Voor en Na: oud wordt nieuw en zorgt voor een grote verbetering

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Als de kinderen de deur uit zijn, dan wordt het voor ouders meestal een stuk stiller en rustiger in huis. En als mensen dan wat ouder beginnen te worden, dan is het huis misschien toch wel een beetje aan de grote kant. Kleiner gaan wonen is dan een optie, maar je kunt je huis ook op zo’n wijze verbouwen dat die jou als een jas blijft passen. Een ouder echtpaar uit het Duitse Wiesbaden heeft voor het laatste gekozen en de opdracht gegeven aan de architecten van Neugebauer om een ontwerp te maken voor een ‘verkleining’ en vooral modernisering van het huis.

Voor: ouderwets en te groot

Het huis was voor de verbouwing zeker niet een verschrikking om te zien, maar een hoogtepunt op het gebied van architectuur was het nou ook niet bepaald. En het belangrijkste argument van de bewoners was dat het vooral te groot geworden was om met z’n tweeën in te wonen. We vergeten dit beeld dan ook maar snel en gaan kijken hoe de nieuwe buitenkant en het interieur van dit huis er uit zijn komen te zien.

Na: kleiner maar beter

Kun jij nog zien dat dit hetzelfde huis is? Als je daar moeite mee hebt, kunnen wij ons dat heel goed voorstellen. Het huis is namelijk getransformeerd naar een schitterende, haast minimalistische, woning. De ‘verkleining’ heeft vooral het dak beïnvloed. Het schuine dak en de zolder zijn grotendeels verdwenen. Alleen een kleine opbouw die toegang biedt tot het nieuwe dakterras is overgebleven van de oude zolder.

Ruimte

De ruimte rond het huis is een schitterende plek waar optimaal van genoten kan worden. Je ziet hier ook goed hoe het huis er uit is komen te zien. De oude witte pleisterlaag is vervangen door een stoerdere grijze kleur die op beton lijkt. Het versterkt het minimalistische beeld.

Keuken

Binnen is ook een zelfde minimalistische-moderne stijl te vinden als we net buiten al zagen. Het zorgt voor een hele chique keuken. Heel mooi is dat slechts zwarte, witte en grijze tinten zijn gebruikt. Dit is een ruimte waarin heerlijk gekookt kan worden in een schitterende omgeving.

Eetkamer

Ook in de eetkamer is vrijwel geen gebruik gemaakt van kleur. Maar net als in de keuken zorgt dat absoluut niet voor een saai beeld, integendeel zelfs! Dit is ook een hele elegante ruimte waarin aan de grote tafel gezellig gegeten kan worden. Erg leuk als de kinderen (en kleinkinderen) op bezoek komen. En op het gebied van een aperitief of een ander drankje ben je hier ook op de juiste plek.

Woonkamer

De woonkamer is ook een erg stoere ruimte geworden. Stevige leren banken vormen de basis en ook hier is de uitwerking van zwart, wit en grijs weer erg goed gelukt. Dit is ook weer zo’n kamer waarin gasten heel goed ontvangen kunnen worden, maar waar je ook met z’n tweeën heerlijk kunt verblijven.

Badkamer

moderne Badkamer door Neugebauer Architekten BDA
Neugebauer Architekten BDA

Badezimmer mit Lichtkuppel

Neugebauer Architekten BDA

De strakke vormen en het inmiddels bekende kleurenpallet zijn uiteraard ook in de badkamer doorgezet. Ook hier zorgt het weer voor een fantastische sfeer. En vooral die grote stortdouche ziet er zeer aantrekkelijk uit om lekker lang onder te kunnen staan.

Dakterras

Het nieuwe platte dak heeft de mogelijkheid geboden voor een schitterend dakterras. Ook weer zo’n heerlijke plek om bij mooi weer gebruik van te kunnen maken. Alles in dit huis is gericht op een aangename manier van leven voor een echtpaar dat alles een beetje rustiger aan kan doen. Al met al een zeer geslaagde verbouwing!

Ben je benieuwd geworden naar meer van die bijzondere verbouwingen die een huis helemaal veranderd hebben? Vergeet dan zeker niet om dit project ook te bekijken.

Zou jij er ook voor kiezen om je huis te verbouwen als de kinderen de deur uit zijn? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!