Voor en Na: 5 extreme transformaties | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: 5 extreme transformaties

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van ​Architekturbüro Stefan Schäfer Modern
Loading admin actions …

Je bent niet meer zo tevreden met je oude huis. Het is te klein, te gedateerd of er is een andere reden. In zulke gevallen zijn er meerdere opties mogelijk. Je kunt verhuizen en helemaal opnieuw beginnen, maar een grondige verbouwing van je oude huis is natuurlijk ook een hele goede oplossing. De eigenaars van de volgende vijf huizen hebben er voor gekozen om hun oude onderkomen grondig te laten verbouwen. De gevels zijn daarbij in sommige gevallen bijna onherkenbaar veranderd. We gaan snel kijken hoe deze huizen met behulp van architecten en andere professionals helemaal getransformeerd zijn. Misschien kom je zo wel op ideeeen als je een oud gebouw gaat renoveren. 

1. Voor: de grauwe jaren 60

We zien een ruime en vrijstaande woning. De omgeving is prima en de tuin rond het huis is ook lekker groot. Het huis zelf is op zich niet verkeerd, maar nogal saai. Het is een oud gebouw met een verwijzing naar de grauwe bouwstijl van de jaren 60 en verandering is hier zeker gewenst.

1. Na: weer als nieuw

Herken jij het huis dat we net zagen nog? Je moet daarvoor namelijk wel heel erg hard je best doen. Op een prachtige en moderne wijze is het huis herboren. Lekker ruim en licht: niets verwijst meer naar het saaie huis dat het eerst was. En ook op het gebied van energiezuinigheid is hier een en ander gedaan, de onopvallende zonnepanelen zijn daar een mooi voorbeeld van.

2. Voor: het ideale uitgangspunt

modern  door homify, Modern

Alles is hier eigenlijk aanwezig voor een ideale woning. Een prachtige ruime tuin en een leuke buurt. Alleen het huis zelf ziet er nou niet bepaald uit om vrolijk van te worden. Dat moet zeker anders kunnen!

2. Na: fascinerend lijnenspel

modern  door homify, Modern

Die saaie gevel heeft plaatsgemaakt voor iets heel bijzonders: een gevel met een fantastisch lijnenspel. Vooral de combinatie met het bijzondere natuurstenen terras maakt het visuele plaatje helemaal compleet. Een heerlijke gezinswoning, die zeker in de zomer met die prachtige schuifdeuren een zeer aangenaam buitenleven kan geven.

3. Voor: oud boerderijtje

Tibbensteeg Hoonhorst van Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Een oud boerderijtje dat hopeloos verouderd is geraakt. De gevel laat zien dat er in de loop der tijd al wat kleine verbouwingen zijn uitgevoerd, maar daar is het huis zeker niet beter van geworden. Ook weer een typisch geval van ‘dat kan beter’. 

3. Na: moderne boerderij

Tibbensteeg Hoonhorst van Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Als elke boerderij er zo uit zien als deze, dan zouden veel mensen in een oude boerderij gaan wonen! Het resultaat van deze verbouwing is meer dan geslaagd te noemen. Op een schitterende wijze is een eclectische gevel ontstaan, waarin het oude karakter van de boerderij naar voren komt, maar dan wel op een hele mooie moderne manier.

4. Voor: lelijke gevel

van homify Minimalistisch

Deze rijtjeswoning heeft de pech om een beetje een lelijk eentje te zijn geworden. Een flinke verfbeurt had al kunnen helpen, maar als het huis een beetje te krap is geworden, dan is dat niet voldoende. De renovatiekosten zullen hoog zijn, maar het resultaat is verbluffend!

4. Na: moderne uitbreiding

van homify Minimalistisch

Toegeven moet worden dat je moet houden van een stijl als deze. Opvallend is die in ieder geval wel! Een hele moderne uitbreiding is toegevoegd aan het huis en heeft daarmee meer dan voldoende leefruimte in de woning gecreëerd. Bovendien is de lelijke gevel nu ook verleden tijd.

5. Voor: te krap

De bewoners van dit huis hadden hetzelfde probleem als die van de woning die we net gezien hebben: te weinig ruimte. Een uitbreiding een woningrenovatie was hier dus ook meer dan welkom

​5. Na: opvallende uitbouw

Bij deze nog relatief jonge woning is een hele opvallende en moderne uitbouw toegevoegd. Erg leuk en dynamisch om naar te kijken, maar in eerste instantie natuurlijk een aangename uitbreiding van de leefruimte van de bewoners.  

We hebben vijf zeer uiteenlopende en extreme transformaties kunnen zien. Wil je nog meer van die bijzondere veranderingen bekijken? Neem dan hier een kijkje!

Welk project vind jij het mooiste? Laat het hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!