Anderen maakten deze interieurfouten.. Zorg dat jij ze niet maakt!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Anderen maakten deze interieurfouten.. Zorg dat jij ze niet maakt!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Koper in de hoofdrol:  Woonkamer door IJzersterk interieurontwerp,
Loading admin actions …

Het inrichten van je woning is een ideale manier om je persoonlijkheid te uiten. Het ontwikkelen van een persoonlijke stijl kost tijd en de nodige oefening, uiteindelijk kom je er door te blijven experimenteren.

Ook zijn er, wanneer het op je inrichting aankomt, een aantal dingen die je het best kunt vermijden. Om je wat tijd te besparen hebben we in dit Ideabook een aantal punten op een rij gezet, fouten die anderen al hebben gemaakt zodat je zelf niet hoeft te maken. Houd in je achterhoofd dat je er ten allen tijde plezier in hebt en dat je kiest voor de dingen die jou blij maken, ongeacht wat anderen vinden.

Kijk je met ons mee?

Plaats niet alles wat je mooi vindt in je woonkamer

De woonkamer is één van de meest gebruikte kamers in je huis en je brengt hier veel tijd door met familie en/of vrienden. In principe is deze ruimte redelijk gemakkelijk in te richten.

Hoewel het misschien verleidelijk is om je creativiteit helemaal de vrije loop te laten, raden we aan om jezelf een grens te geven. Het plaatsen van al je favoriete, opvallende accessoires en decoratie in één ruimte kan namelijk ietwat overweldigend zijn. Kies daarom liever voor een paar belangrijke stukken die hierdoor extra goed tot hun recht komen.

Bekijk ook nog dit Ideabook

Houd rekening met het klimaat

woonkamer met zachte tinten:  Woonkamer door IJzersterk interieurontwerp,
IJzersterk interieurontwerp

woonkamer met zachte tinten

IJzersterk interieurontwerp

Iets dat minder voor de hand ligt bij het inrichten van je woning, is rekening houden met het klimaat. Een voorbeeld: in warme regio’s is het fijner om ruimtelijkheid te behouden. Hiermee creer je een open en luchtige sfeer. Ook kun je rekening houden met de keuze voor bepaalde materialen. Een koele vloer is bijvoorbeeld ideaal voor een woning in een warm land, hout en warme stoffen zijn uiterst geschikt voor een koeler klimaat.

Laat je niet verleiden om alles bij dezelfde winkel te kopen

Koperen muur in de woonkamer:  Woonkamer door IJzersterk interieurontwerp,
IJzersterk interieurontwerp

Koperen muur in de woonkamer

IJzersterk interieurontwerp

Houd je niet van shoppen? Dan is de kans groot dat je een groot deel van je inrichting bij dezelfde winkel koopt. Het resultaat? Een interieur dat weinig diepgang en persoonlijkheid heeft. Kijk juist eens rond bij verschillende winkels en websites. Door te kiezen voor verschillende meubels en elementen zal je interieur veel meer spreken. Investeer in een paar mooie statement pieces om het geheel af te maken.

Doe jij dit met plezier of laat je het liever aan een professional over?

Niet alles hoeft te matchen

Houd in je achterhoofd dat het inrichten van een kamer te vergelijken is met het samenstellen van een outfit. Kies voor meubels, stoffen en accessoires die de ruimte verrijken. Dit kan voor iedere ruimte anders zijn, dit betekent dat echt niet alles met elkaar hoeft te matchen. Houd je van samenhang? Kies er dan voor om te kiezen voor een vast kleurenpalet maar werk met verschillende stoffen en materialen.

Pas op met druk behang

De juiste muurbedekking zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Eén van de meest voorkomende fouten is het toepassen van te veel verschillende kleuren, motiefjes en patronen. Kies er bij voorkeur voor om slechts één wand te laten opvallen.

Meer ruimtes bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto’s.

Wat zijn volgens jou fouten die je echt wilt vermijden bij het inrichten van je woning?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!