Welk vloerkleed voor de woonkamer? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welk vloerkleed voor de woonkamer?

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Moderne woonkamers van decorazioni Modern
Loading admin actions …

Vandaag staat bij ons het woonkamertapijt in het middelpunt van de aandacht. Het is niet alleen een decoratief element, waarmee je uitstekend accenten kunt zetten en de inrichting compleet mee kunt maken, maar het zorgt er ook voor dat we altijd warme voeten hebben en ons in ons huis thuis en geborgen voelen: juist wanneer het buiten koud en ongezellig is. Wie ervoor kiest een nieuw tapijt voor de woonkamer aan te schaffen moet meerdere criteria in het oog houden. Ten eerste natuurlijk de grootte van het tapijt: het moet niet alleen bij, maar ook ín de inrichting van de ruimte passen. Qua vorm zijn er talrijke mogelijkheden – rond, ovaal, rechthoekig, vierkant… Ook wat betreft kleur, patroon en materiaal zijn er vele variaties te vinden. Wij laten jullie hier een paar heel verschillende modellen zien, waaraan je je kunt oriënteren als je op zoek gaat naar een nieuw tapijt.

Dierenvel

Dierenvellen als tapijt bestaan al sinds onze voorvaderen uit een ver verleden een keer begonnen de vloeren van hun huizen beter bewoonbaar en gezelliger te maken. Recent zijn de dierenvellen weer aan een echte comeback begonnen en zijn op dit moment populairder dan ooit. Belangrijk: let op de juiste grootte, zodat het tapijt niet compleet verloren lijkt in de ruimte. Voor alle diervrienden die geen echt vel in huis willen halen zijn er inmiddels ook prachtige alternatieven van synthetisch vel verkrijgbaar.

Oosters tapijt

Net als het dierenvel is op dit moment ook het Perzische tapijt weer heel gewild. Vroeger een symbool voor ouderwets en saai is deze oriëntaalse klassieker nu een geliefd stijlmiddel, waarmee puristische penthouses, vintage woningen en eclectische inrichtingen een perfect geheel vormen. Voor een moderne look mogen meubelstukken en accessoires best wat sporen van gebruik dragen. Gerafelde randen en verbleekte, versleten plekken geven de Pers juist karakter en persoonlijkheid.

Patchwork tapijt

Een beetje extravagantie kan nooit kwaad, ook niet op onze woonkamervloer. Met een bontgekleurd tapijt in patchwork stijl kunnen we leven in de brouwerij brengen en een vrolijk en stijlvol accent in onze woonkamer zetten.

Hoogpolig

De 'Flokati', een type hoogpolig tapijt, heeft met zijn zachte uiterlijk en gevoel onze woonkamers al een tijd met storm veroverd. Een hoogpolig tapijt straalt een gezellige en warme sfeer uit en deze geliefde kleden zijn er in alle denkbare vormen en kleuren. Of je nu voor een neutrale tint beige kiest, of juist voor een knalkleur is helemaal aan jou, jouw stijl en de rest van je inrichting.

Grafische Prints

Met grafische prints op een tapijt kun je in een handomdraai de look van de woonkamer veranderen. Of het nu kleurig is of zwart-wit, als het patroon in dezelfde kleurenfamilie ligt of bijvoorbeeld in een bankkussen weerspiegeld wordt, heb je met weinig moeite een indrukwekkend effect gecreëerd en aan je huis nog meer persoonlijkheid toegevoegd.

Discreet tapijt

van homify

Je hoeft niet altijd van het tapijt in de woonkamer een blikvanger te maken. Ook een bescheiden tapijt in rustige en terughoudende kleuren, dat perfect met de omgeving harmonieert, is een echte verrijking voor iedere ruimte doordat het een coherent geheel vormt en de inrichting helemaal afmaakt.

Statement tapijt

van homify Klassiek

Hier is een heel uniek model, dat de smaak en voorkeuren van de bezitter duidelijk weerspiegelt. Parijs-fans kunnen met een kleed als dit de stad van de liefde in huis halen en gasten duidelijk maken dat deze metropool hun hart gestolen heeft. Belangrijk: de rest van de inrichting kan het best in dezelfde kleuren als het kleed vormgegeven worden zodat er een harmonieus geheel ontstaat.

Ook al zijn dit heel uiteenlopende tapijten en kleden; er zijn nog veel meer mogelijkheden beschikbaar, en welke stijl, kleuren en functie je woonruimte ook heeft, er is altijd een passend alternatief te vinden dat je interieur helemaal afmaakt. Of het nu een robuust tapijt is dat tegen vele kindervoeten kan of een zacht, pluizig witte variant voor een klein appartement!

Welke van deze vloerkleden of tapijten zou jij wel in huis willen? Deel je keuze hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!