Schaduw op balkon, dakterras en in de tuin! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schaduw op balkon, dakterras en in de tuin!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Our Work Tuin van EcoCurves - Bespoke Glulam Timber Arches
Loading admin actions …

We hebben alweer een aantal warme zomerdagen gehad en er zullen ongetwijfeld nog meer aan gaan komen. Lekker buiten zijn, zeker als je in deze periode veel thuis verblijft, is dan heerlijk. Maar als de mussen zo ongeveer door van het dak vallen, ga jij vast niet in de bradende zon zitten. Wat schaduw op balkon, dakterras of in de tuin is dan wel gewenst. Er zijn allerlei oplossingen op dat gebied en uit het werk van diverse specialisten hebben wij een aantal leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Uiteraard weer iets voor jou om in deze tijden je voordeel mee te gaan doen. En wie weet wordt het wel een leuke doe-het-zelf klus om een bepaalde constructie te gaan maken deze zomer.

Een schaduwdoek

Driehoek schaduwdoek boven kunstgras Moderne scholen van ZONZ sunsails Modern Kunststof
ZONZ sunsails

Driehoek schaduwdoek boven kunstgras

ZONZ sunsails

Een schaduwdoek, de naam zegt het al, zorgt voor een mooie beschutte plek in je tuin of op je balkon/dakterras. Op de foto zie je een kinderspeelplaats die heerlijk in de schaduw ligt dankzij een dergelijk doek. En zeker voor kinderen is dat van groot belang: zonlicht kan in de zomer zeer schadelijk zijn voor hun huid! Het handige van een dergelijk doek is dat je het ook heel eenvoudig weg kunt halen als je het niet nodig hebt.

Een parasol

A Garden for Entertaining in Minimalistische tuinen van Charlesworth Design Minimalistisch
Charlesworth Design

A Garden for Entertaining in

Charlesworth Design

Het is al sinds jaar en dag de meest eenvoudige oplossing voor het creëren van schaduw op het terras of op het balkon: de parasol. In allerlei soorten en maten zijn parasols verkrijgbaar en ze zijn makkelijk te verplaatsen: zo kun je op elke willekeurige plek dus heel eenvoudig schaduw krijgen. En als je een leuk en stijlvol exemplaar uit gaat kiezen, is het ook zonder meer een waardevolle toevoeging aan de sfeer en stijl van je tuin of balkon.

Zonneschermen

modern  door Appeal Home Shading, Modern
Appeal Home Shading

Awnings from Appeal

Appeal Home Shading

Zonneschermen zijn in eerste instantie bedoeld om er voor te zorgen dat jij minder zonlicht in je huis krijgt op warme dagen. Maar doorgaans is een zeer aangename bijkomstigheid dat je er ook heerlijk onder kunt gaan zitten. Ook hier zijn weer allerlei varianten mogelijk: ook volledig geautomatiseerd waarbij rekening wordt gehouden met zaken als zonnesterkte en windkracht. Heb je een oud huis en wil je de klassieke uitstraling een beetje in stand houden? Kies dan voor zo’n leuke ouderwetse markies! 

Een pergola

Een pergola of een andere semipermanente overkapping bouwen is ook altijd een zeer waardevolle toevoeging aan je terras, tuin, balkon of dakterras. Je kunt kiezen voor een doek wat je aan kunt brengen of een vaste constructie. Ook met beplanting kun je een natuurlijk schaduweffect voor elkaar krijgen. Het ligt er maar net aan wat jij het liefste hebt! Deze romantische Mediterrane setting is zeker in tijden dat op vakantie gaan wat lastiger is zonder meer het overwegen waard.

Een iglo tegen de zon!

modern  door Greenbop, Modern

Soms kom je van die oplossingen tegen waarvan je gelijk een glimlach rond je mond krijgt. Neem nou deze ‘iglo’! In dit geval niet bedoeld om te kou te trotseren, maar juist om een beetje in de schaduw te kunnen zitten. Een iglo tegen de zon dus. Op een dergelijke plek zou je ook een leuk prieeltje of een andersoortig tuinhuisje kunnen overwegen. Ook geen slecht idee toch?

Romantisch

We sluiten af met deze uitermate romantische overkapping die je in gedachten meeneemt naar een scene uit Romeo en Julia. Zeker met die begroeiing is een oplossing als deze uitermate geschikt voor oudere huizen. Denk er maar even rustig over na welke oplossing voor jou het beste lijkt. En wil je daarbij nog wat meer weten van schaduwdoeken? Op deze plek kun je daar meer over te weten komen.

Heb jij leuke oplossingen om lekker uit de zon te zitten? Deel ze hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!