De juiste materialen voor je keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De juiste materialen voor je keuken

Johan van Dijk Johan van Dijk
Keuken Hotels van Studio Roderick Vos
Loading admin actions …

Heb je de afgelopen periode je flink culinair uitgeleefd? Heel wat mensen zijn namelijk in de thuissituatie flink aan het bakken en koken geslagen! Het zou dan zo maar kunnen zijn dat je tot de conclusie bent gekomen dat je keuken wel aan een opknapbeurtje toe is. Ga je voor een complete verbouwing of kies je voor het vervangen van bijvoorbeeld de keukenkastjes en/of het aanrechtblad? Welke keuze je ook gaat maken, wij geven je natuurlijk graag de nodige inspiratie. Van diverse keukenspecialisten laten we dan ook het allerleukste werk zien. Laat je daar maar heerlijk door inspireren!

Jouw keuken

Hoe ziet jouw keuken er op dit moment uit? Is die eigenlijk nog helemaal spic en span of erger jij je groen en geel aan die scheve kastjes en dat aanrecht dat z’n langste tijd wel heeft gehad? In dat laatste geval kun je natuurlijk overwegen om die twee onderdelen te gaan vervangen. Nieuwe keukenkastjes kunnen je keuken een compleet andere uitstraling gaan geven. Bedenk je goed in welke stijl je dat wilt gaan doen. Kies je voor hout of juist voor een ander materiaal? Ga je daar eerst maar eens lekker op oriënteren.

De stijl

Moderne keuken met kookeiland van Studio Woonforum Modern
Studio Woonforum

Moderne keuken met kookeiland

Studio Woonforum

We hadden het net al even over de stijl die je al dan niet in je vernieuwde keuken toe wilt gaan passen. Het is daarbij zeer zeker het overwegen waard om lekker eclectisch aan de slag te gaan. Op de foto zie je een moderne keuken in een eeuwenoude boerderij. Juist die combinatie van oud en nieuw zorgt voor een ontzettend dynamisch beeld. En deze keuken daar krijg je toch wel een beetje het water van in de mond… Let vooral even op de zeer bijzondere achterwand!

Beton

Betonnen keuken achterwand panelen 2 van ConcreetDesign BV Minimalistisch Beton
ConcreetDesign BV

Betonnen keuken achterwand panelen 2

ConcreetDesign BV

Wil je een keuken met een stoere en industriële uitstraling? Beton is dan een materiaal dat eigenlijk niet in de keuken mag ontbreken. In combinatie met een stoere gietvloer wordt het plaatje helemaal compleet. Let ook even op de prachtige lampen die zijn aangebracht. Alleen al door het aanbrengen van zo’n nieuw accent kun je de keuken een compleet andere look gaan geven.

Eclectisch op en top

Als je het over een keuken hebt die op en top eclectisch is, dan kom je zeer zeker bij dit bijzonder fraaie exemplaar terecht. Modern, industrieel en toch ook een beetje landelijk: het komt hier in een perfecte mix bij elkaar. Hout en staal zijn hier op prachtige wijze verwerkt: juist een combi van die materialen kan zorgen voor de juiste sfeer. En wil je ook de sfeer van zo’n uniek plafond in je keuken hebben? Het is ook heel goed mogelijk om zulke balken aan te brengen onder je huidige plafond om dat sfeereffect tot stand te brengen. Ook voor je woonkamer een goede tip om te onthouden.

Tegels

Ceramica Fioranese Cementine Mediterrane keukens van Badkamer & Tegels magazine Mediterraan
Badkamer & Tegels magazine

Ceramica Fioranese Cementine

Badkamer & Tegels magazine

Door middel van nieuwe tegels kun je een keuken ook een hele andere uitstraling gaan geven. Zoals je op de foto kunt zien kun je daarbij dan ook denken aan prachtige tegels op de vloer. Ook ideaal bij het schoonmaken van de keuken. Uiteraard geldt hetzelfde voor de achterwand van je keuken. Die kun je ook altijd van nieuwe tegels laten voorzien om de boel lekker op te frissen.

Modern rustiek

Hout blijft toch een prachtig materiaal om in de keuken te verwerken. Het modern rustieke beeld dat je hier ziet is dan ook eentje om je vingers bij af te likken. Houd dat dan ook zeker in je achterhoofd als het je aanspreekt. We zijn met deze charmante keuken alweer bij het laatste exemplaar aanbeland. Wil je nog meer inspirerende keukens bekijken? In dit artikel laten we je er nog veel meer zien! 

Welke keukenvernieuwing heb jij op de planning staan? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!