Slimme mogelijkheden van een tv beugel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Slimme mogelijkheden van een tv beugel

Gizem Muratoglu – homify Gizem Muratoglu – homify
TV beugels: modern  door De Beugelknaller, Modern
Gesponsord artikel
Loading admin actions …

Een tv aan de muur kan een ruimtebesparende oplossing zijn die er ook nog voor zorgt dat je kamer er stijlvol uit ziet. De flatscreen wordt immers mooi in het interieur verwerkt. Op het moment dat je kiest voor een tv beugel met een kabelgeleidingssysteem kun je ook nog eens al je kabels mooi wegwerken. Ben jij op zoek naar een geschikte tv beugel om je televisie netjes op te hangen? Dan heb je verschillende mogelijkheden.


Vast of flexibel

Ten eerste kun je kiezen voor een vaste tv beugel of voor een tv beugel die kantelt of draait. Een vaste muurbeugel is een beugel waarop de tv is bevestigd en heeft als functie dat de televisie strak tegen de muur wordt gehangen. Hierdoor neemt deze weinig ruimte in beslag en hangt je tv altijd kaarsrecht en netjes. Op het moment dat je wat meer flexibel wilt zijn en de tv wilt draaien, kun je kiezen voor een tv beugel die kan draaien of kantelen. Zo heb je tv beugels die een draaihoek hebben van 180 graden waardoor je de tv makkelijk van links naar rechts kan draaien. Dit is handig op het moment dat je bijvoorbeeld een ruime woonkamer hebt en je vanaf verschillende zithoeken naar de televisie wilt kijken. Een tv beugel die je kunt kantelen is bijvoorbeeld ideaal voor als je de tv hoog in een hoek aan de muur wilt hangen, waardoor je een beter kijkzicht krijgt.

Tv beugel uitzoeken

Bij het uitzoeken van een tv beugel moet je rekening houden met een aantal zaken. Ten eerst is het formaat van de tv van belang. Hierbij wordt eerst gekeken naar het aantal inches van het beeldscherm, de tv beugel die je vervolgens uitzoekt moet hetzelfde aantal inches hebben. Verder is het gewicht van belang bij het uitzoeken van een geschikte tv beugel. Een vast muurbeugel kan vaak wat zwaardere tv’s dragen, maar bij een draaibare beugel kan moet het gewicht wat lager liggen. Een ander optie waar je rekening mee moet houden is het aantal draaipunten, dit is natuurlijk alleen van belang als je kiest voor een draaibare tv beugel. Hierbij geldt hoe meer draaipunten er zijn, hoe gemakkelijk je je tv naar alle kanten kan draaien, ook is de hoek om te draaien groter. Ook moet je rekening houden met de VESA-maat, deze VESA maat is de afstand tussen de schroefmaten aan de achterkant van de televisie. Elke tv heeft namelijk aan de achterkant schroefgaten zitten voor de bevestiging aan een tv beugel. Op het moment dat je de VESA-maat weet, kan je de juiste beugel kopen en weet je ook zeker dat de tv op deze beugel past.

De gekozen beugel ophangen

Heb je een beugel voor tv uitgezocht dan is de volgende stap het ophangen van de tv. Hierbij moet je rekening met de kijkhoogte houden. Dit is vooral belangrijk bij een vaste tv, want bij een kantelbare tv kan je hem natuurlijk nog kantelen en dus de kijkhoogte aanpassen. Als de tv te hoog hangt kun je bij lang televisiekijken last krijgen van je nek. Houd rekening bij het ophangen dat de ogen zich op 1/3 van de bovenkant van het scherm moeten bevinden. Als je deze regel aanhoudt, zorg je ervoor dat de tv beugel altijd op de juiste hoogte is opgehangen.

Een tv beugel kopen

Zodra je weet waar je op moet letten en bepaald hebt of je een vaste of flexibele beugel wilt hebben om je tv op te hangen, kun je een tv beugel aanschaffen. Kijk dan eens bij de beugelknaller. In het brede assortiment vind je een ruime keuze aan diverse soorten en maten tv beugels. Alle tv beugels zijn van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Kom je er niet uit? Vraag dan een van de medewerkers om advies.


(This article is written by De Beugelknaller)

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!