Alles dat je moet weten over thermohout

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Alles dat je moet weten over thermohout

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Bedrijfspand Mega Hout & Plaat te Drachten:  Kantoorgebouwen door Dorenbos Architekten bv
Loading admin actions …

Ben jij al bekend met thermohout? De kans is groot dat je deze houtsoort nog niet zo vaak voorbij hebt zien komen. Het leek ons daarom leuk om er in dit artikel iets dieper op in te gaan. Het gebruiken van thermohout biedt namelijk een aantal voordelen. Om je meer te weten te laten komen over deze mooie houtsoort hebben we in dit Ideabook een aantal voordelen en weetjes voor je op een rij gezet. Zoals je van ons gewend bent, ondersteund met een paar mooie afbeeldingen.

Kijk en lees met ons mee!

Het gebruik van thermohout

Bedrijfspand Mega Hout & Plaat te Drachten:  Kantoorgebouwen door Dorenbos Architekten bv
Dorenbos Architekten bv

Bedrijfspand Mega Hout & Plaat te Drachten

Dorenbos Architekten bv

Thermohout wordt door veel experts gezien als hét alternatief voor kostbare tropische hardhoutsoorten. Thermohout wordt veel gebruikt voor de aankleding van gevels en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan essen, populieren en naaldhout (zowel dennen als sparren).

Door een thermische behandeling wordt de duurzaamheid van het hout verhoogt. De verschillende houtsoorten worden verwarmd tot minimaal 215 graden, dit gebeurd met behulp van stoom om scheuren en barsten te voorkomen.

Weerstand

Thermohout is uiterst geschikt om buiten toe te passen. Het heeft namelijk een goede weerstand tegen verrotting en is bestand tegen insectenplagen. Dit is te danken aan het feit dat al het vocht uit het hout wordt verwijderd door de hittebehandeling.

Wil je meer duurzame houten huizen bekijken? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook waar we een aantal voorbeelden voor je hebben uitgekozen.

Duurzaamheid

Schuurwoning Ommen:  Huizen door Koezen Architecten
Koezen Architecten

Schuurwoning Ommen

Koezen Architecten

Het misschien wel grootste voordeel van thermohout als gevelbekleding is dat het enorm duurzaam is. Het materiaal is 100% ecologisch en milieuvriendelijk. Het is namelijk vormvast en daardoor extra stabiel en wist je ook dat thermohout 30% vuurbestendiger is dan ander hout?

Bovendien werkt thermohout ook isolerend. Je kunt uitgaan van 25% meer geluids- en warmte-isolatie dan niet-thermisch en gemodificeerd hout.

Makkelijk in onderhoud

duurzame houten huis:  Huizen door hans moor architect
hans moor architect

duurzame houten huis

hans moor architect

Thermohout heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Het hoeft niet gebeitst te worden, maar wanneer dit je voorkeur heeft zou het wel kunnen. Is het hout vuil? Dan kun je die gemakkelijk schoonmaken met water en een neutrale zeep. Gebruik je thermohout voor je terras? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om het zo nu en dan te behandelen met een mosdodend middel.

Ben je benieuwd hoe dit materiaal toegepast kan worden bij jouw gevel? Vraag dan eens het advies van een professional. Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende mogelijke toepassingen bij jouw thuis.

Sfeer en uitstraling

Thermohout heeft in de eerste instantie een aantrekkelijke warme kleur. Deze kleur zal na verloop van tijd mooi en egaal vergrijzen, net zoals je gewend bent van hardhoutsoorten. Thermohouten gevelbekleding is zowel horizontaal als verticaal te verkrijgen. Kies voor een standaardprofiel of laat hem naar eigen wens schaven.

Met dit laatste voordeel zijn we aan het einde van dit Ideabook gekomen. Wil je meer inspirerende foto’s bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze beelden. Met behulp van het filter kom je snel terecht bij foto’s die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier!

Zou jij voor dit materiaal kiezen? Waarom wel of niet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!