Ooit gedacht aan rolluiken? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ooit gedacht aan rolluiken?

Gizem Muratoglu – homify Gizem Muratoglu – homify
Rolluiken op maat: modern  door Creon Rolluiken, Modern
Gesponsord artikel
Loading admin actions …

Heb jij het ook zo warm? De ijsjes zijn niet aan te slepen in deze periode en dat is geen wonder. Het wordt steeds warmer in Nederland en dat beginnen we ook te merken. Tropische temperaturen lijken het nieuwe normaal te worden, maar zijn we daar wel goed op voorbereid? Vroeger zette je je ramen tegen elkaar open en kon je met het briesje de hitte wel uit je huis krijgen. Met deze hitte is dit echter niet meer genoeg, en je bent erachter gekomen dat voorkomen dat het in je huis 32 graden wordt, beter is dan achteraf de warmte proberen te verdrijven. Gelukkig heb je nu rolluiken die je hier perfect bij helpen.

Rolluiken isoleren en weren de warmte

In de warme zomerweken staat de zon vaak vol op je ramen, en wordt huis veel te warm. Door de rolluiken gedeeltelijk of helemaal dicht te doen, wordt de warmte buitengehouden en kan je veel makkelijker de temperatuur in het huis regelen. En je zou het nu bijna niet denken, maar het wordt ook weer een keertje winter. En hoe de rolluiken nu de warmte buiten houden, zo houden ze in de winter de warmte binnen. Meer warmte binnenhouden, betekent minder stoken. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Rolluiken geven privacy

Rolluiken zijn niet alleen de ideale warmtebeschermers, ze geven ook veel privacy. Als je zin hebt om lekker naar buiten te kijken, kan je ze helemaal omhoog doen en merk je niet eens dat ze er zijn. Maar als je net een glurende buur hebt, doe je ze lekker een stukje naar beneden of zelfs helemaal dicht. Zo houd je wel controle over het licht, maar heb geen extra paar ongewenste ogen op je dagelijkse bezigheden. Daarnaast is je huis ook een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers wanneer je rolluiken voor de ramen hebt. Naast het lastiger openen van een huis met rolluiken, is het ook niet mogelijk voor de inbreker te zien wat er in een huis staat. Dus slaan ze jouw huis over, en dat slaapt toch net een beetje fijner.

Licht en geluid

Een enorm voordeel van rolluiken is dat ze heel goed licht en geluid tegenhouden. De meeste mensen kunnen niet goed slapen als er ook maar een beetje licht naar binnen valt. Zeker in de zomermaanden is het steeds langer licht. Dat is natuurlijk heerlijk als je lekker op je balkon of in je tuin zit, maar als je wil slapen, kan het juist ontzettend vervelend zijn. En dan is het zo fijn dat de je rolluiken helemaal dicht kunt doen, zodat het én lekker koel én heerlijk donker is in huis. Geen ventilator of gordijn die daar tegenop kan. Naast het tegenhouden van licht, houden rolluiken ook het geluid van buiten tegen. Dus als de buren een feestje hebben in de tuin wat net wat langer doorgaat dan je had gehoopt, doe je gewoon lekker de rolluiken dicht, en slaap je als een roosje. Ook als je aan een drukke straat woont, zijn ze ideaal voor 's avonds en overdag. 

Voor nachtdiensten

Niet alleen in de zomer zijn rolluiken heel plezierig, maar ook als je net even een ander werkschema hebt dan 9 tot 5 is het essentieel dat je je huis helemaal donker kan maken. Tijdens avond- of nachtdiensten is het vaak niet mogelijk om even een dutje te doen, en een volle nacht slapen zit er natuurlijk al helemaal niet in. Hoe fijn is het dan als je thuis komt, je rolluiken dicht kan doen en lekker in bed kan stappen alsof het avond is. Wel een goede wekker zetten natuurlijk, want anders slaap je de hele dag door.

(This article is written by Creon Rolluiken)

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!