee zal gaan. Ook zijn er veel verschillende soorten stijlen en kun je het hout altijd passend maken voor jouw raam. Zitten er krassen op of is het hout verrot? Dan kun je dat deel van het hout herstellen en repareren, iets wat bij kunststof of aluminium varianten niet kan. Wel hebben houten kozijnen jaarlijks onderhoud nodig en moeten ze worden geschuurd of geschilderd. Ook heeft hout als eigenschap dat hout werkt. Dit houdt in dat onder invloed van het klimaat hout zich gaat vervormen. Hier moet je dus rekening houden bij het maken en plaatsen van dit raamwerk. Ook kan hout aangetast worden door insecten en schimmels. Wil je die zo min mogelijk onderhoud, dan is het slim om te kiezen voor onderhoudsvrije kozijnen.


(This article is written by Creon Kozijnen)


Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!