Met deze verschillende dakpannen heb je een fijn dak boven je hoofd | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Met deze verschillende dakpannen heb je een fijn dak boven je hoofd

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van Prodom Architektura i Konstrukcja Modern
Loading admin actions …

Een dak boven je hoofd is natuurlijk hartstikke fijn. Maar je moet nog wel even kiezen wat je precies boven je hoofd wil hebben. Zo zijn er veel verschillende dakbedekkingen mogelijk. Een daarvan zijn dakpannen, die je ook weer in verschillende uitvoeringen hebt. In dit Ideabook bespreken we een aantal materialen waar uit dakpannen gemaakt kunnen zijn en waarom je daar eventueel voor zou kunnen kiezen. De verschillende materialen hebben een verschillende uitstraling en de bijbehorende eigenschappen.

Klei

Dakpannen van klei hebben de laatste jaren een flinke comeback gemaakt. Ze werden al langer gebruikt maar raakten een beetje in de vergetelheid. Maar nu zijn ze er dus weer. Dakpannen van klei zijn licht, maar tegelijkertijd duurzaam en veilig. Dakpannen van klei geven je huis een hele authentieke uitstraling en omdat klei een natuurproduct is, zijn de dakpannen ook recyclebaar, mocht dat nodig zijn.

Houten shingles

Houten shingles geven je dak een natuurlijke en warme uitstraling. Een van de voordelen van hout op je dak is de isolerende werking. In vergelijking met andere daken moet je een dak van hout veel minder isoleren. Hout is natuurlijk uitstekend op maat te zagen, dus ingewikkelde en complexe daken met moeilijke hoekjes zijn dus bij uitstek geschikt voor dit type dakbedekking.

Metalen shingles

Shingles van metaal of aluminium geven je dak een tijdloze en moderne uitstraling. Metaal heeft een aantal voordelen, zoals dat ze onbreekbaar zijn en geen zichtbare veroudering of verkleuring vertonen. Daarnaast zijn ze makkelijker te verwerken, heb je weinig restafval en het is ook nog vrij licht van gewicht.

Leisteen

Leien is een van de meest voorkomende soorten dakbedekking en dat heeft een aantal goede redenen. Leien hebben een hoge duurzaamheid. Met leien kun je alle kanten op en daardoor is elke vorm dak er mee te bedekken. Het is slijtvast en gaat daardoor een leven lang mee. Uiteraard is het waterdicht en het weegt relatief weinig en kan dus goed gebruikt worden in combinatie met een lichtere dakstructuur. Uiteraard zit aan al deze voordelen wel een prijskaartje vast. Het is niet de goedkoopste vorm van dakbedekking en daarnaast is de kans groot dat je het door een professioneel zal moeten laten plaatsen. Er zijn drie verschillende soorten leien. Natuurleien, leien uit vezelcement en bitumineuze shingles, die vaak worden gebruikt voor tuinhuisjes.

Beton

Betonnen dakpannen worden gemaakt uit een mengsel van zand en cement. Ze zijn goedkoper dan keramische dakpannen en daarom ook vaak gebruikt. Daarnaast zijn ze vorstvrij en goed bestand tegen uv-stralen en andere weersinvloeden. Betonnen dakpannen hebben een lange levensduur (ongeveer 30 jaar) en zijn milieuvriendelijk omdat ze niet gebakken hoeven worden, in tegenstelling tot keramische dakpannen.

Bitumen shingles

Bitumen dakshingles worden vaak gebruikt voor tuinhuisjes en blokhutten. Ze zijn in drie vormen beschikbaar: rechthoekig, beverstaartvorm en zeshoekig. Natuurlijk zijn ze ook te gebruiken voor huizen, maar dat gebeurt niet heel vaak. Ze zijn bestand tegen roest, normale bewegingen en zettingen van het gebouw en sterke winden. Dakshingles zijn er in verschillende kleuren, die bij elke bouwstijl en omgeving passen. Bitumen dakshingles absorberen daarbij uitstekend het lawaai dat bij regen of hagel op een dak geproduceerd wordt.

Weet je nog niet welk soort dak je moet kiezen? Kijk dan eens hier rond voor wat inspiratie. Toch maar liever niet zelf het dak op? Deze professionals voelen zich er wel thuis. En in dit Ideabook lees je meer over andere soorten dakbedekking.

Wat ligt er eigenlijk op jouw dak? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!