Voor en Na: de schitterende opbloei van een klein appartement | homify

Voor en Na: de schitterende opbloei van een klein appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
OAK 2000 Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Een appartementje midden in de prachtige Spaanse stad Barcelona. Het klinkt ideaal en als je naar de huidige situatie kijkt dan is het dat ook zeker. Maar als je hier voor de verbouwing kwam, dan kon je wel spontaan in tranen uitbarsten. Het oude appartement was verouderd en in de loop van de tijd op zo’n manier verbouwd, dat van de oude charme niets meer zichtbaar was. Eigenlijk was het ten dode opgeschreven en kon het alleen door een wonder weer worden opgewekt. Gelukkig hebben de experts van Oak 2000 gezorgd voor een schitterende opbloei van dit kleine appartement.

Voor: deprimerend

Het enige aantrekkelijke op deze foto is het mooie oude hekje van het balkon en het uitzicht. Deze ruimte zelf is namelijk erg deprimerend. Dit kleine kamertje lijkt bijna een cel in de gevangenis, het enige wat ontbreekt zijn de tralies.

Voor: gedateerde rommel

Zodra je de andere kant opkijkt, wordt het beeld nog erger om naar te kijken. Een gedateerde rommelzooi is het enige wat je kunt zien. In het verleden heeft men gekozen om de woning in deze staat te verbouwen. Een verlaagd plafond was toen misschien een goede oplossing, maar als je in een klein huis een ruimtelijk gevoel wilt houden, dan is dat juist niet de goede oplossing. Pak de sloophamer er maar snel bij en dan komen wij weer terug als dit appartement herboren is.

Na: licht en ruimte

Herken jij het nog? Licht en ruimte komen je nu van alle kanten tegemoet. Dit kleine appartement heeft door schitterende witte kleuren weer een gevoel van lucht gegeven. Het verlaagde plafond is verdwenen en je ziet de prachtige authentieke constructie terug in helder wit. Door een muur weg te breken is er hier sprake van een schitterende leefruimte.

Uitzicht

We staan nu op dezelfde plek als op de eerste foto en je herkent alleen nog het balkon en het uitzicht terug. Maar nu is het uitzicht ook echt mooi om naar te kijken. Dat geldt ook voor de prachtige Mediterraanse vloer die geplaatst is en die opvallend veel overeenkomsten vertoont met het tegeltableau van het huis aan de overkant van de straat. De moderne en haast minimalistische eethoek vormt een heel leuk contrast met die authentieke sfeer.

Moderne keuken

Evenals de eethoek, is ook de keuken op een moderne-minimalistische manier uitgevoerd. Eigenlijk is het een hele simpele keuken, maar de uitstraling is erg mooi in combinatie met de vloer en het hoge plafond. En hoe klein het lampje aan het rode snoer ook is, het geeft een extra leuke twist aan het geheel.

Eenvoudige slaapkamer

Minimalisme siert ook de slaapkamer, je ziet ze namelijk zelden zo eenvoudig als hier. Toch is ook deze ruimte een stijlvolle en leuke plek geworden. De aanwezigheid van airconditioning is hier natuurlijk ook erg fijn. Je kunt hier letterlijk en figuurlijk koel slapen en daarmee weer helemaal opgewekt en fris opstaan. Een leuke extra vormt het kleine binnenplaatsje, dat is een erg leuk plekje om ’s ochtends met je kopje koffie helemaal wakker te kunnen worden.

Stijlvolle badkamer

Overal in dit huis heerst een bepaalde allure en statigheid. Dat geldt dan ook zeker niet minder voor de stijlvolle badkamer. Ook hier is dat concept weer op zo’n leuke en simpele manier uitgevoerd. En als de bewoners niet fris zijn opgestaan in hun lichte slaapkamer, dan worden ze dat in deze opgewekte ruimte wel.

De opbloei van dit appartement is op een prachtige manier uitgevoerd. Als je van plan bent om op vakantie te gaan in Barcelona, dan weten we wel zeker dat je hier graag zou willen overnachten! Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van kleine appartementen? Dit project kan je dan ook heel wat ideeën geven.

Zou jij bij deze verbouwing de zaken nog iets anders hebben aangepakt? Laat ons dan weten hoe jij het graag zou zien!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!