Hoe zorg je goed voor je planten en bloemen in huis? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe zorg je goed voor je planten en bloemen in huis?

Johan van Dijk Johan van Dijk
van 東邦レオ株式会社 PIANTA×STANZA事業部 Eclectisch
Loading admin actions …

Had je eigenlijk nooit zo heel erg veel met bloemen en planten maar is daar door de vele uurtjes thuis verandering in gekomen? Dan is het natuurlijk wel zaak om ze goed te gaan verzorgen! Bij homify hebben we even wat navraag gedaan bij de meest creatieve hoveniers voor handige tips zodat je goed kunt zorgen voor je planten en bloemen in huis. En uiteraard komen daarbij, zoals je van ons gewend bent, ook hele leuke suggesties om de hoek kijken op het gebied van stijl en sfeer. Doe er zeker je voordeel mee!

Seizoensbloemen

 vaas Wolk zwart: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

vaas Wolk zwart

Ines de Booij

We beginnen met een boeket bloemen op tafel. Kies bij voorkeur voor seizoensbloemen, zoals de pioenrozen die je hier afgebeeld ziet. Als deze veel worden gekweekt op een bepaald moment in het seizoen, is de prijs doorgaans ook wat lager. Uiteraard eerst goed schuin afsnijden voor je ze op een vaas plaatst. Zorg dat de vaas goed gereinigd (bij voorkeur met een drupje bleekwater) en uitgespoeld is. Voeg eventueel wat bloemenvoeding toe om de bloemen zo lang mogelijk optimaal te houden. 

Takken

Huisvaasje: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

Huisvaasje

Ines de Booij

Een leuk vaasje is snel gevuld! Neem een leuke tak uit de tuin of uit de buurt. Hiermee haal je de seizoenen echt in huis. En zo’n leuk vaasje heb je vast nog wel staan. Kijk ook eens op zolder of je wat leuks kunt vinden. En als er nou worteltjes aan de tak komen, dan kun je hem ook nog altijd als boom in je tuin gaan planten. Geen slecht idee toch? 

Kamerplanten

Kamerplanten, of ze nou groot of klein zijn, zorgen niet alleen voor een leuke sfeer in huis, maar zorgen ook dat de luchtkwaliteit verbeterd. Op het gebied van verzorging kan het nogal uiteenlopend zijn. Volg altijd goed de bijgeleverde instructies en zoek anders (online) op hoe je een bepaald type plant het beste kunt verzorgen. Heb je geen idee wat voor plant het is en hoe die eigenlijk goed verzorgd moet worden? Je kent vast wel iemand die er het nodige verstand van heeft. Stuur diegene even een foto en je weet vast heel snel hoe je een dergelijke plant het beste kunt verzorgen.

Een kas

modern  door homify, Modern
homify

Elite Thyme Dwarf Wall 8ft Wide Greenhouse

homify

Wil je graag zomer en winter plantjes kunnen kweken en verzorgen? Dan is een (kleine) kas in de tuin misschien het overwegen waard! Ontwikkel je tot een echte expert op dit gebied en steek je creativiteit in planten en bloemen. Dat zal je zeker heel wat vreugde en plezier op gaan leveren.

Om in te lijsten!

Wil je met plantjes een beetje ‘out of the box’ gaan werken? Plantjes om in te lijsten zijn dan ook een ontzettend leuk idee. De foto geeft je op dat gebied een goede indruk. Weer eens iets anders dan een schilderij of een foto aan de muur: je creëert hiermee een echt levend tafereeltje. 

Kruiden in de keuken

van Greenbop Klassiek

Planten in de keuken kunnen de boel ook heerlijk op gaan fleuren, maar het is natuurlijk nog leuker als je die plantjes ook daadwerkelijk kunt gebruiken. En in elke keuken, groot of klein, is wel ruimte voor het plaatsen van wat kruidenplantjes. Een prachtige muur met kruiden zoals op de foto is uiteraard ook het overwegen waard als je daar plek voor hebt.

Onderwaterplantjes

Heb je een aquarium of ben je van plan er een aan te gaan schaffen? Met onderwaterplantjes kun je dan ook een leuk groen element aan je woonkamer (of een andere ruimte in je woning) toe gaan voegen. Ook dat levert een schitterend beeld op! En wil je nu nog meer groene ideeën op gaan doen? Lees dan ook dit artikel even.

Meer tips ontvangen we altijd graag, laat ze hieronder achter! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!