Een schitterend appartement met rustieke, moderne en industriële trekjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schitterend appartement met rustieke, moderne en industriële trekjes

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële eetkamers van MARIANGEL COGHLAN Industrieel
Loading admin actions …

Het inrichten van oude appartementen kan op heel veel verschillende manieren. Je ziet soms een prachtig modern interieur in een appartement met een behoorlijke leeftijd. Maar veel oudere appartementen lenen zich door oude bouwconstructies al snel voor een meer klassieke inrichting. Tot slot kun je er ook voor kiezen om de wat ruwere kant naar voren te halen door een meer industriële invalshoek toe te passen. Dat laatste is gebeurd in het appartement waar we nu een kijkje gaan nemen. En daarbij zijn ook hele mooie rustieke en wat moderne elementen toegepast waardoor een zeer dynamisch beeld is ontstaan. Een prachtig project van de Mexicaanse interieurarchitect Mariangel Coghlan.

Overzicht

Voor we je meenemen om de diverse ruimtes in het huis te bekijken, beginnen we met een mooi overzicht van de grote leefruimte. Laat je maar even lekker inspireren door de gebruikte stijlen goed te bekijken. Je herkent ongetwijfeld de industriële elementen, zoals de prachtige ruwe bakstenen muur en de karakteristieke verlichting. Maar je ziet ook een hele rustieke en ontspannen entourage in combinatie met wat moderne toevoegingen.

Woonkamer

Het gedeelte van de ruimte dat als woonkamer is ingericht geeft een heel erg ontspannen beeld. Als je last hebt van stress, dan moet het al bijna voldoende zijn om hier op de bank neer te ploffen en helemaal tot rust te komen. De rustieke sfeer wordt echter op een hele aangename manier ‘gestoord’ door wat industriële elementen. Neem nou het plafond, dat zou je ook prima in een fabriekshal tegen kunnen komen. En dan heb je uiteraard de schuifdeur die het industriële karakter een beetje meeneemt naar de boerderij. Tot slot zorgt het kunstwerk in de hoek weer voor een heel eigentijds en modern beeld.

Koken en eten

De keuken is misschien wel de meest industriële ruimte van het huis en is daarmee ook ontzettend stoer. Het schitterende betonnen kookeiland en de stevige barkrukken maken van deze ruimte, uiteraard in combinatie met de lampen en de bakstenen wand, een kleine kookfabriek. Als het eten eenmaal klaar is dan kun je echter weer in de modern-rustieke eethoek plaatsnemen om te genieten van een aangename maaltijd.

Rustiek slapen

De slaapkamer voor de ouders van het gezin, heeft een prachtige landelijke en rustieke uitstraling. Vooral de mooie blauwe muur zorgt daarvoor. Slapen betekent hier ook heerlijk tot rust komen! Voor liefhebbers van mooie kleding is dit trouwens ook een zeer aangename plek: er is hier heel veel kastruimte aanwezig, dus een flinke garderobe is geen enkel probleem.

Grappige kinderkamer

De kinderkamer is misschien toch wel de allerleukste en grappigste ruimte die in dit appartement te vinden is. Wat een ontzettend leuke manier om de industriële stijl in kindervorm te gieten. Een paar afvoerbuizen zijn op deze manier juist een leuke accessoire en waarom zou je de bedrading van de lampen wegwerken als je de snoeren ook in opvallende kleuren uit kunt voeren? Maar het allerleukste is toch wel de stoere containerkast. Er zijn vast weinig vriendjes en vriendinnetjes van deze kinderen die zo’n originele kast hebben.

Ontspannen badkamer

De badkamer is ook weer zo’n ruimte om heerlijk tot rust te kunnen komen en lekker te ontspannen. De aangename combinatie van rustieke en industriële elementen zorgt ook dat alle lasten spontaan van je schouders af gaan vallen. Heerlijk genieten onder een prachtige stortdouche. Al met al een appartement met een bijzonder eclectisch randje waar je bijna jaloers op zou worden.

Ben je een beetje geïnspireerd geraakt en heb je allemaal ideeën in je hoofd voor het herinrichting van je bestaande huis of het ontwerp voor het interieur in je nieuwe woning? Als het om een appartement gaat, dan moet je ook hier even kijken om nog meer inspiratie op te doen.

Hoe zou jij een oud appartement inrichten? We zijn erg benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!