Voor en Na: een verbouwing van een grote zolder! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een verbouwing van een grote zolder!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van BCM
Loading admin actions …

Zolders zijn vaak niet meer dan stoffige ruimtes. Soms zijn ze zelfs te klein om fatsoenlijk op te kunnen lopen en kun je er alleen maar wat dozen kwijt. Maar er zijn ook zolders die groot genoeg zijn om als slaapkamer te dienen en soms zelfs als appartement. Vandaag gaan we een kijkje nemen bij een oude zolder die een hele leuke nieuwe bestemming heeft gekregen: een speelkamer voor de kinderen! Laten het nou juist de kinderen zijn die een zolder altijd zo spannend vinden. In dit geval hebben de kids die in dit huis wonen een schitterende speelplek gekregen, die gemaakt is door de experts van het Franse BCM.

Voor: de charme van de oude constructie

van BCM
BCM
BCM

Een oude zolder heeft altijd iets geheimzinnigs. De verborgen hoekjes, de aparte geur en de opgeslagen dozen zijn erg interessant, zeker voor kinderen, maar ook een beetje eng. We zien hier de zolder zoals die was. In deze toestand was er weinig mee te beginnen, maar je kunt zeker niet ontkennen dat je aangenaam getroffen wordt door de charme van deze oude constructie. Prachtige oude houten balken en een mooi dak. Leuk om te zien, maar als stoffige ruimte helaas een stuk minder praktisch om voor multifunctionele doeleinden dienst te kunnen doen.

Voor: de structuur

van BCM
BCM
BCM

Om van deze ruimte iets moois en bruikbaars te kunnen maken, was de hulp van specialisten uiteraard noodzakelijk. We zien hier de openliggende structuur van de verdieping goed. De robuuste houten constructie van dit oude huis was gelukkig in goede handen bij de specialisten van BCM, die veel ervaring hebben met houten constructies. Maar timmeren alleen was hier niet genoeg. Zoals je kunt zien was isolatie tussen de tochtende houten balken ook geen slecht idee. Het fijne van een verbouwing als deze is dan ook dat de energiezuinigheid van het huis flink omhoog gaat.

Tijdens: de transformatie

van BCM
BCM
BCM

We zien hier een afbeelding die tijdens de werkzaamheden genomen is. De vloer en de afwerking moeten nog komen, maar je ziet al heel goed wat het idee van de verbouwing van deze zolder is. Er is een verhoging gemaakt aan de rechterkant en dat biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een kleine glijbaan. Erg fijn voor de kleinste kinderen om in huis te hebben! Verder zie je natuurlijk nog steeds de houten constructie, maar de balken zijn wel behandeld met een donkere beits zodat ze weer jaren mee kunnen gaan.

Na: veiligheid

van BCM
BCM
BCM

Eindelijk zien we een foto van het eindresultaat: een schitterende speelruimte. Het ziet er heel leuk en gezellig uit. Maar hoe leuk iets ook kan zijn, als het een ruimte voor (kleine) kinderen betreft, dan moet de veiligheid de allerhoogste prioriteit hebben. Er is daarom een kindvriendelijk trapje aangebracht (let maar op de zorgvuldig afgewerkte ronde traptrede aan de onderkant) en uiteraard zijn er solide hekken geplaatst zodat kinderen niet van het ‘podium’ af kunnen vallen.

Na: de ruimte

van BCM
BCM
BCM

Hier kun je heel mooi zien hoe geweldig deze speelruimte geworden is. Een luxe voor zowel de kinderen als de ouders. De ouders struikelen beneden niet over het speelgoed en de kinderen hebben echt hun eigen ruimte. En als de energie om actief te spelen op is, dan kan er een leuke film afgespeeld worden op de televisie. Herken je trouwens de oude ruimte nog? We zien nog steeds de fraaie balken, maar uit het oogpunt van licht en isolatie zijn de fraaie houten planken van het dak helaas uit het zicht verdwenen. Op sommige punten moeten soms concessies gedaan worden, maar het eindresultaat mag er zeker zijn!

Benieuwd geworden naar nog zo’n leuke en creatief verbouwde zolder? Je moet dan zeker even dit project gaan bekijken.

Zie jij zo'n aparte speelruimte voor je kinderen wel zitten? Deel je wensen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!