Onvergeetbare bar designs | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Onvergeetbare bar designs

Sam Fisser Sam Fisser
seaweed bar Eclectische gezondheidscentra van iconic design Eclectisch
Loading admin actions …

Hier op homify houden we van opvallend design en professionals die niet bang zijn om iets nieuws te proberen. Hierbij praten we vaak over prachtige kantoorpanden of woningen, maar ook binnen de retail & hospitality industrie is er zoveel moois te zien. Een speler binnen dit veld die niet bang is om op te vallen: iconic design. Deze design studio van Bart de Rooy doet zijn naam eer aan met conceptuele ontwerpen voor klanten zoals Rituals & de Bijenkorf. Vandaag gaan we een kijkje nemen in het oogstrelende werk van Bart de Rooy.

Brassière hotel Pucci

hotel pucci mozarellabar Eclectische hotels van iconic design Eclectisch Marmer
iconic design

hotel pucci mozarellabar

iconic design

We logen niet toen we zeiden dan iconic design niet bang was om op te vallen. Deze brassière is speciaal ontwerpen voor een hotel met veel Italiaanse invloeden. Dit zie je o.a. terug in het decadente cavalli print op de vloer en het stijlvolle zwarte marmer. Het is een kunst om deze mogelijk kitsch elementen samen te voegen tot een chique en adembenemend geheel. Je oog wordt meteen getrokken naar de marmeren bar die prachtig afsteekt tegen de oudroze muren. 

Lobby hotel Pucci

hotel pucci klassiek pallisander en marmer lobby Eclectische hotels van iconic design Eclectisch Marmer
iconic design

hotel pucci klassiek pallisander en marmer lobby

iconic design

Je zag het al in de brassière, Bart de Rooy weet het trendy marmer een compleet nieuwe draai te geven. Daarnaast is marmer op marmer te vergelijken met dierenprint op dierenprint: alleen degene met een enorm hoog gevoel voor smaak kunnen deze combinatie laten werken. Natuurlijk zijn we niet verbaasd dat iconic design dit moeiteloos voor elkaar krijgt. 

De Seaweed bar

Thalion skin seaweedbar Eclectische gezondheidscentra van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

Thalion skin seaweedbar

iconic design

Dat iconic design stijlvol is, is wel duidelijk. Maar er zit een methodiek achter alle pracht en praal. Bart de Rooy is tevens grafisch ontwerper en dit zie je terug in zijn werk. De seaweed bar is hier een perfect voorbeeld van. De bar is ontworpen voor een Frans skincare merk die gebruik maken van algen en zeewier in hun producten. De mat gouden bar heeft art-deco elementen die op een moderne manier verwerkt zijn. De bar is een knipoog naar het idee van ‘drinks voor skins’.  

Bar en product display

display design Eclectische gezondheidscentra van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

display design

iconic design

Van dichtbij zie je hoe het behang een subtiele verwijzing is naar zeewier en tegelijkertijd helemaal past bij de art-deco stijl van de bar. Opzoek naar meer inspiratie voor unieke bars? Scroll er hier op los!

Restaurant Proefverlof

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Voor een project uit Leeuwaarden, waar een gevangenis omgebouwd werd, heeft iconic design het interieur van het restaurant verzorgt. Hier vindt je een stoerder ontwerp met opnieuw zwart marmer die samen met de betonnen vloer en zwarte velours stoelen vooral rust en kwaliteit uitstraalt. De bar is het focuspunt: de koperen buizen en ketels geven een authentieke en ambachtelijke look aan het geheel, de zwarte lambrisering brengt alles samen. 


Een moderne bar

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Van dichtbij zie je hoe imposant de zwarte bar is. Het rode koper is heel bewust gebruikt omdat het verwijst naar de typisch rode koperen (Mauviel) pannen en de rood koperen ketels van een distilleerderij. Het zijn de details die het speciaal maken. Benieuwd hoe iconic design hun stijl kunnen toepassen op je eigen huis? Bekijk hier hoe de typerende stijl van iconic design vertaald kan worden naar een woonhuis.

Koperen elementen

restaurant proefverlof Eclectische gastronomie van iconic design Eclectisch Koper / Brons / Messing
iconic design

restaurant proefverlof

iconic design

Op het eerste gezicht lijken de koperen elementen onderdeel van het oude pand. Maar alles, van de ketels tot de ophangrekken zijn speciaal ontworpen voor dit restaurant. Door hetzelfde koper te gebruiken voor de rekken lijkt het bijna alsof alle glazen gestald zijn bovenop buizen die door de ruimte lopen. 

Bij welke bar zou jij het liefst een drankje komen doen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!