De voordelen van een architect | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De voordelen van een architect

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde
Loading admin actions …

Architecten vormen een belangrijke categorie op homify. Je hebt dan ook ongetwijfeld wel het een en ander gelezen over de werkzaamheden van deze specialisten. Toch is het zo dat je misschien nog niet helemaal bekend bent met de voordelen die een architect op kan leveren. We laten je daar graag meer over weten. Daarom hebben we de voordelen van een architect even voor je op een rijtje gezet. En zoals je van ons gewend bent geven we daarbij graag mooie foto’s. In dit geval zijn die van de creatieve expert Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp.

Een architect

Wat een architect doet is je vast wel min of meer duidelijk, maar het kan nooit kwaad om hier even iets meer bij toe te lichten. Architecten zijn zowel bouwkundig als artistiek goed onderlegd in het ontwerpen van huizen en andere bouwwerken. Vaak ligt daarbij de focus op het exterieur van bijvoorbeeld een woning, maar ook het interieur wordt in grote lijnen doorgaans uitgezet door de architect. En soms gaan architecten daarbij nog een stapje verder door de inrichting ook (als onderdeel van het totale ontwerp) voor hun rekening te nemen.

Stijlen

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Elke architect heeft zijn eigen stijl. Het is dus voor jou vooral zaak om op zoek te gaan naar een architect die werkt in een stijl die jou aanspreekt. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met het bouwproject dat je uit wilt gaan voeren: ga je een nieuwbouwwoning in de vrije sector laten bouwen? Dan heeft een architect vrijwel volledig vrij spel! Maar vaak is het zo dat er nogal wat regels aan nieuwbouwprojecten zijn verbonden. Zoek dat dus altijd eerst goed uit.

Nieuwbouw of verbouw

Moderne duinwoning in Castricum Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Nog een puntje waar we even naar moeten informeren: ga je met nieuwbouw aan de slag of ga je verbouwen? Ook in dat laatste geval kan een architect natuurlijk een grote rol van betekenis spelen door een fraaie uitbreiding of interne verbouwing op papier te gaan zetten. Bedenk je in ieder geval, en dat is zonder meer een voordeel, dat de waarde van je huis hoger is als die is ontworpen door een architect en het geldt ook zeker dat bij verbouwingen onder leiding van een architect de waarde van een huis stijgt.

Een optimaal huis

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Een architect weet als geen ander hoe je een optimaal huis moet ontwerpen: de lichtinval, optimaal gebruik maken van de ruimte en ga zo maar door. Bovendien is energiezuinig en duurzaam bouwen de norm geworden en daar weten architecten ook perfect raad mee. Nog meer voordelen dus voor jou!

De kosten

Uitbreiding monumentale woning Bergen Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Uitbreiding monumentale woning Bergen

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Uiteraard is het zo dat je ook wat wil weten van het financiële plaatje dat bij een architect komt kijken. Die prijzen kunnen sterk uiteenlopen, maar houdt wel in je achterhoofd dat een architect inschakelen ook vooral een investering is. Zoals we hierboven al hebben aangegeven zorgt een architect voor een grote waardeverhoging van je huis en bij verkoop in de toekomst is dat natuurlijk alleen maar gunstig. Bovendien kan een architect ook in veel gevallen de begeleiding van een project (gedeeltelijk) op zich nemen en weet hij hoe je ook juist weer de nodige kosten kunt besparen.

Uniek wonen

En kijken we nu tot besluit nog even naar het werk van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, zoals hier op de foto, dan zien we een professional die gewoon schitterende ontwerpen maakt. Ga daar maar vast een beetje over dagdromen! Ben je benieuwd geworden naar meer informatie over deze architect? We hebben dan een artikel voor je waarin je meer te weten kunt komen over de zeer diverse huizen die hij ontworpen heeft.

Heb jij ervaring met het inschakelen van een architect? Laat het hieronder weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!