Een bijzondere trap in de lobby van een hotel | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzondere trap in de lobby van een hotel

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne hotels van Pİ METAL TASARIM MERDİVEN Modern
Loading admin actions …

Niet zo vaak leggen we bij homify de focus op een bedrijf dat is gespecialiseerd in trappen. Maar dat gaan we vandaag wel doen! Deze keer niet dicht in de buurt, maar in een fraai hotel in Turkije. De bijzondere trap in de lobby van dit hotel is namelijk zonder meer de moeite waard om te gaan bekijken. En ons interieuroog reikt uiteraard verder dan dat: de sfeer en stijl van de lobby en de omgeving zullen we ook zeker niet onderbelicht laten. Nu je misschien juist niet op vakantie kunt een leuke manier om toch even wat luxe mee te krijgen en wellicht kan dat dan weer een inspiratiebron zijn voor je eigen huis! Geniet mee met dit project van Pİ METAL TASARIM MERDİVEN.

Eclectische lobby en receptie

Dit hotel heeft een bijzondere eclectische lobby en receptie gekregen. Natuurstenen elementen geven een ‘klassiek’ hotelgevoel terwijl de rest van de omgeving een speelse moderne uitstraling heeft gekregen. Een statig en toch huiselijk welkom krijgen de gasten hier! En uiteraard zie je de trap, het eigenlijke onderwerp van dit artikel, op fraaie wijze in beeld gebracht. Een eerste blik die wat ons betreft een fantastische binnenkomer is. Laten we snel eens verder gaan kijken.

De trap in aanbouw

Je ziet hier de trap in aanbouw. Altijd leuk om even een kijkje te nemen als een professional bezig is met het uitvoeren van een project! De unieke vorm van de trap wordt hier heel erg duidelijk: het eerste gedeelte is gedraaid en na een klein tussenstuk gaat de trap recht naar boven. En juist een dergelijke trap moet vaak geheel op maat gemaakt worden. De twee verschillende vormen geven een hele eigen en unieke dynamiek aan het ontwerp. 

Helemaal klaar

Je ziet hier het eindresultaat en dat laat gelijk de veelzijdigheid van het ontwerp van deze trap zien. De traptreden zijn met hout bekleed en de metalen leuningen zijn voorzien van gebogen glas dat de vorm van de trap volgt. Het geheel sluit, ondanks het verschil in stijl, perfect aan bij de natuurstenen aankleding van de lobby. En let in het algemeen ook even op de lichtinval en de sfeer. Een perfect voorbeeld van de ideale afstemming van diverse professionals om een ruimte zo goed mogelijk in te richten. Juist die samenwerking is erg belangrijk: onthoud dat ook altijd voor de projecten die je zelf uit wilt laten voeren.

Een blik halverwege

We kijken ook even op ‘het balkonnetje’ van de trap, officieel het bordes genaamd. Hier zie je de afwerking van de trap ook weer fraai in beeld gebracht en krijg je ook een goede indruk van de verdere inrichting van de lobby. De zin in vakantie wordt toch steeds groter als je deze beelden ziet…

Bijzondere sfeer

De bijzondere sfeer die hier heerst blijft maar weer terugkomen. Ook hier zie je dat weer. Vanuit de ruime lobby draait de trap omhoog en het rechte gedeelte van de trap komt uit in een veel smallere doorgang die ook fraai met natuursteen is aangekleed. Zo komt het beste van diverse stijlen hier ook erg fraai bij elkaar.

Een laatste blik

Had je ooit gedacht dat we van een en dezelfde trap zoveel gevarieerde plaatjes konden laten zien? Het is dus zeker mogelijk! Onthoud dit zeker voor je eigen huis en wie weet ook voor andere projecten. En dat geldt uiteraard ook voor de stijl die in dit hotel is gebruikt. Ben je ondertussen nog niet uitgekeken en wil je nog wel wat meer zien op het gebied van trappen? Dit artikel kan je verder inspireren!  

Wat vind jij van deze trap? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!