5 slimme tips om je kleding op een goede manier op te bergen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 slimme tips om je kleding op een goede manier op te bergen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Penthouse:  Gang en hal door CioMé
Loading admin actions …

We hebben het allemaal vast en zeker wel eens meegemaakt, of op zijn minst gehoord van anderen: de problemen die je tegenkomt wanneer je je kleding niet goed opbergt. Van het ontdekken van gaten door motten of vervelende weerplekken, het kan een enorme teleurstelling zijn wanneer je kledingstukken weer eens uit je kast of opbergdoos haalt.

Knowledge is key en daarom hebben we in dit Ideabook een aantal tips voor je op een rij gezet zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken. Het kost misschien even wat moeite, maar dan heb je ook wat! Kijk je met ons mee?

Was je kleding

Het klinkt misschien overbodig, maar we willen het toch even benoemen: was en droog je kleding altijd voordat je ze opbergt. Het is niet alleen fijner om na verloop van tijd schone kleren uit te pakken, ook voorkomt het die vervelende motten. Motten zijn namelijk gek op vieze kleding. Leer, wol blijft op z’n mooist wanneer je ze chemisch laten reinigen.

De plek in je kast

 Kleedkamer door HollandGreen
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Zodra je kleding gewassen is kun je ze dan eindelijk opbergen. Berg je ze op achter of boven in je kast en ben je van plan om ze een langere tijd niet te dragen? Leg bij voorbaat dan een aantal mottenballen neer. Veel las van motten? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om ze op te bergen in luchtdichte boxen onder of boven in je kast.

Meer voorbeelden van stijlvolle en inspirerende kleedkamers vind je hier.

Upgrade je zolder

De plek waar we waarschijnlijk het eerst aan denken bij het opbergen van spullen die we niet meer gebruiken is toch wel de zolder. Prima natuurlijk, maar kies er bij voorkeur wel voor om te investeren in een fatsoenlijke opbergmogelijkheid. Denk aan een inbouwkast of kledingrekken, op deze manier benut je je beschikbare ruimte optimaal.

Bekijk ook dit Ideabook dat we een tijdje geleden publiceerden.

Onder het bed

 Slaapkamer door paola bagna
paola bagna

Main space

paola bagna

Heb je te maken met weinig opbergruimte? Dan is de ruimte onder het bed misschien een optie voor jou. Kies voor doorzichtige opbergboxen of werk met labels zodat je je kleding altijd gemakkelijk terug kunt vinden. Koop je binnenkort een nieuw bed? Denk er dan eens over na om te investeren in een bed met lades of kastruimte. Op deze manier creëer je ook genoeg ruimte voor het opbergen van beddengoed en extra dekbedden.

Kastruimte onder de trap

Penthouse:  Gang en hal door CioMé
CioMé

Penthouse

CioMé

Ook deze optie is uiterst geschikt voor huizen waarbij je weinig opbergruimte hebt. Kies voor kastruimte op plekken waar het niet direct opvalt en waar het geen extra ruimte in beslag neemt. Denk aan de lastige ruimte onder de trap, ideaal voor het opbergen van grotere en zwaardere kledingstukken zoals jassen. Om kasten minder op te laten vallen kun je ook investeren in plafondhoge opbergruimte, verf deze in dezelfde kleur als de wand zodat ze samensmelten met de achterliggende wand.

Vind je het lastig om dit zelf te doen? Je kunt altijd de hulp van een professional inschakelen.

Hoe berg jij je kleding thuis op?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!