Top 5 van de week: mooie (mini)woningen en de perfecte kleur voor je buitenmuur

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Vivienda en Villagarcía, Nan Arquitectos Nan Arquitectos Minimalistische huizen
Loading admin actions …

Het is weer de hoogste tijd voor onze top 5! Opvallend is dat deze week met name de home tours erg populair waren. Wat natuurlijk begrijpelijk is. Want wie wil er nou niet even bij een ander naar binnen spieken, om inspiratie op te doen of om gewoon even heerlijk weg te dromen? Onze nummer 1 is dit keer geen enorme tropische villa, maar een compacte en stijlvolle bungalow. Ook de iets grotere, maar nog steeds bescheiden familiewoning, viel in de smaak. De droomprojecten waren de schitterende loft en de luxueuze woning in een sereen landschap. Tot slot, kregen we deze week advies over hoe we de buitenboel eens even goed konden aanpakken: met een lik verf

Ga er maar goed voor zitten en geniet nog even na.

1. Grootse miniwoning

Een geslaagd project: een vrijstaande miniwoning die door een moderne vormgeving en inrichting toch een behoorlijke grandeur heeft gekregen. Verbaas je over dit vindingrijke project. Er is zelfs nog wat ruimte over voor de kleine auto, zodat deze droog blijft tijdens een regenbui. Maar er is meer te zien dan dat alleen: naast een bescheiden badkamer is er ook nog ruimte gevonden voor een inloopkast. Een handige luxe en een fijne plek om je even om te kunnen kleden. Lees snel verder en laat je inspireren door dit kleine bouwwerk dat ondanks de bescheiden afmetingen toch veel allure uitstraalt.

2. Compact vrijstaand huis

Ook deze woning ligt qua afmeting onder de woningen die we doorgaans op homify laten zien. Hier zie je dat je heerlijk kunt wonen in een compacte woning. Door op een intelligente wijze gebruik te maken van de beschikbare bouwruimte, die redelijk beperkt is, werd er een huis gecreëerd dat helemaal voldoet aan de moderne wooneisen. En voor de prijs - om en nabij de 200.000 euro - hoef je het niet te laten, want de woning is geschikt voor mensen met een relatief budget. Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje!

3. Schitterende loft

We gaan nu door naar het iets luxere segment, een luxe loft! Vaak een gelijkvloers appartement, met een stoere industriële inrichting. Maar het kan ook heel anders. Deze moderne woning bijvoorbeeld, het is een loft, namelijk een hele grote open ruimte, maar verdeeld over twee verschillende verdiepingen en voorzien van een prachtig interieur in moderne stijl. De mooie grijze en witte tinten in de woning geven veel diepte en sfeer. Wat verder in het oog springt, is dat de bewoners van dit huis groot liefhebbers zijn van kunst en smaakvol design. Kortom, een geslaagd project!

4. Stijlvolle villa

homify Minimalistische huizen Leisteen Zwart

Dé glamourwoning van deze week is toch wel deze landelijk gelegen villa. Bij dit project, dat door de Portugese architect Raulino Silva is uitgevoerd, is voor een moderne invalshoek gekozen, maar dan wel met een behoorlijk creatief randje. Het resultaat dat je hier ziet is een stoer en elegant huis. Eenmaal achter het huis zien we een mooie en eenvoudige tuin met een zeer aangenaam zwembad. De achterkant, toont meer dan de voorkant, het moderne karakter van het huis. En toch past de woning uitstekend in de omgeving, vooral doordat er voor de buitenmuur gekozen is voor wit. Neem snel een kijkje om te zien hoe die lijn zich binnen voortzet.

5. Je buitenmuur schilderen

Een huis om van te dromen: de villa in Blaricum, Kabaz Kabaz Moderne huizen Lucht,Plant,Gebouw,Raam,Boom,huis,Hout,Huisje,Vrije tijd,woongebied

Van een witte gevel naar de kleur- en verfkeuze voor je buitenmuur. Niet iedereen besteed er evenveel aandacht aan. Maar de buitenkant van je huis heeft net als de binnenkant zo nu en dan wat aandacht nodig. Het exterieur van een huis is de eerste indruk die mensen krijgen. En omdat een eerste indruk niet onbelangrijk is, mag je de buitenkant dus zo nu en dan wel wat liefde geven. Een manier om dat te doen is het schilderen van de buitenmuren. Als alles weer strak in de verf staat, ziet het geheel er toch weer wat meer verzorgd uit. Daarom lees je in dit Ideabook over hoe je probleemloos de buitenmuren van je huis kan schilderen, waardoor het geheel er weer spik en span uitziet. 

Welke woning spreekt jou het meest aan? 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine