De ideale traptrede | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ideale traptrede

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern
Loading admin actions …

Trappen: je hebt ze in vele soorten en maten! Van kleine ladders tot grote centrale punten in je huis. Bij elke stijl past weer een andere trap en er zijn dan ook diverse specialisten die zich bezig houden met de mooiste trappen. Maar als we nog even wat specifieker gaan kijken, dan is er een onderdeel van de trap dat misschien wel wat extra aandacht nodig heeft en dat is de traptrede. Hoe ziet de ideale traptrede er voor jou uit? Laten we eens even wat fraaie voorbeelden de revue passeren en kijk dan zelf welke voor jou het meest geschikt is. 

De trap vernieuwen?

Als we het over traptreden hebben, dan is het handig om even na te gaan wat er bij jou moet veranderen. Wil je een compleet nieuwe trap of hoeven alleen maar de traptreden vervangen te worden? Je kunt namelijk voor hele goede oplossingen kiezen waarbij een nieuwe ‘hoes’ als het ware over de oude traptrede wordt geplaatst. Een beetje zoals je op de foto kunt zien! Ook erg leuk trouwens hoe de opslagruimte onder deze trap tot stand is gebracht. 

Wow!

Ga je voor een opknapbeurt van de traptreden of wil je toch een compleet nieuwe trap? In dat laatste geval kunnen we deze ‘wow’-trap zeker aanbevelen. Een erg uniek ontwerp dat zich zowel met een modern als een industrieel ontwerp van je huis perfect laat combineren. Ook erg leuk dat de trap tevens als werkplek gebruikt kan worden. Juist in deze tijden extra handig! 

Een wenteltrap

“Er gaat niets boven Groningen” is een mooie leus uit Noord-Nederland Moderne exhibitieruimten van TrappenXL Modern IJzer / Staal
TrappenXL

“Er gaat niets boven Groningen” is een mooie leus uit Noord-Nederland

TrappenXL

De wenteltrap kan in vele verschillende situaties worden toegepast. De traptreden die daarbij om de hoek komen kijken kunnen ook vele uitvoeringen hebben. Je kunt kiezen voor hout zoals hier of juist voor stoer metaal. Net wat het beste bij jou past! En een beetje gedurfde combinaties kiezen kan ook altijd voor een fraai effect zorgen.

Uniek

rvs designtrap geplaatst in Overijssel. Moderne exhibitieruimten van TrappenXL Modern Metaal
TrappenXL

rvs designtrap geplaatst in Overijssel.

TrappenXL

Op het gebied van trappen en traptreden zijn vele ontwerpen uniek, maar de een is natuurlijk net iets unieker dan de ander. Je ziet hier ook weer een bijzonder exemplaar in beeld. Hier is gekozen voor een fraaie eclectische combinatie die zeker de moeite van het overwegen waard is. Een andere tip is om eens na te denken over een vaste trap naar je zolder, als je die nog niet hebt. Zoals hier kan die ook in de hoek van een slaapkamer worden geplaatst. En wie weet leidt dat dan weer tot een complete verbouwing van je zolder: de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook een goed idee om je vakantiegeld daar in te investeren om zo maar eens iets te noemen.

Stoffen bekleding

Stoffen bekleding of lopers over een trap mogen misschien een beetje ouderwets aandoen, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn? De traptrede compleet inpakken zoals op de foto is een mogelijkheid, of je kiest voor de halve maantjes. Die laatste heb je ook in leuke metalen uitvoeringen voor een meer industrieel effect. Of je bekleed een dichte trap wel volledig met een stoer tapijt. Ook iets om even weer verder over na te denken. 

Wederom uniek

Moderne trap Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern
homify

Moderne trap

homify

Met de laatste trap die we je laten zien komt wederom iets unieks voorbij. Een ontwerp dat bijna als een kunstwerk in de ruimte is geplaatst. En juist dat is leuk om met een trap en de bijbehorende traptreden een onderscheidend element in je huis aan te brengen. Wat hier zo uniek is, is dat de onderkant van de traptreden rood gemaakt is. Dat zorgt voor extra diepte in het ontwerp! Ben je ondertussen benieuwd geworden naar meer bijzondere trappen? Sla dit artikel dan ook zeker niet over! 

Welke trap zou jij graag in huis halen? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!