Voor en Na: wonen in een fantastisch gemoderniseerd appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Ken je die huizen waar van die donkere deuren met houtmotief het eerste zijn wat je ziet als je naar binnen gaat? Vaak weet je dan al precies wat je dan aan gaat treffen in de rest van het huis. Dertig jaar geleden kon die stijl nog als eigentijds worden bestempeld, maar nu is het echt hopeloos verouderd. Het huis waarop we ons nu gaan richten was zo’n geval. En dat was zo ontzettend zonde, omdat het eigenlijk een heel mooi appartement is. Een zeer grondige verbouwing heeft voor de broodnodige modernisering gezorgd. Reis mee naar Spanje om het prachtige resultaat van de architecten van Cota-Zero te bekijken.

Voor: deprimerend geheel

Waarschijnlijk had je al een soort keuken als deze verwacht. Donker, gedateerd en met zulke kastjes die rijp zijn voor de sloop. En die deur met de vreemde kleur matglas aan de linkerkant maakte dat je nog sneller naar de slopershamer wilt grijpen. Gelukkig is dat ook gebeurd!

Na: fantastische moderne keuken

Een verschil van dag en nacht zijn de oude en nieuwe keuken. Als om stijl gaat is dat het geval: dit is immers een moderne keuken. Maar ook is de ruimte veel lichter geworden door de juiste witte tinten te gebruiken en zeer fraaie verlichting te installeren. Erg leuk is ook de bijkeuken die aan de raamzijde ontstaan is. De matglazen wand zorgt dat het licht nog steeds mooi binnen kan komen.

Na: ruimte

We moeten eigenlijk verder gaan kijken, maar nog even een extra plaatje om te laten zien hoe ruim de keuken geworden is.

Voor: donkere gang

We zien hier de beruchte donkere deuren die deze gang nog duisterder maakten dan die al was. Je bent bijna geneigd om je af te vragen wie het ooit in z’n hoofd heeft gehaald om het zo te ontwerpen.

Na: lekker licht

Ook in deze gang was de juiste oplossing om het geheel lekker licht en wit te maken. Gelukkig ook met witte deuren!

Voor: saai balkon

Dit inpandige balkon was eigenlijk al een hele mooie ruimte, maar de mogelijkheden werden zeker niet optimaal benut. Ook hier was een beetje opschudding nodig.

Na: schitterende buitenruimte

Het saaie balkonnetje is veranderd in een kleine, maar zeer aangename buitenruimte. Een prima alternatief voor een tuin. Erg fijn is ook dat de ramen plaatsgemaakt hebben voor schuifdeuren, zodat je buiten naar binnen kunt halen en andersom. De landelijke sfeer die hier is gecreëerd is prachtig zo midden in de stad.

Voor: benauwende woonkamer

We zien hier een foto die bij het begin van de werkzaamheden is genomen. Ook al is de foto niet zo scherp (excuses daarvoor!), hij laat duidelijk zien dat de woonkamer een benauwend hok was.

Na: opgewekt vertrek

De woonkamer is opgewekt en vrolijk geworden in plaats van benauwend. Er is gekozen voor een modern interieur met een klein landelijk randje. Zeker in combinatie met het intieme balkon geeft dit een heel erg mooi effect: heel erg gezellig!

Voor: druk aan het werk

We kunnen je helaas de oude situatie niet laten zien, maar om de slaapkamer en badkamer tot een mooie nieuwe eenheid te maken, was het ook nodig om flink te slopen. We houden je dan ook niet langer in spanning en gaan snel kijken hoe deze puinhoop er nu uitziet.

Na: slaapkamer met badkamer

Een heerlijke moderne entourage met een zachte kleurstelling verwelkomt je nu. Handig is de badkamer die een apart onderdeel in deze ruimte is geworden. Vooral de matglazen wand geeft hier, eigenlijk net zoals in de keuken, een zeer fraai effect.

Deze zeer grondige verbouwing heeft een schitterend appartement opgeleverd. Benieuwd geworden naar nog zo’n project? Bekijk dan ook dit prachtige vernieuwde appartement.

Is dit een geslaagd project? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!