Voor en Na: van vervallen ruimte naar schitterend appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van vervallen ruimte naar schitterend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
REFORMA VIVIENDA Moderne eetkamers van Garmendia Cordero arquitectos Modern
Loading admin actions …

Een oud appartement in goede staat houden valt niet altijd mee. Zeker als er vele jarenlang dezelfde mensen hebben gewoond, dan kan een ruimte erg gedateerd raken. En dan hebben we het nog niet over de staat van onderhoud gehad, want die kan ook hard achteruit gaan. In deze Voor en Na gaan we kijken bij zo’n appartement waar ‘de tand des tijds’ flink in gebeten had. Het resultaat wat bereikt is met deze Spaanse woning, is fantastisch. Een schitterend eigentijds appartement dat op sommige punten nog wat oude elementen laat zien. Kijk mee naar dit mooie project van de architecten van Garmendia Cordero.

Voor: hokjes

Het grootste nadeel van oude appartementen, is dat ze vaak erg hokkerig zijn: kleine kamers die voor hedendaags gebruik amper geschikt zijn. We zien hier dan ook de ruimte die al in transformatie is naar de nieuwe situatie, maar die duidelijk laat zien hoe de indeling is geweest. Let vooral ook even op het oude behang aan de linkerkant, aan de afdrukken op de muur kun je zien hoe lang die ruimte niet van een nieuw kleurtje is voorzien! Maar wat wij vooral toch ook zien, zijn mogelijkheden.

Na: fris en eigentijds

Aan de twee balkondeuren en de toegang tot de kleine ruimte naast de woonkamer, kun je nog zien dat we hetzelfde vertrek zien als daarnet. En laten we de oude balk ook niet vergeten. Maar verder zie je een nieuw fris, eigentijds en hip appartement. Een gezellig geheel en een ideale woning voor in de stad.

Na: eetkamer

In het gedeelte waar eerst het verkleurde behang hing, is nu een kleine eetkamer ingericht. Ook al is het in dezelfde ruimte als de woonkamer, door de ligging in dit hoekje ontstaat toch het idee van een zelfstandige ruimte. Wat hier vooral zo mooi is, is de manier waarop de muur is aangebracht. Door met diepte en verlichting te spelen, is een prachtig kunstwerk ontstaan.

Na: afsluitbare keuken

De keuken is ook opgebouwd in dezelfde ruimte als de woonkamer en eetkamer, maar is door middel van een schuifdeur af te sluiten. Een handige oplossing en de houten schuifdeur vormt ook een hele leuke combinatie met de houten vloer en de oude pilaar.

Voor: lelijke gang

De hokkerige indeling zorgde voor een lange gang met een grote hoeveelheid aan deuren. Je kunt je goed voorstellen hoe mooi de gang vroeger is geweest toen het huis nog een bepaalde grandeur uitstraalde. Maar vele jaren en vele behang- en verflagen verder zag je een deprimerend en lelijk geheel.

Na: hip!

De transformatie zorgt hier voor een nog groter wow-effect dan in de woonkamer. Wat een superleuke gang is dit geworden! Lekker hip en weer klaar voor vele jaren. En gelukkig is het aantal deuren nu ook wat afgenomen. Een paar handige kasten zijn er voor in de plek gekomen.

Voor: oma’s slaapkamer

In deze slaapkamer zou je oma gerust neer kunnen leggen, want dit design dateert zeker uit grootmoeders tijd. Bovendien zou je hier ook spontaan last krijgen van claustrofobie. Alleen rigoureuze maatregelen kunnen hier verandering in brengen.

Na: opgewekt wakker worden

De ruimte als zodanig, is niet heel veel groter geworden, maar wat lijkt die een stuk ruimer op deze manier! Door heel bewust deze slaapkamer minimalistisch in te richten, is een prachtige lichte ruimte ontstaan. Je kunt hier heerlijk in slaap vallen en vooral ook opgewekt weer wakker worden. Er is niets meer dat herinnert aan dat vreselijke oude hokje.

We hebben een hele mooie transformatie kunnen zien van een oud appartement. Als je graag een vergelijkbaar project wilt zien, dan moet je zeker even in dit huis een kijkje gaan nemen.

Zou jij ook voor deze stijl gekozen hebben? Laat ons hieronder weten waarom juist wel of niet!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!