Wandplanken en boekenkasten met iets extra's | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wandplanken en boekenkasten met iets extra's

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
modern  door 4P1B Design Studio, Modern
Loading admin actions …

Van alle meubels moeten vooral wandplanken of boekenkasten het nodige aankunnen. Vaak dragen ze kilo's aan boeken, servies, kamerplanten en een variatie aan decoratie zodat we in huis ordelijkheid en overzicht kunnen bewaren. Maar vaak vallen deze planken zelf niet of nauwelijks op. Nu niet meer! Want waar staat geschreven dat een wandplank of boekenkast alleen praktisch mag zijn en zelf geen aandacht mag trekken? Wij laten jullie hier een aantal voorbeelden zien van hoe het ook anders kan: hoe de stijlvolle kant van deze onmisbare meubelstukken ontdekt en uitgeprobeerd is en hoe je met wandplanken of boekenkasten niet alleen al je bezittingen kwijt kan maar ook nog eens optisch coole accenten kunt zetten.

Rechtgebogen

Op het eerste gezicht lijkt dit kastsysteem een beetje wankel. Maar dit is een bewust optisch effect, want ondanks zijn verbogen lijkende uiterlijk staat dit meubel rotsvast en stabiel tegen de muur, of zelfs middenin de kamer. Niet alles hoeft kaarsrecht en rechthoekig zijn. Hier is de onconventionele golvende look net dat extraatje dat dit meubel zo bijzonder maakt. Een verder pluspunt, naast het coole design: de individuele elementen kunnen naar believen met elkaar gecombineerd worden en zo kun je een uniek en persoonlijk bedacht kastlandschap creëren.

Kriskras

Wie zegt dat wandplanken altijd waterpas en braaf boven en naast elkaar moeten hangen? Hier is leven in de brouwerij gebracht en plezier aan de muur, want deze planken denken er gewoon niet aan zich aan de regels te houden. In plaats daarvan verdelen ze zich vrolijk en waar ze maar willen en bieden desondanks nog veel plaats voor boeken, kamerplanten etc. en nu kunnen er zelfs veilig wijnflessen bij liggen!

Overal cirkels

modern  door homify, Modern

Tubola is een origineel opbergsysteem dat uit elementen van verschillende grootten en kleuren bestaat die individueel opgehangen kunnen worden. Op deze manier zijn er ontelbare mogelijkheden om je muren creatief vorm te geven en als opslag te gebruiken. Van boeken tot fruit tot brandhout: deze wandelementen kunnen alle mogelijke spullen aan, en veranderen het geheel vervolgens in een kunstwerk.

Een boom van een kast

Deze grappige kast in de vorm van een boom is zowel een nuttige als een decoratieve aanvulling op de kinderkamer. In de stam en in de kroon is er meer dan genoeg ruimte voor alle favoriete spullen van de kinderen, en ieder ding kan zijn eigen speciale plekje krijgen.

Bijzondere blikvanger

Moderne woonkamers van homify Modern

Voor iedereen die van buitengewoon design en extravagante vormen houdt, is dit wandmeubel de perfecte eyecatcher voor de woonkamer. Hier is de wandmeubel natuurlijk de ster van de show, en niet de objecten die het herbergt.

Flexibel

modern  door fifti-fifti, Modern
fifti-fifti

backpack wallshelf

fifti-fifti

De Backpack is een bijzonder variabel en licht opbergsysteem dat overal gebruikt kan worden waar het nodig is – in de woonkamer, maar ook de werkkamer en de keuken of de gang. De individuele planken kunnen traploos in hoogte versteld worden en kunnen zo plaats bieden voor welk object dan ook. Met behulp van de coole, stabiele gordelbanden en het unieke bevestigingssysteem kan deze plankenverzameling in een mum van tijd gemonteerd worden en probleemloos zware spullen dragen.

Kijk hier voor nog meer wandmeubelen en wandplanken om je spullen in op te bergen en op ten toon te stellen. Of kijk eens hier naar bijzondere meubelstukken waarmee je originele inrichting echt uniek wordt!

Welke van deze opbergsystemen zou jij wel in huis willen hebben? Laat je stem hieronder horen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!