5 dingen die niemand vertelt over het kopen van een ouder huis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 dingen die niemand vertelt over het kopen van een ouder huis

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Woonkamer door Lev Lugovskoy
Loading admin actions …

Het kopen van een oud huis heeft zo z’n voor- en z’n nadelen, dus het is belangrijk om ze tegen elkaar af te wegen voordat je de sprong waagt. Het kopen van je (eerste) huis is een lange termijn investering waarbij veel liefde, maar ook bloed, zweet en tranen bij komen kijken. Het is dan ook belangrijk om alle feiten op een rij te hebben.

Over het algemeen hebben oudere huizen veel charme en karakter, soms zijn ze goedkoper. Vaak heb je dan ook de mogelijkheid tot renoveren waarmee je het huis helemaal tot je eigen smaak kunt maken.

In dit Ideabook vind je een vijftal zaken die niemand verteld over het kopen van een ouder huis. Kijk en lees met ons mee!

Je kunt te maken krijgen met oudere bouwmethodes en technologieën

 Woonkamer door homify

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar bij een ouder huis heb je vaak te maken met oudere technologieën en bouwmethodes. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat het huis minder milieuvriendelijk en duurzaam is dan nieuwere en modern woningen. Zonnepanelen, dubbele beglazing en optimale isolatie zijn misschien nog niet toegepast, maar hier zou je wel voor kunnen kiezen.

Oudere huizen hebben karakter dat je niet kunt kopen

Een groot voordeel van het kopen van een ouder huis is dat ze vaak enorm veel karakter en sfeer hebben. Deze charme is moeilijk na te bootsen bij een nieuwere woning. Denk aan houten vloeren, antieke deuren en kozijnen of een bijzonder plafond. Het is moeilijk om hier niet verliefd op te worden!

Wil je meer bijzondere inrichtingen bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto’s. Je kunt ze filteren op een specifieke stijl om op die manier snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak.

Sommige oudere huizen dienen gerenoveerd te worden

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel:  Huizen door ENZO architectuur & interieur
ENZO architectuur & interieur

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel

ENZO architectuur & interieur

Misschien is het nodig om het oudere huis dat je op het oog hebt hier en daar wat aan te passen, maar dat is oké! Het geeft je de mogelijkheid om je huis helemaal naar eigen stijl te maken. Hierbij kun je denken aan moderne elementen zoals vloerverwarming, zonnepanelen of bijvoorbeeld een moderne keuken.

Vind je het lastig om dit zelf te doen? Schakel dan de hulp van een architect in. Een professional kan je heel goed helpen om de waarde van het huis te verhogen.

De mogelijkheid om oud en nieuw met elkaar te mixen

VERBOUWING VAN OUDE BOERDERIJ TOT MOOIE WOONBOERDERIJ:  Woonkamer door ID-Architectuur
ID-Architectuur

VERBOUWING VAN OUDE BOERDERIJ TOT MOOIE WOONBOERDERIJ

ID-Architectuur

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je nieuw en oud met elkaar kunt combineren in één woning. Verwerk elementen die je leuk vindt aan het oude huis, zoals de stenen muur of het traditionele plafond, met moderne meubels en accessoires. Met name de badkamer en de keuken zijn geschikt om te moderniseren, dit zorgt voor een prachtig contrast.

Bekijk ook nog dit Ideabook met stijlvolle voorbeelden van de combinatie hout en wit. 

De voordelen van het opknappen

Kies jij ervoor om je oude woning op te knappen? Dit is altijd een goede investering. Vaak zorgt het ervoor dat je huis meer waard wordt. Mocht je ooit besluiten om het te gaan verkopen, dan is het mogelijk om winst te maken.

Zou jij kiezen voor een ouder huis of gaat je voorkeur uit naar een nieuwere woning? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!