10 ideeën voor kleine slaapkamers om meteen te kopiëren

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 ideeën voor kleine slaapkamers om meteen te kopiëren

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Terras door cs
Loading admin actions …

Dat je te maken hebt met een kleine ruimte betekent niet dat je moet inleveren op comfort en luxe. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte en door het zorgvuldig kiezen van de juiste meubels kun je namelijk een prachtig geheel realiseren. Het vergt wat creativiteit, maar dan heb je ook wat!

Om in een kleine slaapkamer een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren is het bijvoorbeeld van groot belang om goed en effectief om te gaan met licht. Licht is je beste vriend wanneer je een kleine ruimte optisch groter wilt laten lijken.

Licht is natuurlijk maar één van de elementen die hier aan kan bijdragen. In dit Ideabook laten we zien hoe je op verschillende manieren een comfortabele kleine slaapkamer kunt creëren. Kijk je met ons mee?

1. Stijlvolle decoratie

Met de juiste decoratie en keuze voor accessoires kun je in iedere ruimte sfeer aanbrengen. Wees wel voorzichtig, less is more, vooral wanneer je te maken hebt met een kleine slaapkamer. Je wilt uiteindelijk niet dat je accessoires ervoor gaan zorgen dat je kamer rommelig, klein en chaotisch oogt. Houd vooral in je achterhoofd dat je een comfortabele en rustgevende ruimte wilt creëren. Kies bijvoorbeeld enkel voor decoratie aan of op wanden, dit neemt vrij weinig ruimte in beslag. Op deze manier ben je in de mogelijkheid om toch persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan posters of mooie fotolijsten.

2. Zwart en wit

Master bedroom in black:  Slaapkamer door Levenssfeer
Levenssfeer

Master bedroom in black

Levenssfeer

Door veel gebruik te maken van wit, of andere lichte kleuren, wordt binnenkomend daglicht gelijkmatig over en door de ruimte verspreid. Hiermee creëer je niet alleen een luchtige en lichte kamer, maar hierdoor lijkt je slaapkamer optisch ook groter. Lichte kleuren in een kleine kamer zijn dus eigenlijk altijd een goed idee, maar er is meer.

De tegenhanger van wit is natuurlijk zwart en dit kan ook zeker toegepast worden in een kleinere slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor donkere of zwarte accessoires zoals lampen, fotolijsten of een mooie sprei. Het toepassen van een contrasterende kleur zorgt voor diepte, zonder zou het namelijk redelijk oppervlakkig en ietwat saai zijn.

3. Een mix van meerdere zachte, lichte kleuren

Wanneer je te maken hebt met een kleine(re) slaapkamer kan de ruimte ook  optimaal tot zijn recht komen door gebruik te maken van een mix van zachte kleuren. Een erg goede optie voor wanneer je niet van het hardere contrast van zwart en wit houdt. Waar je zoal aan kunt denken? Kies bijvoorbeeld voor een warme houten vloer in combinatie met crèmekleurige wanden en pastelkleuren.

Op deze manier is het ook mogelijk om de slaapkamer luchtig en comfortabel te laten ogen. Het optimaal werken met de inval van natuurlijk daglicht is altijd een goed idee! Vind je het lastig om dit zelf te doen? Schakel dan de hulp van een professional in!

4. Slim geplaatste scheidingswanden en opbergruimte

 Slaapkamer door sreda

Je zult vast en zeker begrijpen dat het lastig om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Je doet er dan ook goed aan om goed gebruik te maken van de hoogte. Ook kun je kiezen voor slim geplaatste afscheidingen, kies bijvoorbeeld een gordijn aan het hoofdeinde van je bed, waarachter je spullen zou kunnen opbergen. Vergeet ook zeker niet de ruimte onder het bed, ideaal voor extra opbergruimte. Kijk eens wat er mogelijk is in jouw slaapkamer.

5. Werk met verschillende texturen en materialen

Zoals we eerder noemden, kunnen het creëren van diepte en contrast ervoor zorgen dat je kamer optisch ruimtelijker lijkt. Dit zou je kunnen doen door gebruik te maken van verschillende kleurtinten, maar je kunt ook juist werken met diverse materialen die met elkaar in contrast staan. Waar je aan kunt denken? Een mix van verschillende soorten textiel, verschillende structuren op de muren en een vloerkleed op de grond. Gebruik verlichting om de verschillende materialen goed te benadrukken.

Bekijk ook eens dit Ideabook voor het creëren van een rustgevende slaapkamer. Wie weet kom je er nog meer tips tegen die je thuis kunt kopiëren!

Wit beddengoed en textiel

Meubels:  Slaapkamer door Teakea
Teakea

Meubels

Teakea

Zoals inmiddels misschien naar voren is gekomen, is licht een waardevol hulpmiddel. Het bed is vanzelfsprekend het belangrijkste onderdeel van je kleine slaapkamer, besteed hier dan ook voldoende aandacht aan. Een strategische plaatsing en mooi licht beddengoed kunnen al een heel verschil maken.

In samenhang met de witte wanden, witte vensterbanken en andere lichte accessoires zul je zien dat je een rustgevend en ruimtelijk geheel kunt creëren.

6. maak gebruik van transparante en open elementen

 Terras door cs
cs

Perfecto para dos

cs
cs
cs

Is de kamer echt heel klein? Denk er dan eens over na om te werken met (transparante) deuren, van glas bijvoorbeeld. Op deze manier wordt de kamer niet alleen lichter, je neemt tegelijkertijd ook deels de grenzen van de slaapkamer weg.

Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor meubels die wat hoger van de grond staan, met behulp van smalle of dunne pootjes. Door gebruik te maken van luchtige meubels en transparante elementen geef je je kamer een lichte en open uitstraling. Dit zorgt er weer voor dat hij optisch groter lijkt.

7. Creëer een slaapvide

Herindeling woonboerderij met behoud van oude spanten, luxe woonkeuken en open slaapkamer met badkamer in zolder:  Slaapkamer door Joep van Os Architectenbureau
Joep van Os Architectenbureau

Herindeling woonboerderij met behoud van oude spanten, luxe woonkeuken en open slaapkamer met badkamer in zolder

Joep van Os Architectenbureau

Wanneer de ruimte de mogelijkheid biedt, denk dan eens na over het realiseren van een slaapvide. Dit kan de oplossing zijn om meer ruimte te creëren. Dit zou bijvoorbeeld erg goed werken bij kleine slaapkamers met een hoog plafond en/of schuin dak.

8. Of ga juist voor heldere kleuren

Ben je geen fan van het naturel kleurenpalet? Dan zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om flink uit te pakken met opvallende, heldere kleuren. Kies voor een accentkleur op de wand of werk juist met gekleurde accessoires. Ga eens voor behang met een leuk patroon of kies eens voor ongewone meubels! Denk bijvoorbeeld aan een geschilderd vat of krat in plaats van een simpel nachtkastje. Laat je creativiteit de vrije loop!

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Wil je meer stijlvolle slaapkamers bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto’s. Je kunt gebruik maken van het filter om snel voorbeelden binnen een specifieke stijl te vinden. Veel kijkplezier!

Welke ideeën ga jij thuis toepassen? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!